Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do 500zł (sklepy w-wa)

astral699

Rekomendowane odpowiedzi

Ostanimi czasy padł mi stary wzmacniacz Kenwooda. Kilka dni temu nabyłem starą Unitre WS-503. Brzmienie jakie tez wzmacniacz generuje to tragedia nie do zniesienia :( Na szczescie mam mozliwosc zwrotu tego sprzetu po świętach i odzyskania pieniedzy. Moje pytanie brzmi. Co godnego uwagi byscie mogli polecic, najlepiej z autopsji, czysto, dynamicznie grającego. ? Zaznaczam ze zakupy online nie wchodza w rachube, allegro itp odpadaja. Interesuja mnie wyłącznie sklepy, serwicy ze sprzetem "z drugiej ręki" a najlepiej warszawski Wolumen. Przy zakupie sprzetu chciałbym sie tak ugadac ze ewentulanie jak mi brzmienie dzwieku nie bedzie pasowac to bede mógł zwrócic wzmacniacz.

Moje kolumny to polskie 3-drożne STX A-170 8ohm.

Prosze o rady odnosnie wzmacniacza, oczywiscie moze byc używany, aby był w 100% sprawny i CZYSTO grający!

Z góry dzieki za pomoc.

astral699:

> to wzmacniacz zintegrowany, cokolwiek by to znaczylo.

Takiego właśnie szukasz: zintegrowanego.

Nie ograniczaj się do komisów czy giełdy, przejrzyj też ogłoszenia i Allegro - zapewne znajdziesz sprzedawców z W-wy, którzy zgodzą się na odsłuch u ciebie w domu.

Jesli zintegrowany Ci nieodpowiada to rozumiem ze szukasz koncowki mocy . Nie ma za 500 .

W Twoim budzecie znajdziesz tylko wzmaki zintegrowane . Chyba KODA robi cos do 500pln .

Oczywiscie wtedy nie mozesz wymagac nic od jakosci . Byleby gralo .

Sorry, ale po prostu nie znam fachowej terminologi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy to jest zintegrowany wzmacniacz ? Cos takiego by mnie intersowało...

Tylko oczywiscie przed kupnem chetnie bym uslyszal jak on gra lub jak juz wspominałem zeby byla ewentulanie mozliwosc zwrotu jesli by "bzyczał" zamiast ładnie grac :)

KODA, owszem robi wzmacniacze do 500pln, ale to jakis zart. Za 349zł znalazłem model ale uwaga: Pasmo przenoszenia 80 Hz - 12,5 kHz

To chyba albo pomyłka, albo jakis zart :P

Tak czy siak. Nowy wzmacniacze mnie raczej nie interesuja. Są zdecydowanie za drogie, a w cenie nowego wzmacniacza mozna zakupić uzywane cacuszko sprzed kilkunastu lat grające naprawde przywoicie :)

Ukryta Zawartość

Ten wzmacniacz jest u handlarza w Krakowie. A ty chcesz z Warszawy. Uważam podobnie jak Teo, że należy przejrzeć Allegro i poszukać ofert z Warszawy. Dogadaj się z oferentem, posłuchaj i potem kup. Nieznając twojego źródła ani muzyki, którą lubisz trudno coś z góry proponować. Ofert jest na allegro bardzo dużo.

powodzenia

Piszesz ze nie moze byc z allegro a sam podajesz linki do w/w .... w takim razie jest teraz denon PMA350SE . dawno temu bylem posiadaczem tego modelu i uwazam ze gral po audiofilsku (czyt. wyrownanie w calym pasmie , bez eksponowania czegos w szczegolnosci , przestrzennie i dynamicznie ) . Kup teraz za 400pln

Słuchajcie daje linki do allegro bo niby dokąd miałbym indziej dawac. Allegro to istna kopalnia sprzetu audio :)

Ale i tak zakup planuje raczej w jakims sklepie/gieldzie. Po prostu zbieram opinie o róznych modelach.

Puzniej zrobie liste 2-10 proponowanych wzmacniaczy i pojade z nia na gielde lub przejdze sie po prau sklepach/komisach...

astral699:

>Ale i tak zakup planuje raczej w jakims sklepie/gieldzie.

Kiepski pomysł - zapłacisz marżę komisu bądź handlarza, przy tak małym budżecie raczej cię na to nie stać. Zobacz, co ma na półkach np. komis na Kole (na Allegro pod nickiem audax), a potem porównaj ich ceny z rzeczywiście osiąganymi na aukcjach - będziesz miał pojęcie, ile przepłacasz kupując przez pośrednika.

Chyba masz racje Teo

Powoli zaczynam sie przekonywac do NAD'a 3020 lub 3020i gdyz same syperlatywy o nich czytam.

Czym sie róznia te 2 modele 3020/3020i ? Czy są one obydwa tak samo dobre ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Który brac ? Moze nie wspominałem jeszcze, ale wzmacniacz ma byc jak najodpowiedniejszy do muzyki elektronicznej (techno/trance/dance)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do Kody, to firma robi nie tylko takie śmieszne wzmacniacze. Model KD-261 to to samo, co Reloop HA-200 i HA-210, natomiast to samo co Koda tylko bez znaczka sprzedawała sieć sklepów Conrad - jeszcze rok czy dwa temu nowy kosztował 520 zł z gwarancją - porządny wzmacniacz, za te pieniądze rzekłbym, ze rewelacyjny. Biorąc staruszka musisz liczyć sie z tym, że może szybko skończyć jak Twój Kenwood, choć może być również inaczej.

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

A moze ten ?

Czy NAD 3140 bedzie tak dobry jak 3020 ?

Skłaniałbym sie bardziej ku 3140 przede wszystkim ze wzgledu na znacznie wyższa moc

przy 8omach chyba 80 albo 100W podczas gdy NAD3020 tylko 20W :(

Ukryta Zawartość

Za 500PLN, sklepy w Warszawie ?

Za 500 to możesz zaprosić koleżankę / kolegę na kolację do pośledniej restauracji... a i będziesz musiał z buta dawać w obie strony :)

HEY

Polecam Harman kardon Pm 650 Vxi i w gore, gra bardzo slicznie, otwarcie, dobre stereo, kontrola, mysle ze wyciagnalby z Twoich kolumn wiele i zaskoczyl by cie tym ze moga tak brzmiec ( ostatnio sprzedalem za 500 zl ale byl to piekny zadbany sprzet srebrne aluminium )

jesli lubisz vintage a ja bardzo to moge rowniez polecic fajna Yamaszke, ktora rowniez slicznie gra, moze nie ma takiej mocy ja ten Harman ale dzwiek bedzie Ci sie pdobal, u mnie grala z cd Nadem 502 - rewelka

Ukryta Zawartość

powodzenia !

Ukryta Zawartość

Tak to juz bywa jak sie jest niedoswiadczonym "n00bem" :P

Przebito mnie na llegro w ostatniej minucie i tym to sposobem uciekł mi przed nosem NAD 3140

No ale cóż, bywa.

Ukryta Zawartość

A jakie macie zdanie o tym wzmacniaczu ?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.