Skocz do zawartości
IGNORED

RELOOP HA-210

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

Witam wszstkich. Podłączę się do tematu.

Mam w tej chwili wzmacniacz Denona PMA-680. Jest on już leciwy, jeden kanał gra troszkę ciszej, więc pomyślałem, że czymś go zastąpię. Nie mam na to zbyt wiele funduszy, stąd ukłon w strone tego Reloop`a. Kupiłem niedawno DAC Beresford MK 6/4 MOD21 i chciałbym, żeby dźwięk, w porównaniu z Denonem był odrobinę jaśniejszy, żywszy. Kolumienki - Tonsil Excellence 1S. O CD nie piszę, bo w tej chwili podłączam różne napędy - PS2, zewnętrzny dysk Emtec Movie Cube i mojego starego Denona DCD-635, ale nie do końca jestem z nich zadowolony, więc i na ten element przyjdzie pora wymiany. Gra to sobie w pomieszczeniu 14m, średnio wytłumionym. Muzyka mieści się w sporej rozpiętości; od jazzu, poprzez rock do metalu. Zdarza się też klasyka i zdaję sobie sprawę, że to nie ułatwia zadania. Cenię sobie w muzyce dynamikę, dobrą rozdzielczość, przestrzeń, punktowy, nisko (na miarę możliwości) schodzący bas. Pomyślałem, że ten wzmacniacz będzie dobrym uzupełnieniem Beresforda i Tonsili. Chcę się skupić na nowym sprzęcie, stąd wybór taki, a nie inny. Może macie jakieś sugestie, czy ewentualnie inne typy?

• 7 miesięcy później...

Koda KD261 i Conrad mają większe trafa i zasilanie napięciem +/- ~53V, a Reloop ma płaskiego toroida i zasilanie napięciem +/- ~40V, stąd różnice w wadze i poborze mocy. Elektronikę mają identyczną.

5z0p3n, 11 Sty 2010, 20:29

>Czytałem w ktoryms watku ze czestym problemem w tym wzmacniaczu jest z czasem nie rowno grajace

>glosniki jeden ciszej drugi glosniej. Czy to prawda?

I tak i nie. Sam wzmacniacz jest zbudowany poprawnie, natomiast potencjometr głośności to mega-badziewie, i to on jest odpowiedzialny za te różnice. Obowiązkowo trzeba go wymienić na jakiegoś Alpsa, Nobla lub choćby porządnego Telpoda, koniecznie logarytmicznego.

• 10 miesięcy później...

Proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 rok później...
  • 6 miesięcy później...

Może ktoś podać dobry potencjometr logarytmiczny powyżej 70zł pasujący do Reloopa 210 B , byłem w 2 miejscach gdzie zajmują się naprawą sprzętu , i nikt nie chce się podjąć wymiany potencjometru ,bo nie wie jaki potencjometr pasuje wymiarowo i parametrami .z góry dziękuje

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.