Skocz do zawartości
IGNORED

Być szczęśliwym i cieszyć się życiem

kalimorfa

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego prawie nikt tu nie pisze że jest szczęśliwy, radosny i spełniony? Dlaczego nikt nie dzieli się tym jak osiągnać harmonię, równowagę duchową, kształtować bliskość, nawiązywać nowe przyjaźnie, umacnaić milość?

Czy bocznica to ring albo arena gladiatorów? Co by się tu zadziało gdyby zamienić boxowanie na zrozumienie, empatię i taką żwykłą ludzką sredeczność i życzliwość??????

kalimorfa>

Dlatego nikt nie pisze o szczęściu i miłości bo nikt nie jest szczęśliwy. Jesteśmy tylko ludzmi, przytłacza nas cielesność i która nas ogranicza i unieszczęśliwia zarazem. Szczęści i miłość to tylko chwilowe stany które trwają bardzo krótko w stosunku do tego ile żyjemy. Żeby osiągnąć jakąś równowagę duchową potrzebe są do tego odpowiednie warunku, ciasza, spokój a w tym świecie gdzie na każdym kroku ścieramy się z czymś jest to poprostu niemożliwe do osiągniecia

Na bocznicy coraz więcej flustratów i malkontentów którzy tutaj wyładowują swoje niepowodzenia życiow, czasami to zwykli debile jak arbuz. Kali nie licz tu na tym forum na serdeczność i życzliwość tak jak mówię panują tu odmnienne pożądki i ludzie piszą tutaj z nudów lub flustracji. pozdrawiam

Dlatego nikt nie pisze o szczęściu i miłości bo nikt nie jest szczęśliwy.

Ja jestem! Chodz wczesniej o tym nie wiedzialem... znaczy szczesliwy-poszukujący:)

>kalimfora

Ja myśle że chyba jestem.Ale wiesz jak jest? jak się pochwalisz to zaraz znajdzie się setka przyjaciół którzy to przyjaciele udowodnią ci że nie jesteś.Pozdrawiam

Tak łatwo z rąk wymyka się

Ucieka wciąż, znika we mgle

A Ty je chcesz na własność mieć

Chcesz zamknąć na klucz

Przed światem schować

Skryć - jak skarb swój

Prywatny skarb... niemożliwe

Bo szczęście to przelotny gość

Szczęście to piórko na dłoni

Co zjawia się, gdy samo chce

I gdy się za nim nie goni

Tym więcej chcesz im więcej masz

Wymyślasz proch, chcesz sięgnąć gwiazd

Lecz to nie to, nie - to nie tak

I ciągle czegoś nam brak do szczęścia

Wciąż nam brak, tak zachłannie brak

Otwórz oczy...

Szczęście to ta chwila co trwa

Niepewna swojej urody

To zieleń drzew, to dzieci śmiech

Słońca zachody i wschody

Więc nie patrz w dal,

Bo szczęście jest tuż obok w nas

W zwyczajnym dniu, w zapachu domu

Wśród chmur, w ciszy traw

Jest blisko nas, blisko tak, blisko tak...

Bo szczęście to przelotny gość

Przebłysk słonecznej pogody

I dużo wie, kto pojął, że

Szczęście to garść pełna wody

Szczęście to ta chwila co trwa

Szczęście to piórko na dłoni

Co zjawia się, gdy samo chce

I gdy się za nim nie goni

Tutaj jest wzmianka o prawdziwym Szczęściarzu.

ALF - odcinek 85 (streszczenie)

"Szczęściarz, ukochany kotek Tannerów, dożywa swoich dni. Zwierzak zostaje pochowany w ogródku. Tej samej nocy Willie, widząc Alfa buszującego w ogrodzie w poszukiwaniu kocich zwłok, wpada w furię. Kosmita spokojnie wyjaśnia, że jedzenie kotów jest na jego planecie tradycją. Następnego dnia rodzina zastanawia się nad możliwością przygarnięcia nowego zwierzaka. Alf dowiaduje się, że istnieją schroniska dla kotów, gdzie można je otrzymać za darmo. Kiedy Tannerowie wychodzą, Alf dzwoni do jednego ze schronisk i zamawia całą gromadę kociaków."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja też jestem szczęśliwy - mimo różnych przeciwności losu jakie ten kończący się rok mi przyniósł.

