Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli "pan Ziutek" nie naprawi, to powinien dać nowe, skoro daje gwarancję. Ale nie wiem, czy jakakolwiek gwarancja obejmuje uszkodzenia mechaniczne, jak wciśnięte kopułki - tutaj za naprawę i tak trzeba płacić.

uszkodzenie mechaniczne nie podlega gwarancji więc maskownice trzeba mieć założone :)

jak się ma dzieciaki :) u mnie dwójka też ma szalone pomysły i długo walczyłem o moje zabawki :)

Focal + Naim

Mój roczny maluch wczoraj odpalił sobie DVD i wyciągnął płytę do zabawy. :) Spryciul. Jest grzeczny jedynie co to przegląda sie w połyskliwych przodach kolumn. Jego celem zwykle jest kolumna centralna. Na szczescie Jamo mają plastykowe wzmocnienia w maskownicach(taki "plaster miodu") oprócz maskownicy glośnika niskotonowego w kolumnach - a tu ma niestety najlepsze dojście. ^^

Za to maskownice na kolumnach Onkyo CS-525 nic nie wnoszą, jeśli chodzi o zabezpieczenie głośników. Ciągną sie jak stare majty....

Słuchałem Denona 107 w Germanii i gra świetnie. Cena 600 euro jest zachęcająca jeśli weżniemy pod uwagę cenę Denona D-M38. Naprawdę warto dołożyć do 107.

Z ciekawostek napiszę o przesłuchaniu zestawu 2.1 SAMSUNG HT-X729. Gra to naprawdę dobrze i świetnie pasuje do płaskich telewizorów. Możliwości multimedialne też ma spore, m.in. gniazdo USB

Te Xaviany interesujące, ojj robisz mi smaka Mikson :P A ja muszę wpierw na PS3 znów uzbierać(do końca roku).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

i jeszcze może te są też warte uwagi :)

http://stx.pl/mx-140-heban.html

słuchałem ich w czerwcu i pisałem o nich,

ciekawe monitory za te pieniążki.

Focal + Naim

Jak obiecałem tak zrobiłem i przytargałem suba do pokoju niecałe 10m^2. Wnioski są takie ,że jeżeli poświęci się dużo czasu na ustawienia (faza, odcięcie i głośność) to można uzyskać przywoite wyniki przy czym suba tak naprawdę nie słychać, uzupełnia dół pasma ale można to zauważyć tylko jak się go wyłączy na chwilę....lekko za duża głośność i z pokoju robi się tunel bassreflex.

Gdybym zaczynał swoją przygodę z audio to na pewno bym go tutaj zostawił ale przeżyje bez pełnego kontrabasu. Ach i ciekawostka jest taka ,że przy muzyce elektronicznej niewiele daje bo tam nie ma subsonicznego basu a jeśli chcemy by był słyszalny musimy przekroczyć barierę głośności pozwalającą subowi zniknąć. Wniosek - albo szpan albo wierna reprodukcja :)

Pozdrawiam

do tego samego wniosku doszedłem , jak mam używać 10% możliwości suba za prawie wartość monitorów to dla mnie osobiście nie ma to sensu. :)

Focal + Naim

Ja to bym chyba celowal w takie uzywki.

post-1391-100000042 1282668147_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

>Stivi89, 24 Sie 2010, 17:52

>Jaki to był sub, śr.głoś. moc gdzie go ustawiłes.

Sub NHT S2si + wzmacniacz do niego NHT SA-2 (bo to sub pasywny) Odcięcie na około 80Hz, malutka głośność, odpowiednia faza (0 albo 180 stopni) i już. Wszystko metodą prób i błędów. Uszy podpowiedziały jak powinno być :) Na froncie grały NHT Super One :)

A sub na środku pomiędzy kolumnami. W inne miejsce nie wejdzie.

>mikson, 24 Sie 2010, 19:43

>masz już linna? :)|

Jeśli to było pytanie do mnie to już od dawna :) Bardzo fajnie się spisuje z Eposami i nie planuję na razie ruszać tego zestawienia (chociaż gdybym złapał M 12.2 to kto wie)

A NHT czeka na porządny amplituner kina domowego chociaż dziś pobawiłem się Super One z Subem podłączonymi do Linna i tez było elegancko. Przestrzeń z monitorów NHT jest fenomenalna!

>mikson, 29 Sie 2010, 07:01

>reson głośnikowy? :)

>a nie k20?

>ładnie epos się prezentuje z linnem :)

Na razie został Reson. Mam też QEDa Silver może wkrótce przetestuje :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.