Skocz do zawartości
IGNORED

Wielcy patrioci IVRP

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Patriotyczny skok na państwowy żłób:

"Super Express": Szefowa Kancelarii Prezydenta Anna Fotyga nie ma za grosz wstydu! Na urlop do Krynicy wybrała się wraz z mężem luksusowym samochodem Biura Ochrony Rządu. Terenowym BMW była minister spraw zagranicznych i jej małżonek wozili się na narty i do knajpy."

https://www.audiostereo.pl/topic/38938-wielcy-patrioci-ivrp/

Jarek>

a czym miała pojechać?

przeca wiadomo że w góry się jeździ terenowym - a że jest patriotką to jasne bo mogła pojechać w alpy a jednak pojechała w polskie góry:

- wyda kaskę w polsce (niezależnie czyją)

- w alpy jest dalej - co naraziło by polskiego podatnika na większe koszty

• Redaktorzy

W góry jeździ się nartami. Ale w okolicach Krupówek lepiej szyku zadać terenowym BMW. Nawet cudzym. A ciekaw jestem, czy BOR jeszcze popylał za nią drugim autem?

Kolejny 'patriota' i specjalista od "kręcenia lodów"

""Polska": ... Minister środowiska będzie próbował odwołać prezesa z nadania PiS. Powód? Gigantyczna dotacja dla szkoły ojca Tadeusza Rydzyka w Toruniu.

Fundusz przyznał 27 mln zł Fundacji Lux Veritatis o. Rydzyka na poszukiwanie źródeł wód geotermalnych. Maja one ogrzewać kompleks akademicki toruńskiej uczelni o. Rydzyka. Najpierw fundacja dostała 12 mln zł, potem wystąpiła o kolejne 15 mln.

Decyzja o przyznaniu drugiej transzy zapadła w pośpiechu: na ostatnim, przed zmianą rządu, posiedzeniu rady nadzorczej Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska. Nowy minister środowiska sprawdził dokumenty dotyczące inwestycji. I okazało sie, że koncesja na prace geologiczne została wydana fundacji niezgodnie z prawem. Oznacza to, że nie można ich dofinansowywać..."

Mają zamarzać, bo są podludźmi - ot cała prawda. Wielkich "demokratów" IIII RP.

A wykształciuchi takie jak jar podniecają się duperelami: ktoś tam kogoś podwiózł samochodem, ktoś se z ministerstwa spinacz wyniósł do domu a tymczasem buduje się i potężnieje Babilon.

Jar, poczytaj se "Życie na gorąco" albo pudelek.pl - tam są jeszcze fajniejsze sensacyjki.

A propos wielkich Patriotów - wczorajsze "Wiadomości" przyniosły informację że Niemcy nie wypłacą byłym więźniom obozów koncentracyjnych zasiłków pielęgnacyjnych.

Gdzie jest Wielki Patriota i także ofiara kacetu - Władysław Bartoszewski? Dlaczego nie broni swych towarzyszy niedoli?

Dlaczego automagicznie nie znalazł się jak zwykle przed kamerą i opluwając obiektyw nie krzyczał o niemieckim bydle lub nazimatołkach?

O nie, nie zaszczeka ten Wielki Patriota IIRP - pies musi lizać rekę, którą go karmi pan.

"Preisjäger" - Łowca Nagród niemieckich DYPLOMATYCZNIE zamilczy.

Za to mamy całkowitą pewność że nigdy nie wyniósł z ministerstwa spinacza.

>dudivan, 4 Sty 2008, 11:28

>Mają zamarzać, bo są podludźmi - ot cała prawda. Wielkich "demokratów" IIII RP.

Już ci całkiem wali w dekiel :-).

To do tej pory marzli? Ich czarny tatulo przejadł czesne? A może do radyjka przetransferował?

Jestem Europejczykiem.

Przecież tyle co kosztowało to BMW Komorowski wygadał przez telefon pewnie tylko w świeta :))))

Tak trzymajcie chłopaki ...pamietajcie tylko ze jak np Balazsowi zginęło ze spichlerzy zboże w kraju to kupił za to pól wyspy, a nie jakieś wieśniackie BMW, którym to pewnie jexdzi polowa pracowników fabryki w Monachium.

No ale afera....bo polityk jexdzi terenowym BMW...Minister gospodarki Waldemar Pawlak podawał kiedyś ze posiada KILKULETNIĄ Skode Octavię, którą na dodatek ma w leasingu i pozostało mu jeszcze do spłacenia z tego co pamietam 100koła :)))) To jest dopiero bryka....a jaki łeb do interesów :) ...dobrze go Donald na bohatera cudu gospodarczego wytypował.

Pozdrawiam

>lancaster, 4 Sty 2008, 13:07

>>No ale afera....bo polityk jexdzi terenowym BMW...

No pewnie, przecież to Tanie Państwo.

Gdy nie było tanie, to cały orszak by jeździł, a nie tylko jedno.

Jestem Europejczykiem.

Teraz Tusk lata co weekend do Gdańska do domu. Podobno rejsowym. Czyli prawie darmo. Ale czy za swoje?

Ja bym jednak proponował jakieś naprawdę konkretne i ewidentne rzeczy. I podać dla kontrastu, jak to robi obecny rząd, żeby było lepiej. Tylko też konkretnie.

Np. Ministrowie poprzedniego rządu wydali na drogie hotele i hulanki w restauracjach 1,200,000 w 24 mies. Obecny rząd będzie wydawał dużo mniej (i ile) niż te 833 zł/ministra miesięcznie. Żeby można było zobaczyć różnice jakościowe, jakie zapowiadano po odejściu "dyktatury".

a ja pamietam dzieciaki jednego wicepremiera rozbijajace sie rządową terenowka /AWS/

jesli juz wałkujemy te płatnosci kartami to jakis miesiac temu ujawniali wydatki europosłow i to było znacznie ciekawsze

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jestem zdumiony. 833 zet/m-c ? I o co ta afera-Pitera??? Czy p. minister jak wreszcie ruszy w kraj a może i za granicę będzie nocować u cioci ? I do niej zapraszać gości na bigosik?

zildjian, 4 Sty 2008, 13:54

>Jestem zdumiony. 833 zet/m-c ? I o co ta afera-Pitera??? Czy p. minister jak wreszcie ruszy w kraj

>a może i za granicę będzie nocować u cioci ? I do niej zapraszać gości na bigosik?

ale nie cytuj mnie. mogłem się pomylić o parę złotych.

założyłem, że ta kasa dzieli się na 60 ministrów i wicków - nie chciało mi sie sprawdzać

833 zł na miesiac to tylko wydatki płatne niejako z wolnej reki a ile poszło na przelewy ze stałych umow ?tego sie nie dowiecie bo to jest w kosztach stałych zarządzania i moze byc rozbite na poszczegolne resorty i podległe komórki w Polsce

widze ze niektorzy sa zbyt mało obeznani z administracja panstwowa ale jada w zaparte stałe teksty

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.