Jedno czego się nauczyłem - żyć dla siebie, uśmiechać się do siebie samego i innych, i pamiętać, że nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej, ani tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej.

Staram cieszyć się każdą chwilą swego czasu, który ktoś mi kiedyś dał do przeżycia.

Pozdrawiam wszystkich :-) !

Szczęście to stan, w którym człowiek nie ma problemów, kompleksów, czuje się swobodnie, ma doby nastrój i to, o czym zawsze marzył

ja bywam szczęśliwa kiedy jestem z ukochaną osobą :) szczególnie

gdy widze jego uśmiech , jak mnie przytula, czuje jego ciepło to ,że jest przy mnie ahh

to wszystko sprawia ze moge napisać jestem SZCZĘŚLIWA

A ja raz jestem szczęśliwy a raz nie. Głównym emocjogenem są oczywiście ludzie z którymi mamy jakieś związki emocjonalne. Ale czy to oznacza, że "szczęście" zupełnie nie leży w naszej własnej sferze wpływów, tylko jest zależne od innych osób?

Sama autorka wątku zaprzecza własnym tezom:

"Dlaczego prawie nikt tu nie pisze że jest szczęśliwy, radosny i spełniony? Dlaczego nikt nie dzieli się tym jak osiągnać harmonię, równowagę duchową, kształtować bliskość, nawiązywać nowe przyjaźnie, umacnaić milość?

Czy bocznica to ring albo arena gladiatorów? Co by się tu zadziało gdyby zamienić boxowanie na zrozumienie, empatię i taką żwykłą ludzką sredeczność i życzliwość??????"

Pomijając urągające przyzwoitości ilości błędów ortograficznych mamy tu też parę logicznych...

Kto zauważy choć parę?

A może ktoś domyśli się po co powstał ten wątek?

>A może ktoś domyśli się po co powstał ten wątek?

Watek powstal na zlecenie redakcji czasopisma BRAVO Girl, Avon Cosmetics i dzialu "kultura" portalu onet.pl.

Sponsorami sa: Mandaryna, Doda i Lalka Barbie.

Gustaw, niepotrzebnie spłycasz temat (choć być może sprowadzasz go na właściwy tor).

Zasadnicze pytanie powinno brzmieć: "Dlaczego autorka wątku jest nieszczęśliwa?"

kalimorfa, 28 Gru 2007, 08:07

>Dlaczego prawie nikt tu nie pisze że jest szczęśliwy, radosny i spełniony? Dlaczego nikt nie

>dzieli się tym jak osiągnać harmonię, równowagę duchową, kształtować bliskość, nawiązywać nowe

>przyjaźnie, umacnaić milość?

>Czy bocznica to ring albo arena gladiatorów? Co by się tu zadziało gdyby zamienić boxowanie na

>zrozumienie, empatię i taką żwykłą ludzką sredeczność i życzliwość??????

ty durny zboczeńcu,

spieprzaj z tego forum

• 1 miesiąc później...
Gość

(Konto usunięte)

wungiel to ci na srake umysłową jednokomórkowcu syrjański ty jeden, pomoże !

Po coś tu przylazł ,pokraku siwy , starcze zwiędnięty---- oberwiesz i znowu się naklikasz ...Lukar pomocy , pomocy !!!!!!!

Bezsiło ty moja :)

kolekcjoner tyle że ten maleńki koziołek u sąsiadów jest calusieńki czarny bez żadnych białych plamek

i ma jeszcze więcej radości w sobie niż te na fotkach,

bierzmy przyklad z małego koziołka!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.