Skocz do zawartości
IGNORED

Sztuka kupowania CD

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Zerkos czego ty sie boisz? ze zawali sie swiat prosty? ze upadna legendy mowiace ze prostackie uklady sa lepsze od inteligentnych tworzonych przez geniuszy? To, ze wy zerkos cos slyszeliscie to ma byc dowod na to ze cos jest lepsze? nie rozsmieszaj mnie. Jeszcze raz apeluje o poziom dyskusji. A szczegolnie merytoryczna strona powinna byc duzo wyzsza.

Zauważyłem już od dawna senicz, że jeśli ktoś coś zrobi dobrze inni to pochwalą, a ciebie nie.

Albo teoria nie jest zgodna z twoją to budzi się u ciebie złość i bezpodstawne oszczerstwa.

nad czym dyskusja,rozumny człowiek potrafi chyba załapać,że w odtwarzaczach cd gra nie tylko DAC a inne elementy są tak samo ważne, co w końcowym rezultacie daje wypadkową brzmienia (chocby sama sztywność obudowy).

?

maranciuniu ma tda1541 i kasuje wszystkie cd , tak więc ten przetwornik jest chyba dobry .... ;)

Powiem więcej jest tak dobry, że wszyscy boją się porównywać z nim swoje drogie klocki :)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Co w takim razie z ludżmi,którzy ileś tam lat słuchali (słuchają) w/g senicza syfu,ten syf im grał i to czasem nieżle,spełniał swoje zadanie ( no może nie do końca ) ale jednak spełniał i nagle okazuje się,że mają gówno - choć to gówno o dziwo gra - nie DAC-em,nie op-ampami ale muzyką

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

gelson

jezeli Tobie lub komu innemu podchodzi brzmienie Seniczowego brzmienia, to co Ciebie obchodzi ,ze ktoś gada ze to gówno.Jezeli mi odpowiada jakiś odtwarzacz to ja go słucham, a opinię innych mam w nosie.

?

>jezeli Tobie lub komu innemu podchodzi brzmienie Seniczowego brzmienia, to co Ciebie obchodzi ,ze

>ktoś gada ze to gówno.Jezeli mi odpowiada jakiś odtwarzacz to ja go słucham, a opinię innych mam w

>nosie.

Ależ mnie chodzi o to samo - jeśli brzmienie mi odpowiada to tego słucham bez względu na opinie i żaden senicz tu murów nie zburzy swoimi wypowiedziami - jest jednak wśród ludu skłonność do sugerowania się opiniami - niestety,a przecież doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

enicz, 30 Gru 2007, 11:46

>Przyklad jednego harmana ma byc dowodem na to ze dac multibit jest gorszy od jednobitowcow? pewnie

>skopali wyjscie i tyle. Zreszta ludzie tak sie przyzwyczaili do brzmienia 1 bitowcow ze inne

>brzmienie jest dla nich wrogie.

Senicz PCM1702 to świetny dac, dalem ci tylko przykład że kupując byle badziew z dobrym dac nie masz zagwarantowanej jakości brzmienia. Co więcej, mój przykład ukazuje że totalna kiszka jak PCM1710 może zagrać lepiej od bardzo dobrego multibita jak 1702 właśnie.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zacytuje jaką ogromną wiedzę ma senicz senicza o DACach.

>Latwiej odtworzyc 16 gornych bitow w 24bit slowie niz 16 od deski do deski w 16 bitowym dacu? popij z bidetu i napisz cos sensownego.

Rozumiecie ?

Czyli DACe w pełni 16-bitowe nie potrafią otworzyc 16-bitów dlatego źle grają. Dlatego mimo, że jego TDA1541 był najlepszym CD na świecie. Teraz sie okazalo że to gówno !!!!!!!!!!!!

A że 24-Bitowe "łatwiej" otworzą, bez względu na brzmienie to są lepsze.

No to lepjej graja tak jak po 24 Bity.

Jeszce senicz powiedził powyżej , że "Swiat 16 bit to swiat kaleki i glupi"

Czyli wszysko jest gówniane, ale senicza CD jest inny i jego jest dobry.

Sam się już głubi w swoich coraz to zabawnjejszych historiach.

Bez komentarza...

Myślę,że dodać tutaj należy sławetne "lepsze jest wrogiem dobrego"

opteron masz rację - ale ciiiiiiii, bo senicz tylko czeka na wskazówki a potem - wykorzystując je - planuje zrobić sprzęt który będzi sprzedawać za grube pieniądze. Już mowił, że poważne firmy audio chcą z nim wspólpracować ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Zerkos - na boga poczytaj lepiej o co w tym chodzi i potem pisz, bo mówisz w taki sposób jak bym czytał reklamy :)

Przede wszystkim odsłuchem a nie rozbebeszaniem i patrzeniem jakie kości ma w srodku. Mnie to nie interesuje chociaż z wykształcenia jestem inżynierem elektronikiem. To ma GRAĆ tak, jakie mam preferencje odsłuchowe-calkowicie subiektywnie !!!

