Skocz do zawartości
IGNORED

ARCHIWUM absurdów tzw. IV RP :))))

noster

Rekomendowane odpowiedzi

wspac... a mnie nachodzi obawa o twoja przyszłośc -z uwagi na twój wiek mozesz juz pozostac w tym dziwnym stanie strugajcego idiote, bez mozliwosci zmian na lepsze .Jeśli to jest stan stabilny, to własciwie bez mordy mozesz sie obejść.Gorsze kalectwa widziałem.Ale jesli ten brak rozciaga sie na wieksze partie głowy, to jest tak własnie jak pisąłem .Nie musisz niczego strugać.Samo to masz.A co do posłanki.Nie chce ci psuc dobrego nastroju i mniemania o mozliwosciach posłanek i posłanców.

Panie Iwaszczukiewicz, jak Pan widzi dla mnie podstawowe wartosci to bog-honor-ojczyzna, smieszne co nie? dla Pana jak widze, wlasny zad, pieniadze, wlasny zad, dobry kanal telewizyjny... tak mniej wiecej to widze... no ale mam nadzieje ze w tym aspekcie sie myle...

nie mam nawet polowy tylu lat co Pan, i to mnie martwi... jak osoba w takim wieku jak Pan moze miec tkaie podejscie do zycia, gdzie rodza sie tacy ludzie? na ulicy krakowa czy innych miast nie wyrozniaja sie az tak.... ale widze ze wieczorem przed komputerem wychodza brudy na wierzch...

Zastanawiam sie, jakie to smieszne jest, w kraju umeczonym przez wschodnio-komunistyczne dzialania osmieszano dziesiatkami lat patriotyzm, wrecz surowo zakazano go,

dzis przy plastikowej propagandzie pozakontynentalnych kultur, patriotyzm to rzecz z bajki, filmu, obecnie smieszna i niepraktyczna, osmieszana, nie przynoszaca meterialnych dobr, wiec niepotrzebna...

wspac...dokładnie w takiej kolejności czy na wspac te wartosci wacpan prezentujesz?generalnie im wiekszy głab to bardziej sie napina w prezentowaniu.Ale chociaz ustalmy kolejność.

>wspac

A co Ty o mnie możesz wiedzieć,że wypisujesz takie idiotyzmy?

Może najpierw poczytaj co nieco na Forum.Zwłaszcza dział Muzyka.

A na marginesie,dlaczego Bóg napisałeś z małej litery?

nie ustalam kolejnosci tych Rzeczy by nie prowadzic do priorytetowania Ich.... czemu z malej litery? bo nie stosuje Tego na pokaz, szacunek mam w sobie a nie na zawnatrz... choc kiwam glowa pod swietymi miejscami...

wojciechu... wiem o Tobie tyle ile moge przeczytac na forum... mowie o wyzszych wartosciach niz Twoje hobby, bo dla mnie jakiekolwiek hobby, zajecie, nie jest choc w malym stopniu porownywalne z wartosciami, widze ze dobrze mieszasz te pojecia...

to chyba tyle z mojej strony, dwa ostatnie posty moje sa chyba odpowiedzia na Wasze pytania, zachowam cierpliwosc na wazniejsze chwile a nie na forumowe gadanie, ktore efektu przyniesc i tak nie maja prawa... chyba nie pierwszy zreszta doszedlem do takiego wniosku...

.krowy na konia nie przerobi.

i koniec...

pozdrawiam myslacych

• Redaktorzy

"Zastanawiam sie, jakie to smieszne jest, w kraju umeczonym przez wschodnio-komunistyczne dzialania osmieszano dziesiatkami lat patriotyzm, wrecz surowo zakazano go, [...]"

Chyba jednak pozwolę sobie poinformować młodocianego, bo widać że on faktycznie po prostu jest tak młody, że nie wie, o czym pisze.

A więc tak, drogi wspaku: Przez dziesiątki lat w tym umęczonym kraju wrzeszczano na temat patriotyzmu, gęba się władzom na temat patriotyzmu nie zamykała, patriotyzmu żądano, deklarowano go na akademiach ku czci różnych patriotów, wyłącznie w imię patriotyzmu (a nie w imię komunizmu, Boże uchowaj!) kazano nam udawać się na szturm Bonn, Waszyngtonu, Reykjaviku, i licho wie czego jeszcze, a od skastrowanych cytatów z Norwida to już o prostu nie można się było opędzić. Patriotyzmem wycierały sobie gęby kreatury, którym w twarz splunąć byłoby nadmierną uprzejmością, choć także ludzie porządni, choć zbłąkani. Cały PRL cechowała hipertrofia patriotycznej gadaniny, przymuszanie do patriotyzmu. To nie była PRL, to był jeden wielki Związek Patriotów Polskich (z siedzibą w Moskwie). Tak więc nie pleć głupstw skoro nie wiesz, i nie naśladuj sam-wiesz-kogo. Patriotyzm nie polega na pierdoleniu w bambus, tego mieliśmy dosyć.

jozwa nie zgadzam sie.PIERDOLENIA nigdy dość.Ale co to ma wspólnego z patriotyzmem?Towarzystwo teraz cytuje innego norwida to i wymiar patriotyzmu-inny.Jaki norwid ,taki patriotyzm.

jar1, 29 Gru 2007, 18:23

>lancaster, lancaster !!!!

>

>To specjalnie dla Ciebie i innych z opcji 'uczciwych i sprawiedliwych' ! ;-)

>

>"Gotowa jest analiza wykorzystania służbowych kart kredytowych przez ministerialnych urzędników

>rządu Jarosława Kaczyńskiego. Sekretarz stanu w kancelarii premiera Julia Pitera zapowiada, że po

>Nowym Roku zapozna się ze szczegółami. Sądzi, że będą one podane do publicznej wiadomości.

