Skocz do zawartości
IGNORED

....nie kupujcie nudnych wzmacniaczy..

Gość Arek__45

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

As an alternative, one of our dealers suggested that we try to explain good design and how to recognize it. People probably won't believe this, but really the basics are very straightforward. A famous British amplifier designer is supposed to have said, "Good amplifier design is not the things that you do right, but the things you don't do wrong". I really wish I had said it first, because it's amplifier design in a nutshell. You can come up with all the new circuit configurations under the sun such as feed forward, low feedback, class A to Z, but ignore the common sense ground rules, and you will have a sonic bag-of-nails capable of being blown away by a couple of EL34's in a 1950 Williamson tube circuit. I am afraid 80% of the amplifiers built today fall into this category. The thing that never stops amazing me is that so many audiophiles keep falling for it. There is nothing like a good story to have people hocking the next three years' spare income on the latest all-singing, all-dancing creation. Not only that, a good story sells magazines as well, which just exacerbates the problem.

Ludzie wzmacniacz jak nazwa wskazuje ma tylko wzmacniać !!! cóż to za wzmacniacz który ma barwę:)

ma być przezroczysty inaczej nie ma mowy o dobrym dzwięku

Najlepszego

audiomagia.blogspot.com

@MAG

Hmmm. A zawsze myślałem, że dobry wzmacniacz ma przenosić i tym samym wzmacniać barwę źródła, być przejrzysty, nie ograniczać dynamiki itd....

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

skyrobin

Bardzo dobrze myślisz o tym że cytuję Ciebie (dobry wzmacniacz ma przenosić i tym samym wzmacniać barwę źródła)

To oczywiści wynika z tego co napisałem wcześniej , Tobie dziękuję za rozwinięcie tej definicji

Tylko co nam wyjdzie na końcu zależy co mamy na końcu systemu ??? głośniki jakie czy? hmm za dużo by o tym można pisać itd

Wszystkiego dobrego w Nowym 2008 Roku

audiomagia.blogspot.com

to ma być wzmak

z gatunku:

- nie! nie puszczę tej płyty. jestem zmęczony a sąsiedzi dostaną cholery...

- (cisza ze strony wzmaka)

- no dobra. przekonałeś mnie. to gdzie leży ta płyta?

- (dalsze kilka godzin muzycznej uczty)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

>>>>>>>1 Sty 2008, 14:21

Witam !

Proszę Was o namiary na sklepy gdzie mogę kupić (lub przynajmniej) przesłuchać Vienna Acoustics Haydn Grand.

Przy okazji, może wiecie jaka jest ich sklepowa oraz giełdowa cena ?

Czekam na Informację na forum lub priv

Pozdrawiam i przy okazji Życzę Samych Trafnych Wyborów Systemu Hi-Fi>>>>>>

......no wlasnie ---typowe zachowanie wlasciciela nudnego wzmacniacza.....

denon.dcd.2560

Może nie musiałeś zabierać po prostu głosu ? Bez ironii poza twoim wpisem reszta jest jak najbardziej głęboko prawdziwa , a co do Technicsa to nie nie dobrze że się z niego śmiejesz może to wynik niewiedzy pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

A mi się zdaje, że najważniejsza jest ciekawa muzyka, a nie wzmacniacz, kabel, stolik, vibrapod. Dobra muzyka jest najważniejsza, a jak już jest dobrze zrealizowana, to już jest pełnia szczęścia.

denon.dcd.2560

Dla mnie Matsushita to koncern z wielkimi tradycjami i można by powiedzieć że Denon i wiele Japońskich firm czerpało z Matsushity wiele uwierz albo poczytaj , z resztą jak się interesujesz tylko domowym sprzętem masz prawo nie wiedzieć zobacz co profesjonalnego robił Technics a się przekonasz , poza tym nigdy nie miałem ani nie mam żadnego egzemplarza , ale nie znaczy to że nie bawiłem się tym sprzętem i to nie kwestia gustu lecz doświadczenia

audiomagia.blogspot.com

tadeo, 2 Sty 2008, 14:19

>Czy Luxman i Accuphase zaliczają się do tych "nudnych"?

Nudne jest wycieranie kurzów z piknie zrobionej drewnianej góry,faktycznie widać każdy pyłek ale gra toto całkiem całkiem, także może nie jest tak tragicznie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

.....kazdy sam musi sobie niestety na to pytanie odpowiedziec.>>Czy Luxman i Accuphase zaliczają się do tych "nudnych"?>>>>

[ It is so much more than just detail. Information is all the characteristics of the signal on your CDs, tapes and records. It includes aspects such as timing, rhythmic integrity, pitch stability, tonal accuracy and dynamics, all facets that together make a master musician superior to a merely average performer. Transistor amplifiers with Zobell networks or output filtering and valve amplifiers with transformer coupling on their outputs are not so sensitive.]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.