Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki a przy okazji będzie lepiej ? Pytam bo zmieniłem Pioniera A-676 na Sony 570es i jest gorzej,tzn.Pioneer grał lepiej i nie potrzebowałem korektora...

Czy lepiej? Nie wiem, nie używam nawet wbudowanych we wzmacniacz "polepszaczy" Musisz posłuchać i sam stwierdzić czy bardziej Tobie odpowiada takie granie.

haj-fajowo jest;)

Sony gra neutralnie, pioneer mial podbita krzykliwa gore pasma i napompowany bas.

570 jest duzo lepszym wzmacniaczem ale trzeba do takiego dzwieku dorosnac

Witam milośników Sony ES,

Dopiero rozpoczynam moją przygodę z serią ES.

Mam pytanie odnośnie dopasowania adekwatnego poziomem grania odtwarzacza CD do amplitunera SONY STR-GX70ES.

Jaki odtwarzacz w przystępnej cenie byście polecili aby był odpowiedni pod ten amplituner?

Byłbym bardzo wdzięczny za wskazówki ponieważ mnogość modeli jest przytłaczająca a chciałbym uniknąć kupowania na chybił trafił bądź przepłacania za sprzęt zbyt wysokich lotów jak na ten amplituner.

Interesowałoby mnie coś w sam raz ;)

Pozdrawiam

Kamil

Edytowane przez Kamyk_63394

CDP-950

CDP-970

X202ES

na poczatek to sa dobre odtwarzacze z dostepnymi laserami

Dziękuje, czyli utwierdzam się w przekonaniu że nie ma rozsądnego uzasadnienia aby inwestować w modele wyższe niż X202ES

Witam

Sugerując się poradami zakupiłem CD X222ES, i gra teraz z amplitunerem GX70ES na interkonektach Monstera.

Mam pytanie do doświadczonych użytkowników jakie głośniki/kolumny byście polecili do mojego zestawu?

Pozdrawiam i będe wdzięczny za wskazówki

Dziękuje, czyli utwierdzam się w przekonaniu że nie ma rozsądnego uzasadnienia aby inwestować w modele wyższe niż X202ES

Czy ja wiem ? Ja akurat miałem X202ES i to był zupełnie nie wyróżniający się z tłumu, nudny, nieciekawy i kiepski odtwarzacz. Oczy przecieram, że ktoś tu pisze inaczej :-)))) Rozsądne uzasadnienie aby zainwestować w wyższy model nazywa się chociażby Sony XA 3 ES. Posłuchaj, a poczujesz różnicę. Warto.

JaK juz jestesmy przy zrodlach Sony ES to nalezy wspomniec o Sony CDP DAS R1, Sony CDP R1 ciekawe czy ktos kiedykolwiek w Polsce mial okazje sluchac tego zestawu

http://www.thevintageknob.org/sony-CDP-R1.html

http://www.thevintageknob.org/sony-DAS-R1.html

Miałem to szczęście. Przyjaciel ma :-)

Smuga cienia spowija..;-)

Czy ja wiem ? Ja akurat miałem X202ES i to był zupełnie nie wyróżniający się z tłumu, nudny, nieciekawy i kiepski odtwarzacz. Oczy przecieram, że ktoś tu pisze inaczej :-)))) Rozsądne uzasadnienie aby zainwestować w wyższy model nazywa się chociażby Sony XA 3 ES. Posłuchaj, a poczujesz różnicę. Warto.

Przy kolegi amplitunerze GX70ES XA3ES nic nie wniesie pzoa zmiana charakteru

XA3ES na pewno jest lepszym odtwarzaczem niż 202 es , nowszym , wyższym modelem i wciąż z dostępnym laserem ale co za tym idzie i cena dużo wyższa.

http://allegro.pl/sony-707-es-od-audiofila-i6764242988.html tyle realnie można dać za takie piecyki może w końcu skończy się sf cenowy na marce bo od patrzenia to już głowa boli.
  • 2 tygodnie później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sony gra neutralnie, pioneer mial podbita krzykliwa gore pasma i napompowany bas.

570 jest duzo lepszym wzmacniaczem ale trzeba do takiego dzwieku dorosnac

676 ma wycofaną górę i średnicę także.

Za 3k to mozna kupic 870 ktora jest lepsza od 830.

Jest coś lepsze od 830? ;-)

Witam

Czy ktoś ma może na zbyciu kółko zębate napędu szuflady ( to kółko które dotyka zębami bezpośrednio tacy) do x555es i podobnych chodzi dokładnie o element 159 ze schematu Part Number 4-927-620-01 Gear (P) lub może podać jego przybliżone wymiary ?

Pozdrawiam

gwene

Witam serdecznie, jakiś czas temu pisałem o uszkodzonym odtwarzaczu SONY 338ESD (dotarła do mnie paczka którą firma kurierska musiała rzucać z wysokości ponieważ uszkodzeniu uległ talerzyk spindle a cały transport wypadł z prowadnic). Na szczęście dzięki pancernej konstrukcji nic więcej nie zostało zniszczone i okazało się, że wystarczyło wymienić ułamany talerzyk spindle na nowy (ustalenie prawidłowej odległości talerzyka od diody lasera nie było już takie proste). Oczywiście jak to zwykle bywa żeby nie było za pięknie jest drobny problem z odtwarzaniem pierwszej piosenki na płycie (zdarza mu się przerywać), natomiast od drugiej trzeciej piosenki do końca płyty nie ma najmniejszego problemu. Laser bardzo szybko reaguje na zmianę piosenek i wszystko wygląda Ok. Wczoraj wpadłem na pomysł żeby może spróbować pochylić cały odtwarzacz do przodu i podłożyłem pod tylne nóżki pudełko od płyty cd. Od tej pory wszystkie problemy zniknęły. Odtwarzanie płyty od pierwszej do ostatniej piosenki bez żadnego problemu. Macie może jakiś pomysł co może być przyczyną ? Aha i jeszcze jedno pytanie czy to normalne że na płycie głównej układ scalony IC202 powinien mocno się grzać?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.