Skocz do zawartości
IGNORED

SUB z USA, co dokupic by lux dzialal?

bandanaboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie jak w temacie. Bedzie to JBL venue sub 10. Jakis transformator musze kupic czy co? I najlepiej jaki i ile moze kosztowac takie "przyswojenie" suba do polskiego pradu? Bedzie on gral z pianocraftem. Zdecydowalem sie na sprowadzenie bo dosc tanio znalazlem. Tzn. za sam sub $133 ale przesylka prowizja itp wyniesie razem $252. Wydaje mi sie ze to dobry deal. Z gory dzieki za pomoc. Niestety w kwestiach przejsciowek jestem zielony no chbya ze dotycza one telefonu z UK heh ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/39274-sub-z-usa-co-dokupic-by-lux-dzialal/

Jak narazie na oku mam ten: subwoofer cinch wtyk - cinch wtyk 2,0m sal4102 BANDRIDGE PREMIUM, co wy na to? Zaznaczam ze nie jestem audiofilem wiec nie potrzebne mi okablowanie za kilkaset zlotych

Po co tak kombinować, kup sobie Kodę SW1000 będziesz miał bas, taniej i nic przerabiać nie musisz. Dlaczego musi być z USA?. Koda to też niby USA choć i tak niemal wszyscy wszystko składają w Chinach:). A swoją drogą napisz jakie masz pomieszczenie. Bo jak większy pokój to zmień Pianocrafta na sprzęt który "wydoli". Przynajmniej jakiś potężny piecyk. Jak kupisz kolumny "potwory" (czasem na allegro można trafić w dobrych cenach) to i sub nie będzie potrzebny. Hip-hop będziesz miał, że hej...

Z cichym transformatorem - cichym, to znaczy relatywnie cicho buczącym - wyjdą porównywalne pieniądze co E150 dostępny w Polsce. Nie wiem też czy wziąłeś pod uwagę kwestie gwarancji i jej realizacji w UE, bo suby JBL nie biją rekordów niezawodności, i dotyczy to także modeli wielokrotnie droższych od omawianych - sam ten temat przerabiałem. Z kolei w tańszych konstrukcjach, klasy tej co rozmawiamy - np. PB10 - zdarzały się przykładowo eksplozje wzmacniaczy w środku nocy.

Zależy ci tylko na cenie, czy upatrzyłeś sobie ten konkretny model bo go słuchałeś? Subwoofer kupuje się uszami, a nie na podstawie danych w sieci.

wybieram sie w ciagu max najblizszych dwoch dni by posluchac jbl e150 (venue u nas nie ma ale ten ma najbardziej zblizone parametry) i jakas yamahe (za ta kase dostane chyba tylko sw030). Troche tez obawiam sie jakby cos sie zwalilo. Pomieszczenie ok 16/17 metrow. Szczerze to potencjometr max na godz 11 z minutami podjezdza i jest wystarczajaco glosno. Sub potrzebny bo zalezy mi tez by przy cihszym sluchaniu troche basu bylo (ostatecznie do jakiegos filmu). Nie oklamujmy sie ze cena niegra roli, bo inaczej bym poszedl do sklepu i nie szukal najtanszego zrodla;)

jesli chodzi o sprzedaz pianocrafta oczywiscie rozwazalem ta mozliwosc i to bardzo powaznie ale nie mieszkam teraz u siebie (wynajmuje jako ze studentem jetem) wiec nie moge z drugiej strony jakiegos potwora wprowadzic do pokoju typu paradigm ps-1000 v3 choc chcialbym;)

hehe dlatego wynajmuje z innymi mieszkanko a lanlord raz na jakis czas wpadnie wiec nie ma problemu. Czesto niestety tez nie daje rady sluchac, ale staram sie uprzyjemnic time sasiadom;)

widze ze nikt nie proponuje a wiec sam podam pare linkow do transformatorow a wy powiedzcie ktory z nich bylby dobry do tego jbla:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>americano

>koda to jest taki "sprzęt z USA" co nikt o nim w USA nie słyszał :-)))

Americano, dla mnie to wsio ryba skąd sprzęt pochodzi. Ma grać i cieszyć ucho muzyką i tyle. Czasy mentalności za czasu Peweksów już minęły, albo ... tak mi się tylko wydawało;).

