Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

DAT także ma funkcję oznaczania początków nagrania, także jest AMS. DAT to zapis magnetyczny danych cyfrowych i jest na prawdę trwały. Nie martw się, szumu nie ma :) Warto kupić 77ES, ja mam 60ES, też ok, ale 77ES zbudowany zdecydowanie lepiej i dźwiękowo dwie klasy lepiej niż 60ES. Można się także zainteresować odtwarzaczami Pioneer`a. Niektóre mają możliwość zapisu z próbkowaniem 96kHz :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Chodziło mi o szumy z magnetofonu tc-k950es wiem ze magnetofony grają miękko w porównaniu do cyfry ale te szumy, spadek -20db w porównaniu do cyfry trzeba kręcić więcej na wzmaku

Witam wszystkich co myslicie o magnetofonie dat sony dtc-za5es czy mial ktos taki? Jest na sprzedaz za 250€ ,warto sie zainteresowac tym modelem?

http://www.leboncoin.fr/image_son/882249167.htm?ca=17_s

jeszcze takie cos znalazlem http://www.leboncoin.fr/image_son/885237747.htm?ca=17_s (warto kupic?)

Myślałem cos pokroju 60es/ 77es bo 2000es to za duzo by wydać na zapis myślałem o magnetofonie jeszcze 950es ale spadek -20db no i ta jakość nie przemawia do mnie musiałbym mieć kasety metalowe a te znowu ścierają głowice nie wiem jak to sie ma do dat bo tam tez jest taki sam zapis na taśmie

A na mini disco masz dostęp w każdej chwili do wszystkiego a dat???

Najpierw odpowiedz sobie co będziesz nagrywał i z jakiego źródła .

Upraszczając - z bdb źródła na 950ES uzyskasz lepszą jakość niż z byle czego na DAT .

Sam używam MD ale ze świadomością jego ograniczeń . To co na nim nagrywam nie wymaga lepszej nagrywarki .

Wygoda i szybkość - bajeczna .

DATa nie miałem , obawiam się lat i zaawansowanej mechaniki .

Tu masz trochę info i ranking który czytaj z przymrużeniem oka.

http://www.audiostereo.pl/klub-uzytkownikow-rejestratorow-cyfrowych_122693.html#entry3601814

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Nagrywać chce muzykę z płyt cd, przegrać ze 100mini discow na data lub kupic nowy mini . Sprzedam cdp-x505es złoty z drewnianymi boczkami i pilotem Sony ale nie od tego modelu obsługujący wszystkie podstawowe funkcje włącznie ze wzmocnieniem na regulowanym wyjściu stan idealny jeden mały odprysk na kancie nie widoczny z 30cm. Cena 1000zl , sprzedaje bo jade kupic cdp-x77es

Nagrywać chce muzykę z płyt cd, przegrać ze 100mini discow na data lub kupic nowy mini

Bez sensu jest przegrywać stratnie nagrane kawałki na DATa .

Jak masz dużo muzyki na CD i chcesz z niej zrobić składanki to kup stacjonarną nagrywarkę CDR Audio i graj z CD

sprzedaje bo jade kupic cdp-x77es

Kilka razy się nad nim zastanawiałem ale dostępność i cena lasera zawsze mie skutecznie od tego pomysłu odstraszyły .

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Nie chce robić składanek ze swojej kolekcji płyt tylko mam dostęp do wypożyczenia nowych płyt i chciałbym je po prostu zgrywac po przesłuchaniu. Dlatego chce sie dowiedzieć czy warto kupować jeszcze data czy lepiej juz mini disc. Jak juz wcześniej pisałem posiadam jeden z pierwszych mini discow mds303 który juz szwankuje czasami nie widzi dyskietki a cały czas ma problemy z wypluciem dyskietki muszę go odłączać z prądu by ja wypluł i tak za każdym razem.

Edytowane przez Stivi89

Nie chce robić składanek ze swojej kolekcji płyt tylko mam dostęp do wypożyczenia nowych płyt i chciałbym je po prostu zgrywac po przesłuchaniu. Dlatego chce sie dowiedzieć czy warto kupować jeszcze data czy lepiej juz mini disc. Jak juz wcześniej pisałem posiadam jeden z pierwszych mini discow mds303 który juz szwankuje czasami nie widzi dyskietki a cały czas ma problemy z wypluciem dyskietki muszę go odłączać z prądu by ja wypluł i tak za każdym razem.

DAT będzie miał wyższej jakości nagrania ale to już sprzęt wieloletni ze skomplikowanym mechanizmem a i taśmy nie są wieczne .

