Skocz do zawartości
IGNORED

Wiwa HD 228 + YAMAHA = NO I JAK ??

CVC

Rekomendowane odpowiedzi

Elo pytanko wpadl mi do reki odtw DVD WIWA HD228, chcialem sprobowac jak sie spisze z moim amplitunerem YAMAHA RXV 659, ale ale no wlasnie))))

Powiedzcie mi bo nie mam kabli, a jesli bede mial , bo widze ze ta WIWA MA: COAXIAL i Optical. Ktorym kabel kupic?, jakosc bedzie inna po podlaczeniu do opticala, Coaxiala?

Zastanawiam sie tez, bo ta Wiwa ma wejscie na SUba, CEntrala, FR, FL itp. ale po co? przecierz ja mam wszystkie kolumny wpiete do mojej YAMAHA :)))

P.S. Naprawde sorki ze pytam o takie pierdoly, ale zawsze mi tutaj pomagacie.

https://www.audiostereo.pl/topic/38882-wiwa-hd-228-yamaha-no-i-jak/

"WIWA MA: COAXIAL i Optical. Ktorym kabel kupic?, jakosc bedzie inna po podlaczeniu do opticala, Coaxiala?"

Z teoretycznego punktu widzenia połączenie coaxial jest dużo lepsze, niż optical. Dlatego dla spokoju duszy wykorzystałbym właśnie połączenie elektryczne.

"Zastanawiam sie tez, bo ta Wiwa ma wejscie na SUba, CEntrala, FR, FL itp. ale po co? przecierz ja mam wszystkie kolumny wpiete do mojej YAMAHA :)))"

Odtwarzacz posiada WYJŚCIA, a nie wejścia. W każdym razie chodzi o to, że ta Wiwa zawiera w sobie wielokanałowy dekoder do Dolby Digital i DTS, który można wykorzystać w przypadku braku tegoż dekodera w amplitunerze. Ale jak słusznie zauważyłeś, Twoje kolumny są podłączone do Yamahy (która to potrafi dekodować DD/DTS), więc potrzebujesz w sumie tylko połączenie cyfrowe.

P.S. Wyjście multichannel z odtwarzacza wykorzystywane jest też przy SACD, DVD-AUDIO, a obecnie (w związku z Blue-ray i HD-DVD) dodatkowo przy Dolby True HD i DTS-HD.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.