Skocz do zawartości
IGNORED

Rok 1968 po 40 latach.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

W grupie siła. Tutaj moze pomóc tylko masowy bojkot. Sama madrość jednostki i jej opór doprowadzić może na margines lub "do lasu w Bieszczady" w dzisiejszych czasach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ale z tego to byłaby sekta, a w konsekwencji i tak margines. Jeśli nowa rewolucja, to czyszczenie i jeszcze większy syf.

Jednak. Żadne legitymacje, nastepnt bedzie symbol, wybory szefa...nieeee - później jakieś czerwone ksiązeczki, palenie na stosie (niekoniecznie ksiażek), pesele, nipy...itp. Kwadratura koła.

Chodzi o Rewolucję Niematerialną - Rewolucję Umyslowa !

Ona moze realizowac sie w malych klastrach i dzieki zjawisku psychicznej perkolacji

"przeciekac" do podobnych, umyslowych, sieciowych organizacji-towarzystw.

Sila lezy w Psychice , w Samoswiadomosci, a nie w bezwladnej, fizycznej masie.

łoł,

czytam wątek zapodany przez kolekcjonera

jest nas więcej.

czysta, choć nieuświadomiona do końca, siła. i w tym jej siła (czy tam moc - nie wiem co aktualnie obowiązuje)

a jak z tym statutem, bo nie doczytałem do końca? ustaliliście coś?

bo xniwax na serio nie chce tej rewolucji. a już zacząłem ostrzyć swoje Mach3 Turbo ...

Nie chcę rewolucji. Jak uczy historia - rewolucja to tylko chwilowa podnieta dla mas, która kończy się rzezia owej masy.

:)

maciek

:)

Zawsze możesz wziąć parę ksiażek, siekierę do plecaka (juz nie kałacha) i pojechac w Bieszczady.

• Redaktorzy

Natomiast a propos rewolucji:

"A ja pytam, co jest poetycznego w buncie? Równie dobrze można by utrzymywać, ze poetyczna jest morska choroba. Bo choroba to także bunt. [...] Bunt sam w sobie to rzecz odrażająca. Nic innego niż rzyganie. Poetyczny jest właśnie normalny bieg rzeczy. Na przykład system trawienny funkcjonujący cicho i sprawnie, zgodnie ze swym przeznaczeniem - to podstawa wszelkiej poezji. Tak, najpoetyczniejszym zjawiskiem, bardziej poetycznym niż kwiaty, bardziej niż gwiazdy, najpoetyczniejszym zjawiskiem świata jest człowiek, który nie wymiotuje!" (G.K.Chesterton)

rewolucja nie ma być poetyczna, tylko skuteczna

dopiero potem pojawiają się pięknoduchy (co nie miały dość jaj żeby rżnąć, a chcą się jakoś załapać)

no, ale ... rewolucja już, niestety, nieaktualna

wracamy do perkolacji u podstaw

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.