Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 1800 czy Denon 1940 a moze 2910

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam źródła DVD na przetrzymanie do ery HD w cenie circa 1500 zlotych.

Wymagania

- dobry obraz na HDMI lub ew. wyjsciu component) oraz TV podłaczonym po Euro,

- dobry skaler do 1080p (wiem 2910 ma do 1080i, ale jak bedzie w tym doskonaly to przezyje ;) w przyszlosci sie jednak chyba zdecyduje na jakas plazme HD

- dobry dźwięk w KD , do stereo mam inne źródło więc nie ma znaczenia

Dobrze aby bylo:

- odtwarzanie MP3 z płyt DVD i CD,

- odtwarzanie DiVX z napisami.

Mam w sumie jakieś DVD chinskie do odtwarzania badziewia, ale w sumie jakby zalatwiloby mi to jedno źródło wcale bym sie nie obraził.

Zastanawiam sie, czy jest sens w tej chwili doplacania 1200 zl do Toshiby HD-XE1 de facto dla skalera Reona, bo specjalnie dla odtwarzacza płyt HD nie bede szukał (ot leniwy jestem :)).

Minusem Toshiby jest natomiast, ze ponoc w XXI wieku MP3 nie kuma.... Prawda to ?

Mam 1940 podpiętą do projektora niestety mogę tylko porównać do tanich DVD (samsung ,LG) które posiadam wszystkie były testowane z tym samym projektorem i tak:

zalety

- jakość obrazu super szczegolnie przy HDMI i upscalar do 720P choć można więcej ale tyle obsługuje mój projektor

- dzwięk niczego sobie

Wady

- głośny niekiedy coś pyka w środku przy operacjach na menu płyty

- problemy z odczytywaniem porysowanych płyt, zawiesza się, krzaczy itp. gdzie pozostałe napędy jeszcze sobie radzą bez zająknięcia.

Pozdrawiam

Jacek

Witam,

Wprawdzie nie mam 1940 ale mam 1930 i podobnie jaku a accjacka naped mam glosny. Slychac po prostu szum czytnika. Obraz rewelacja. A co do czytania plyt DVD to tez poczatkow o nie czytal przegrywanych DVD. Pomogl zakup lepszej jakosci plyt (Verbatim) i spowolnienie zapisu plyty.

Zeby nie ten szum...

pozdrawiam

pawel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.