>"Super Express", powołując się na analizę, napisał w sobotę, że za "noclegi w drogich hotelach,

>biesiady w ekskluzywnych restauracjach (...) ministrowie z rządu PiS lekką ręką zapłacili w ciągu

>ostatnich 24 miesięcy kartami kredytowymi aż 1,2 miliona złotych"."

Jakby kto chciał policzyć (umiał), to fakty są z grubsza następujące:

- 60 osób - 20 ministerstw (ok.) x 3 ministrów (główny + 2 podsekretarzy stanu) - będzie pewnie więcej, bo z URM jeszcze jacyś wchodzą

- 24 miesiące

- 1 200 000 PLN

Uwaga, uwaga! Wychodzi na głowę na miesiąc ..... TamDaDaDam....

833 PLN!!!!!!

Ale nakradli!!! PISiory jedne!

Jak myślisz, jaki będzie bilans dla PO-PSL z 24 miesiące?

Niestety, nie dowiemy się. Pitera będzie miała ważniejsze sprawy na głowie. Jakie? Aż takim jasnowidzem to nie jestem...

tyle płacili kartą a za co szły płatnosci przelewami bo mieli stałe umowy np na noclegi ,paliwo to Panie maciek nawet sie nie dowiesz

idz do pierwszej nocnej knajpy jak wyczuja ze płacisz słuzbową kartą zaraz zaproponują ci interes -ciekawe kto ich do tego przyzwyczaił ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

ehh zwykle się nie udzielam w tematach polityki bo nierozumnym rozumu do głowy nie włożę a konkretne fakty i argumenty to pewnych zatwardziałych głów i tak nie docierają bo dla nich drugi człowiek nigdy nie będzie miał racji, rację zawsze bezie miała TVN i Gazeta Wyborcza, bo skoro jest to najpopularniejsza stacja i najpopularniejsza gazeta to znaczy ze skoro tam coś napiszą, powiedzą to to musi przecież być prawda, pracują tam sami nowocześni , inteligentni i prawdomówni ludzie którzy rzetelnie przedstawiają ''fakty''...niestety kochani wyborcy PO i LiD prawda jest smutniejsza niż wam się wydaje..pracują tam ludzie którzy są nauczeni pracować tak jak szef każe, wyrażać poglądy takie jakie ma szef...a że szefem gazety wyborczej jest chyba najbardziej popaprany człowiek w tym kraju którego historia życia to takie kontrasty raz solidarność, raz więzienie raz pzpr potem układy...facet który sie ślizgał całe życie, ktoś dla którego liczą się tylko i wyłącznie pieniądze ( wiemy jaka nacja szczególnie sobie je upodobała..i wcale nie jestem rasistą :))...Pan walter swojego imperium także nie zbudował z niczego...tata jako gorliwy partyjniak nakradł i dał synowi i tak się zaczęło:)...nie dziwię się że na PO czy LiD poszli zagłosować ubeki, złodzieje, trepy czy inni degeneraci..oni mają i mieli zawsze w tym interes ale to ze czasem nie głupi ludzie poszli zagłosować przeciw Pis to już jest dla mnie nei zrozumiałe....ludzie wyłączcie telewizory, nie kupujcie gazet a zacznijcie myśleć samodzielnie, poczytać trochę o historii, nauczyć się ekonomii...nie dajce sobie narzucić jedynego właściwego happeningu Tuska..który nie niesie za sobą żadnych wartości....przestańcie zwracać uwagę na drobnostki ( kaczynski jest mały, kaczynski sie przejezyczyl itp) a zacznijcie zauważąc jakie faktyczne gigantyczne przekręty serwowały nam rządy przed Pis....i najważniejsze dla mnie wyznacznikiem dobrych rządów nei ejst to co mówi tv tylko czy w danym roku mi się poprawiło czy moje życie zyskało an komforcie...jeśli po rządach Pis odpowiedz wiekszosci ludzi brzmi ''jest mi lepiej'' to dlaczego ryzykujecie do cholery jasnej i wybieracie inny rząd...pomyślcie trochę nad sobą naprawdę....gwarantuję wam że PO wam szczęścia nie da...jest to partia która nie ma żadnego programu dla polski, same ogólniki i frazesy...mówią to co chce lud usłyszeć...ale zresztą poco się produkuję...i tak was nei rpzekonam przekona was czas....jak zwykle polaczki czas...was przekona co była naprawdę dobre a co straciliście bezpowrotnie...miałęś chamie złoty róg...och jakie to polskie...to się nigdy nei zmieni...taka szansa...taki kraj...to jest smutne....Pis udało się mediom skompromitować PO skompromituje sie same i za 4 lata LiD powróci do włądzy i tak w kólko...

Ulubionym zajęciem Platformersów wobec braków w konkretnych argumentach jest wytykanie błędów ortograficznych..zapewne stanie się tak i tym razem... drobnostkowość...zwycięża a grube sprawy przelatują między palcami.

koszty z umow to niejako stałe nic z tym nie zrobisz bo były przetargi

koszty z kart -tu juz mozna sie doczepic jesli wczesniej takich nie było chyba ze to stała tradycja tych u steru

pierwszy o rosnących bezzasadnie kosztach reprezentacyjnych pisał o ile pamiętam Rakowski i co to zmieniło przez wszystkie kolejne RP jest tak samo czyli wydatki na maxa

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.