Rambo, też to wcześnjej już powiedziałem.

senicz tylko czeka na wskazówki a potem - wykorzystując je. Popisuje się, głosi teorie a jednocześnie podpytuje się nas.

I to jeszcze taka dość przemyślana zagrywka byśmy mu stopniowo wszystko powiedzili.

Ale...

No wiecie

Ale senicz jest mądrzejszy on zrobi "specjalne" CD i choć "Swiat 16 bit to swiat kaleki i glupi"

to jego oczywiście teraz będzie niezwykłe !

Nie będzie najlepsze na świecie, teraz powie że cudowność w każdym calu.

wracając do zabawnego wpisu Zerkosa - wskazał na brak logiki i szamotanie się senicza. liczy się aplikacja i to większość już od dawna wie prócz naszego miszcza.

.....Wydaje sie ze optymalne rozwiazanie to cd z pcm1702. Takie cd sa dosc tanie 300-400zl i daja juz dzwiek wysokiej klasy. Bija na glowe parametrami stare dac multibit....

senicz, 30 Gru 2007, 13:08

>Napoleon wybierajac kochanke kierowal sie zapachem jej cipki. Cos mi sie wydaje ze koledzy podobnie

>wybieraja cd.

A czy to dla Ciebie nie jest zapach cipki

Zawsze na moje tematy zawitaja najwieksze glupki forumowe. Dlaczego? Czy przyciaga was skladnia moich tekstow? a moze trsc? no glupki napiszcie co was do mnie tak przyciaga? moze uroda? no to yolaos juz docenil i molestuje mnie od jakiegos czasu.

JAk widac nie przedstaiwlwiscie zadbych merytorycznych argumentow. czyli wyszlo na moje. PCM1702 jak na razie jest optymalny. Jak tylko przyjedzie do mnie moj denon z takim dac zaraz biore sie za jego przerabianie. Dodam mu i/v z napieciem wyjsciowym 20v rms. A co, ma miec tylko 2V? a dalej jazda.

Od dawna bylo wiadomo ze najwierniej dzialaja dace przy swojej maksymalnej rozdzielczosci, gdyz do tej byly projektowane. Myslana ze najperze sa pcm 16bitowe.

Jednak mistrz senicz przelamal zla passe i stwierdzil ze to dace 24bitowe bez wzgledu na rodzaj dzialaja lepjej na 16 bitow, bo latwiej im sie pracuje przy nizszej rozdielczosci. A wiec przy konwersji robia minejsze thd.

Proby dowiodly, ze PCM1702 jest jdynym optymalnym dacem.

Tak mowil mi mistrz. Niestety tylko wielki mistrz senicz wie jaki zastosowac CD i jakie dobrac i/v.

Kiedys prawdobodobnie speci z TI beda mu dziekowac ze odkryl jakosc PCM1702 przy 16bitach.

A inne kostki beda wycofywac z produkcji, albo pchac do radiobudzikow.

niedawno czytałem dość wiarygodnego gościa na diyaudo, który w ramach eksperymentów wsadził tda1541 do czegoś w rodzaju cd104 (tj. zamiast 2*tda1540 - tylko proszę nie mówić że tego nie można bo można i to jedynie przekracza umiejętności np. senicza). stwierdził, że jakość jednego od drugiego, w tym samym cd, odbiega słuchowo bardzo nieznacznie. Nie jest to na pewno do końca wiarygodny eksperyment, bo aplikacja, montaż też na pewno się różniły, ale ..... jakby kiepsko wychodzą ci którzy odebrali rację bytu 14-sto bitowcom.

po prostu w czasach TDA1540 ich jakość była bardzo dograna .....

>senicz

>Zawsze na moje tematy zawitaja najwieksze glupki forumowe.

To poważny problem! Na rozdwojenie jaźni wskazany adres tworki.com.pl

Pomoże, w żadnym wypadku nie dokonuj samookaleczenia! Lepiej już ziółkami. To jedyne merytoryczne argumenty.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>Jednak mistrz senicz przelamal zla passe i stwierdzil ze to dace 24bitowe bez wzgledu na rodzaj dzialaja lepjej >na 16 bitow, bo latwiej im sie pracuje przy nizszej rozdielczosci.

Boże już nie mogę wytrzymać ze śmiechu !!!!!!!

Widzićie juz dobrze wie, że my mamy racje, tego nie łykneliśmy czego chciał. Prawda i brak naiwności zabolała.

No... trzeba wziąść posiłki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.