MD to zawsze będzie kompresja stratna więc kwestia na jakiej jakości Ci zależy .

Jak jesteśmy w klubie Sony to chociaż nie jest to ES ale polecam nagrywarkę Sony RCD-W100 i masz kopie praktycznie nie do odróżnienia .

http://allegro.pl/sony-ta-f730es-audiofilski-kolos-hi-end-i5812525238.html

kolejny szrot, galka nieoryginalna i na kazdym zdjeciu w trybie protect, chyba ze gosc jest supermenem i cyknal 20pare fotek w czasie ponziej 8 sekund

Jak sie wkurze to chyba trzeba bedzie w koncu wybrac sie za granice osobiscie

ja jeśli od 3 lat czekałbym aby kupić SONY ES w Polsce w szampańskim kolorze to czekałbym do tej pory i nie miał nic

ja pier**le, handlarze sobie jawnie z nas jaja robia 2000zl za takiego szrota...

Jak dla mnie to tego Sonego z aukcji obsługiwała kobieta z mega tipsami. A w opisie to: "porządnie przetestowany", wole lepiej nie wiedzieć w jakich warunkach go testowali. Mój 670 ES na szczęścicie nie ma takiego "scarface".

http://allegro.pl/sony-ta-f730es-audiofilski-kolos-hi-end-i5812525238.html

kolejny szrot, galka nieoryginalna i na kazdym zdjeciu w trybie protect, chyba ze gosc jest supermenem i cyknal 20pare fotek w czasie ponziej 8 sekund

NIe, że protect, tylko typowe uszkodzenie na płytce z diodą.. :D

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Witam forumowiczów i mam pytanie czy sprzedąjacy kolumny sony ss f80 es na aukcji nie powinny miec napisów sony z lewej i z prawej strony tak jak na tym zdjęciupost-23983-0-82804400-1448192625_thumb.jpg

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Kolejny chandlarz juz nie raz widziałem u niego ta-f707/770es cdp-x559es i wiele innych zawsze ta sama śpiewka przywieziony z japoni od producenta lub cos w ten deseń.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Moja 830 była dziewicza i została rozdziewiczona przezemnie i jest w pełni oryginalna jak z fabryki potwierdzone przez naszego szanowanego forumowicza Bumpalump-a. To bardzo cieszy ze jeszcze zdarzają sie rodzynki na tym świecie :)

post-25069-0-00539500-1448212771_thumb.jpg

Kolejny chandlarz juz nie raz widziałem u niego ta-f707/770es cdp-x559es i wiele innych zawsze ta sama śpiewka przywieziony z japoni od producenta lub cos w ten deseń.

Oczywiśćie kupować nie zamierzam... , ale....

dostałem zdjęcia tego kompleciku - czekam tylko (o ile przyśle) na zdjęcia tranzystorów i wnętrza....:

DSC0300JP_sxpwana.jpg

DSC0307JP_sxpwaeh.jpg

DSC0307JP_sxpwaex.jpg

DSC0315JP_sxpwaee.jpg

DSC0310JP_sxpwawr.jpg

Edytowane przez szymek20

?

Witam panowie ... Na moje ogłoszenie odpowiedziała osoba z Białorusi masakra dostałem takie fotki : post-58100-0-30453400-1448308701_thumb.jpgpost-58100-0-36771100-1448308716_thumb.jpg Ma kosztować 900 euro opłaca się ?

post-58100-0-30453400-1448308701_thumb.jpg

post-58100-0-36771100-1448308716_thumb.jpg

Edytowane przez Slawi7
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam panowie ... Na moje ogłoszenie odpowiedziała osoba z Białorusi masakra dostałem takie fotki : post-58100-0-30453400-1448308701_thumb.jpgpost-58100-0-36771100-1448308716_thumb.jpg Ma kosztować 900 euro opłaca się ?

Przepraszam panie kolego ale to jest klub miłośników Sony Es a nie marantza, proszę pytać tam ... Pozdrawiam w pogoni za kruliczkiem ;)

Przepraszam panie kolego ale to jest klub miłośników Sony Es a nie marantza, proszę pytać tam ... Pozdrawiam w pogoni za kruliczkiem ;)

Kurcze wiem i przepraszam ... Ale tamto forum mało aktywne.. Ale szanuje i już nie będę zawracał głowy ...:((

Hahahahaha N80ES aukcja wymiata :D

Niestety - o ile zdjęcia z zewnątrz pre i końcówki dostałem po paru godzinach (nawet w niedziele!) - to o zdjęcia wnętrza w tym tranzystorów - moge sie prosić i prosić - handlarzyna ma to gdzieś widać :(! - trudno !

?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.