Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pierdziele jakie białe kruki :o

http://link.marktplaats.nl/m913506324

€250 za wsio jeśli ktoś byłby zainteresowany.

Są SONY APM 22ES..ciekawe jaki stan :-)

Smuga cienia spowija..;-)

Szukam info na temat ampli str da 1200es ...wszystkie sugestie mile widziane

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Są SONY APM 22ES..ciekawe jaki stan :-)

Też jestem ciekaw, b. dziwne ogłoszenie bo są zdjęcia pudeł ale co ze sprzetem?

CDP-103 z pudełkiem to naprawdę unikat.

To jest tzw. Sony Precision, cała kompletna wieża.

Edytowane przez Marek.S

Koledzy, mam pytanko, czy ktoś z was omijał we wzmacniaczu regulacje barwy itp?

Ja mam 444ES II i chciałem ominąć wszystko co się da, balans i selektor par kolumn też, ale nie wiem jak jest skonstruowany mój wzmak, czy to jest sprzężenie zwrotne czy nie, czy po tej operacji nie trzeba będzie dodać jakiegoś filtra etc?

Jakim kablem w ogóle to zrobić? Jantzen solid core, anticable?

Poza kolumnami nic tam nie jest warte nawet 30 zł, ale te kolumny to smakołyk, pod warunkiem,że....coś w tych pudłach w ogóle jest :-)

Mam nadzieję że żartujesz.

CDP103 to świetny cedek, Japoński odpowiednik Philipsa CD104.

Jak gra reszta nie ma znaczenia, to obiekty kolekcjonerskie.

Koledzy, mam pytanko, czy ktoś z was omijał we wzmacniaczu regulacje barwy itp?

Ja mam 444ES II i chciałem ominąć wszystko co się da, balans i selektor par kolumn też, ale nie wiem jak jest skonstruowany mój wzmak, czy to jest sprzężenie zwrotne czy nie, czy po tej operacji nie trzeba będzie dodać jakiegoś filtra etc?

Jakim kablem w ogóle to zrobić? Jantzen solid core, anticable?

Może lepiej nie rób nic, bo z tego co piszesz wynika, że chyba nawet nie wiesz jak się do tego zabrać... A po drugie, TA-F444ESII ma na froncie przełącznik TONE - ON/DIRECT. Ustawienie przełącznika w trybie DIRECT pozwala ominąć regulację barwy, balans oraz wszelkie ulepszacze typu BASS BOOST.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Witam Szanowne grono miłośników SONY. Mam pytanie, mianowicie może mi ktoś podpowiedzieć czy wzmacniacz Sony TA-F570ES jest godny uwagi? Nigdy nie słuchałem Sony i chciałbym wiedzieć czy jest dynamiczny, czy ostry może łagodny, czy gra po ciemnej czy raczej po jasnej stronie? Dodam iż słucham różnej muzyki z przewagą Rocka i Hardrocka. Nie wiem, może jakieś inne propozycję lepszego modelu ale budżet to około 800zł. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

w cenach w ktorych oscyluje w tej chwili odpusc sobie lepiej dolozyc ze 300 zl i miec juz cos konkretnego niz za 500 600 zl bo w takich cenach go widze nijaki wzmak !!!! jak masz 800 zl szukaj 555es moze sie uda !!!! ja sam mam do sprzedania wypasiony wzmak ale spoko nie proponuje szukaj sam ale tez ktos strone wczesniej mial 555es do sprzedania zapytaj moze akurat stara seria a jak zacna i gra pieknie !!! szczerze polecam !!!!!

Generalnie sam zauważyłem różnicę między drucikiem za 2 zł a klotzem ac110 ale później między nim a obecnie posiadanym oehlbach nf2 już nie więc skończyłem zabawę w tę stronę.Nie neguję ani słyszących ani nie słyszących bardziej jestem zdania żeby kupić kable dość dobrze zrobione nie przesadnie drogie i interkonekty i głośnikowe a jak coś ulepszać to wymieniać pozostałe elementy toru

głośnikowe mam 4mm2 miedziane produkcji polskiej za nie całe 5 zł m i w zupełności starczą

ja mam qed xt i dalem za nie 40 zl za metr i pomiedzy drutem za 10 zl roznica kolosalna !!!!! ale owszem nie ma sie dac tez co zwariowac bo moze wyjsc ze ktos kupi drozsze kable niz system :)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

napisz jeszcze do jakich kolumn ma to byc bo np z b%w bym sony nie laczyl ;)

