Skocz do zawartości
IGNORED

Czy klasa D to G?

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

To jest dobre.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A tu inna kaszana.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

senicz teraz juz cenie twoje poglady. Zwłaszcza przeczytaniu pewnego artykułu i zdania sobie sprawy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Senicz

Czy Pan kiedykolwiek słuchał wzmacniacza na modułach Icepower? Nie musi Pan odpowiadać.

Specjalnie na Pańską prośbę zamieszczam poniższy plik. Przedstawia on spektrum zniekształceń na wyjściu monobloku AM500. Napięcie 300mV na czterech omach. Proszę zauważyć że zniekształcenia to wyłącznie druga harmoniczna i absolutnie nic poza nią. Prążek na 19kHz to artefakt z karty dźwiękowej. W przypadku wzmacniaczy na modułach Icepower nie ma żadnej sprzeczności pomiędzy wynikami pomiarów a wynikami odsłuchów. Jedne i drugie są doskonałe. Ci którzy słyszeli, wiedzą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moze wykres thd w funkcji mocy? tak od 10mW. Ja wiem ze Pana sprzet sie sam obroni ale troche zamieszania podniesie panu sprzedaz. No w koncu ja na niczym sie nie znam a to oznacza ze krytykujac takie wzm robie tylko reklame. Powodzenia.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Senicz.

Skoro jesteś taki kozak - to proszę zamieść tutaj wykresy pomiarów swojego naleśnika i marancunia.

Chetnie to zobaczymy.

O ile masz tylko odwagę to pokazać i wiesz jak taki pomiar wykonać.

Panie Seniczu, tu więcej obrazków:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

senicz, 3 Sty 2008, 20:31

>moze wykres thd w funkcji mocy? tak od 10mW. Ja wiem ze Pana sprzet sie sam obroni ale troche

>zamieszania podniesie panu sprzedaz. No w koncu ja na niczym sie nie znam a to oznacza ze krytykujac

>takie wzm robie tylko reklame. Powodzenia.

Aleś chłopie ukręcił bat na siebie :)))) Jak byłem u kolegi Rocha zaraz po przyjściu zwróciłem od razu na początku uwagę (zapomniałem mu o tym powiedzieć) że pracujące z Yamachami Audiomatusy superczysto i wyrażnie grały na bardzo niskim poziomie głośnośći, to naprawdę świadczy o sprzęcie, większość załatwiają kolumny w których głośnik szczególnie przy niskim sygnale ani drgną (Yamachy mają coś ok 92dB-Rochu popraw mnie gdybym coś pomylił)Tutaj nie było mowy u czymś takim i tak sobie myślę jaki czad może być umie na 97dB kolumnach. Jeszcze Ci dowalę te Audiomatusy mają bardzo krótki czas narastania sygnału i we wzmakach klasycznych to sobie możemy oczymśtakim sobie pomarzyć.Wyobraż sobie jaki mogą mieć wykop nawetn zmułowatych kolumn wyduszą znacznie wiecej niżdo tej pory Tu faktycznie forte orkiestry brzmi jak forte anie jakby się wszyscy schodzili na kawę.

OT jak skręcałeś obudowę w moim CD to mogłeś ją tak skręcić żeby się suwak płynnej regulacji prędkości odtwarzania płynnie ruszał w całym zakresie :) Do środka nie śmiem zaglądać ale dla czego blokada lasera do transportu działa odwrotnie ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Cwane te pomiary z BO. jak rozumiem taki modul wsadzony jest w obudowe amadeusa? a co do pomiarow to thd w funkcji mocy dopiero od 100mW czyli od 0.9V a 10mW to nie laska pokazac? ale mniejsza z tym. pasmo slabe do 10khz w porywach do 20. Df pokazuje jaka kasztanska jest petla nfb. Plasko do 2 khz potem gwaltowny spadek a to oznacza zaj........ kreceniem faza itp dewiacje. jesli ktos ma czelnosc nazwac takie cos hiend..................no.

My tu gadu gadu, a czas ucieka.

Pora więc przypomieć że ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>senicz, 3 Sty 2008, 21:20

>Musicie poczekac. Pracownie mam w rozsypce. Przeprowadzka. Ale Amadeus chyba sprawny?

Co ty nie powiesz a podobno od przed świąt jesteś zatruty spleśniałymi orzeszkami a wcześniej miałęś sprawy rodzinne i na nic nie miałeś czasu, więc skąd ta "Przeprowadzka" w rozsypce kłamczuszku.Do Vectora to też nie miał kto dojechać z sprzętem za 1200zł i dokopać Rhedeko

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gdyby normalny wzm mial tak skompensowana nfb to .............. ale to klasa D wiec ............... Ta kompensacja jest oczywiscie w sekcji liniowej. Prawdopodobnie w petli nfb. I prosze panstwa o czym my tu dyskutujemy? Sa granice ktorych przekraczac nie wolno.

>Sa granice ktorych przekraczac nie wolno.

Tą granicą jest pisanie nieskończonych głupot, czyli najczęściej opisywanie zakresów nieosiągalnych pojmowaniem własnej inteligencji.

Dlatego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.