Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SE-A900S Mark II + jbl xti 100

ben0052

Rekomendowane odpowiedzi

To co Frank napisał to półprawda.

Słuchałem kiedys tego dzielonego "techniksa" i nigdy w zyciu bym tego nie kupił. Ja wybrałem w tamtym czasie MF E10.

MF nie doradzam bo moze sie wyłozyc z napedzeniem tych kilku głosników. Mysle, że NAD byłby lepszym rozwiązaniem.

Szczerze mówiac lepiej odczekac i dozbierac jeszcze pare stówek i przeskoczyc juz na naprawde wyzszy poziom z uzywanymi wzmakami.

Ten model Techniksa to zwykła zmyła markietingowa dla kupujacych oczami i tyle.

Ale juz tego na zdjeciu bym polecał :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8986-100005985 1198601999_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

a ktory konkretnie model?BO tu widze ze Nad c352 daje popalic

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

E, tam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Xniwax,

kupujac model se-a3000 kupujesz nadal oczami. Wzmak wyglada slicznie, bardzo mi sie podoba niestety jest

bardzo slabowity. Sluchalem go i dla mnie zwykle CA 640A bije go na glowe. Zasilacz CA jest dwa razy wydajniejszy pomimo duzo mniejszych wymiarow samego wzmacniacza. Nie pamietam ile to bylo ale ten Technics ma zasilacz na poziomie 300W. Jednak moze sie znalesc ktos kto lubi jego brzmienie. Trzeba to posluchac.

Jak dla mnie duzo fajniejszy byl se-a7000 :))) Jednak nadal to slabeusz :)))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dodam jeszcze ze mialem kiedys SU-A900 reference, wspanialy z wygladu.

Milo wspominam odsluchy wieczorkiem, piekne wskazniki dodawaly nastroju. Dawalo sie słuchac przy bardzo

niskich poziomach glosnosci. Wiele wspolczesnych konstrukcji niestety nie gra przy cichych odsluchach.

W dzien jednak gdy probowalem sluchac glosniej to niestety az podswietlenie wskaznikow przygasalo,

bardzo kiepskie zasilanie, slabeusz. Znam jednak wiele osob ktorym jego brzmienie sie podoba.

RadeX

Masz racje ale to było w porównaniu do 900-tki.

Nadal twierdzę, ze Technicks robił słabe wzmaki. Osobiscie gdyby mnie to jeszcze interesowało to wolałbym Sony lub Yamahę.

Szczerze mówiąc też bym wybrał Kambodże ale całe szczęście nie muszę wybierać z tego pułapu gdzie i tak sa jeszcze lepsze urządzenia np. używane MF ;).

Kto Ci naopowiadał takich bzdur. Mam XTI + Yamacha od 2 lat mają takiego kopa że hej.Bas w tej cenie jest b.dobry środek nie agresywny góra bez świstów. JBL potrzebuje tylko sporo miejsca i dobrych kabli.

kurde!!! wiara mi poleciła

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak także Pionieera A-777 i cos z sonego seri ES ludzie pomocy mam juz całkowity metlik w głowie a chciał bym cos kupic do konca 2010 roku...;p:)

Ukryta Zawartość

Ten Sony to amplituner - daruj sobie. Odsłuchaj tego Nada. Miotasz sie strasznie :)

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do poczytania:

temat: Lubuskie - odsłuchy. lucmaster 22 Gru 2007,

"witam ponownie.

korzystając z nieobecności członków mojej rodzinki popróbowałem co nieco głosniej jak się sprawią owe JBL XTI 100.

zagrały w zestawieniu Primare a20 MKIII jako wzmocnienie, jako źródło dvd-player Samsunga 950, głosnikowe molibdenowe Sapry, a sygnałowe to diy na bazie przewodu Audionovy. repertuar rózny, choc głównie rózne samplery.

wrażenia: niesamowity bas, niezła średnica, przyzwoita góra - czyli im niżej tym lepiej :)

bas mozna wyciągnąć z tych JBL taki, że klatkę piersiową masuje razem z każdym żebrem w środku. fizycznie odczuwalny na ciele. mam taki no-name sampler z osławionym utworem "18" (przynajmniej tu u nas w lubuskiem), no i zagrało to na dole tak, że mnie prawie z kanapą w ścianę przeciwległą wprasowało.

bas z najniższych piekielnych głębi! i to na głosnikowcach, w których bas - delikatnie mówiąc - nie dominuje.

co do reszty - troche brakowało mi pewnej elegancji i finezji, góra nie była jak dla dosyć dźwięczna, ale może to być wina reszty toru, no i pokoik nie za wielki, ale potencjał tych głośników czuć w powietrzu. może nie do akustycznego jazzu (choć i tu bólu nie ma), ale do rocka naprawdę świetne!

przy kolejnej okazji spróbuję napędzić je lampowymi monoblokami Omaka, no i zmienię źródło. w każdym bądź razie pierwsza próba wypadła na tyle zachęcająco, że podejmę trud zniesienia reszty toru z pięterka :)

pozdrawiam serdecznie i świątecznie przy okazji!

Łukasz"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na allegro jest A20 pierwsza wersja póki co to za 1,6kzł. Jeśli cie nie stac a masz mozliwosć posłuchania Nada to pozostaje tylko ta opcja.

ben0052, 26 Gru 2007, 23:11

>kurde!!! wiara mi poleciła

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak także Pionieera

>A-777 i cos z sonego seri ES ludzie pomocy mam juz całkowity metlik w głowie a chciał bym cos kupic

>do konca 2010 roku...;p:)

fakt jest to seria ES ale stara. nie ma DTS. po co Ci cos takiego do muzyki ? sam klocek ciekawe ale z praktycznego punktu widzenia ja bym nie brał.

Ukryta Zawartość

witam najgorsza rzecz to kupowanie w ciemno a biedny chlopak sie zamotal juz wiec hmm czy Primare a20 wystarczy tego to niewiem :D jednak sony ES , pioneery wyzsze oraz moze jakis nad :D no ale panowie nie wiemy nic na temat zrodla ? czy to w omnie jest aktualne ?? jezeli tak to mysle ze Primare a20 to zaa duzo dla ciebie inna sprawa ze jestes mlody jak kazdy chcesz sie pokazac wiec potrzebna ci pozadna maszyna z duza wydajnoscia pradowa :D (Kazdy chyba taki byl) inna sprawa polecilbym naprawde posluchanie kilku klockow to pomaga :D jeszcze sie okaze ze np Primare a20 nie lezy tobie a np nad odpowiada i co wtedy ??

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.