Kolumny można dobrać najpierw wzmacniacz. A ten 555ES dynamikę i wykop ma? A co do kolumn jakie byście polecałi do tego Soniarza?

jak budżet ograniczony to lepiej więcej przeznaczyć na klocki i kolumny niż kabelki. Nigdy nie słyszałem sprzętu z zakładki hi-end może i dobrze bo by mnie to strasznie zdołowało jak bym później musiał słuchać u siebie swojego ale może przy o wiele lepszym sprzęcie mogą dość dużo wnosić do systemu może nadają jakiś kierunek w brzmieniu tego nie wiem dlatego nikogo nie neguje ani nie wyśmiewam

w moim odczuciu dali co prawda w chwili obecnej słucham na concept 6 ale te połączenie mnie satysfakcjonuje i jak będzie wymiana to poruszam się w tej firmie

555es bomba ale nie kupuj tego z allegro za 1000 zl podobno grat a sprzedawca oszust !!! 444esmk2 i 555es to chyba najlepsze wzmacniacze z przedzialu 1000 zl jak nie wiecej !!!!

Edytowane przez comboss
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

555es bomba ale nie kupuj tego z allegro za 1000 zl podobno grat a sprzedawca oszust !!! 444esmk2 i 555es to chyba najlepsze wzmacniacze z przedzialu 1000 zl jak nie wiecej !!!!

Dzięki koledzy za informację. Mam na uwadze 555ES. Pytanie tylko czy do rocka i troszkę cięższej muzy się nada? No i z jakimi kolumnami najlepiej go sparować? Podejrzewam, że Paradigm studio odpada ;)

Tylko jak często się pojawiaja 444 i 555? To już jest naprawdę rzadkość, lepiej polecać coś co jeszcze da się kupić.

Na dniach poszedł 444 mk1 na Alle... a poza tym bardzo dawno nic nie było.

Bierz od combossa, ja swojego nigdy nie sprzedam.

Witam Szanowne grono miłośników SONY. Mam pytanie, mianowicie może mi ktoś podpowiedzieć czy wzmacniacz Sony TA-F570ES jest godny uwagi? Nigdy nie słuchałem Sony i chciałbym wiedzieć czy jest dynamiczny, czy ostry może łagodny, czy gra po ciemnej czy raczej po jasnej stronie? Dodam iż słucham różnej muzyki z przewagą Rocka i Hardrocka. Nie wiem, może jakieś inne propozycję lepszego modelu ale budżet to około 800zł. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Wzmacniacz sam w sobie jest swietny, dynamiczny, dosc neutralny ale do rocka moim zdaniem niezbyt sie nadaje

no chyba ze to wina moich kolumn z kopulkami alu/tytan

555ES czy 444 to kolejna pozycja ktora bede chcial sprawdzic u siebie, chociaz to tak naprawde nic nie znaczy bo to co gra u kogos dobrze nie znaczy ze zagra u mnie, i w druga strone

690ES chociaz to rownie swietny wzmacniacz co 670ES kompletnie nie pasowal do moich kolumn.

Najlepiej kupic mozliwie najlepsze kolumny a pozneij dobrac do nich wzmacniacz

ja mam mk2 nie mk1 ;) spiler a tobie jak pasuje 444mk2 ?") dla mnie bomba to jest pierwszy wzmacniacz na ktorym uslyszalem czar sankenow !!!! 550 z sankenami to mul na muly jezeli ktos napisze ze on jest neutralny to co ja mam napisac o 444esmk2 ze co jest mega neutralny?

Wiesz co, od kiedy go pierwszy raz włączyłem, wiedziałem, że to jest to i nie szukałem nic dalej, a no i zacząłem wreszcie słuchać muzyki, wyleczyłem się z głupiej choroby kabelków itp. co nie zmienia faktu, że słyszę różnice.

Dodałbym mu trochę góry, jaką produkował Marantz PM80 w klasie A.

Tylko jak często się pojawiaja 444 i 555? To już jest naprawdę rzadkość, lepiej polecać coś co jeszcze da się kupić.

Najlepiej to polecać coś co zagra, to chyba logiczne...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

spiler ja mam podobnie ten ta f444esmk2 gosi u mnie dlugo i najdluzej ze wszystkich wzmakow i tez go polecam !! maratnza pm80mk2se tez mialem i to najlepsza wersje tez lanie gra ale do rocka metalu odpada !!!

Nikt do tej pory nie okreslil co mu muli w soniakach

570ES i 670ES mam juz lacznie prawie 4 lata, gdyby mulily to bym ich nie trzymal w domu jako glownych wzmacniaczy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.