Nie wiem co gość się uwziął, że musi być "z USA" i gotów jest sobie zadawać trud, aby to z USA ściągać, potem kombinować jak podłączyć do naszej sieci energetycznej. W dodatku chce ten sprzęt do pianocrafta i do pokoju 17 m2.

Nie naśmiewam się bynajmniej ani z pianocrafta, ani z chęci podłączenia do niego suba. Tylko właśnie zachodzę w głowę po co gość zadaje sobie tyle trudu, skoro na pewno można łatwiej...

skoro mowisz ze mozna latwiej to daj znac gdzie kupie cos takeigo za ok 750 zl (a wiec juz po dodaniu jakiegos kabla i transformatora). Nie chodzi o to ze z USA bo jestem jakims snobem tylko o to ze TANIEJ bynajmniej dla mnie. A do pianocrafta moim zdaniem nic nie mozesz miec bo jest to bardzo dobry sprzet jak na ta cene. Nie jestem audiofilem bo nie mam az takiego ucha jak wielu z was. Wiele tematow czytalem tutaj i musze przyznac ze mimo wszystko podchodzicie do pytan za bardzo "profesjonalnie" poniewaz zwykly uzytkownik nie wykryje roznicy miedzy kablem np za 1o zl za metr a tym za 100 badz jeszcze drozszym. Nie wspominajac o tym ze to cos na czyms sprzet stoi wg Was musi byc na specjalnym stoliku za kolejne kilka tysiakow wypelniony piaskiem itp itd. Macie swoja pasje, ok rozumiem jak najbardziej. Ale takich jak Wy niestety nie jest az tak duzo jak tych bardziej zwyklych uzytkownikow. Pozdro;)

>bandanaboy

Łatwiej: koda sw1000. NA Allegro aż się roi, ceny oscylują w granicach 650 zł. Sprzęt oczywiście nowy ze sklepu z pełną gwarancją. Miały dobre opinie, są opinie na tym forum i wypowiedzi o tym subie. Wiem też, że często był kupowany jako uzupełnienie do zestawów mini typu pianocrafta. Nic nie trzeba przerabiać - podłączyć i bucy:)

Gdybyś tego JBLa słyszał i ściągał go, ponieważ bardzo ci się spodobał. Ale zakładam, że go jednak nie słyszałeś, tylko ściągasz "na pałę", lub sugerując się różnymi opiniami bo "będzie taniej". Dodatkowo jeśli chodzi o suba w kraju to skoro studiujesz, to mieszkasz w jakimś akademickim mieście. Znajdź sklep z tą Kodą i możesz się na własne uszy przekonać jak to będzie grać. W niektórych sklepach możesz się umówić, że jak będzie kiepsko, to w tym samym dniu zwrócisz. Przynajmniej będzie "widziały gały co brały" a nie "przyszło i jużmusi zostać, bo nie ma innego wyjścia":)

tak przekonywujaco mowisz o tej kodzie ze jej tez nie omieszkam przesluchac, a jestem w Wawie wiec bede mial gdzie to zrobic;) jak wspomniaem rpzed osateczna decyzja przesluchabym e150 ktory jest bardzo podobmy parametrami

ta koda ma 80rmsu ae yamaha ma 2x60 (a potrafi bardzo glosno jak dla mnie a glosno slucham) i jesli te wartosci kody sa podawane tak jak u yamahy to powinna miec nawet zapas mocy. Dobrze rozumuje?

>bandanaboy

Przesłuchanie przed zakupem to podstawa, tak jest najlepiej kupować. Idealnie byłoby gdybyś miał dzień wolny, rano poszedł do sklepu w którym zgodziliby sięci wypożyczyć sprzęt za kaucją z opcją zwrotu przed zamknięciem. Warszawka, więc duża szansa, że jak się nabiegasz to taki sklep znajdziesz. Najlepiej posłuchać w pomieszczeniu, w którym ma to grać (i podpięte do sprzętu z którym będzie grało docelowo), bo jak ktoś ci to "odpali w pomieszczeniu 120 m2 lub w olbrzymiej hali to i tak niewiele się dowiesz. Co do Kody bynajmniej ci jej nie polecałem, tylko zaproponowałem, abyś posłuchał. Opinie były ok, ale to w końcu tobie ma pasować.

Jak ci spasuje będzie łatwiej, taniej i z gwarancją:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.