Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

w moich chario nóżki z tyłu firmowe są wkręcane a z przodu jest stopka nieciekawa z wyglądu i zastąpi ją jeden antywibracyjny rogoz o tej samej wysokości ,

post-21279-021677600 1291577089_thumb.jpg

Focal + Naim

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

DO KNOPK-a

Czy mógłbym Cię użytkowniku prosić o zdjęcia jak masz ustawioną tą wieżyczkę i na jakich kabelkach to gra i jaki metraż.

POZDRO Będę bardzo wdzięczny za foto.

W Top Hi-Fi "promocja gwiazdkowa" na Yamaha MCR-040. Dostepna za 849zł:

http://www.tophifi.pl/towar/id/1599/mcr040_z_ovi/

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

DO KNOPK-a

Czy mógłbym Cię użytkowniku prosić o zdjęcia jak masz ustawioną tą wieżyczkę i na jakich kabelkach to gra i jaki metraż.

POZDRO Będę bardzo wdzięczny za foto.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=909808&l=7798ecf191&id=1647738340

kable Procab LS 25

pokój 11m2

Przesłuchałem obie CD i sorry kolego, ale gorszej kaszany w życiu nie słuchałem.

Nie mój typ muzyki i gdybym tego słuchał do poduchy to nocny koszmar mam murowany :-)

Jeśli nie Twój typ muzyki, to po co wyjeżdżasz z kaszaną..takie to nielogiczne. Do Ambientu trzeba dorosnąć muzycznie, tyle z mojej strony, poza tym nie ma nic ciekawszego w muzyce niż odkrywanie nowych dźwięków. Przy tym także Nasz mózg i ucho się rozwija(udowodnione naukowo). Ale jeśli wolisz lżejsze brzmienia to polecam albumy np.Telefon Tel Aviv, AIR, Zero 7, kompilacje Back To Mine. Jeśli one nie podejdą to ja się poddaję..:P

Ps. Może Ty coś ciekawego zaproponujesz, jestem ciekaw czego słuchasz.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witam.

Pytanie do tych, którzy znają mini TEAC.

Czy jest możliwość sterowania pilotem CD i TUNERa bez posiadania w systemie wzmacniacza?

Chodzi mi o serię H300. Ewentualnie jaka seria z oddzielnym tunerem może mieć taką opcję? Czy jest szansa na dobranie zamiennika pilota do takiego tunera czy CD?

Za pomoc z góry dziękuję.

odpowiadając koledze l.gajewski

Co do kabli to sprzęt gra na interkonektach Alpha-snake + kable głośnikowe Real Cable P330T. To do wyboru samych kabli to mogę powiedzieć tyle iż sprzedawca w top hifi przy ich wybieraniu po pierwsze zapytał się właśnie jakiej muzyki słuchamy i czy chcemy ew chcemy jakieś tony wyeksponować. Gdy odpowiedzieliśmy, iż co do muzyki to pełny przegląd od klasyki do metalu, to zaproponował co co będzie po prostu uniwersalne, dla nas zaś miłym dodatkiem był oto, że akurat ten "model" był w promocji. Nie zdecydowaliśmy się na żaden rodzaj wtyku gdyż mamy mało miejsca na szafce i sprzęt niestety stoi blisko ściany, a np. bananki spowodowały by konieczność większego odsunięcia.

odpowiadając koledze l.gajewski

Co do kabli to sprzęt gra na interkonektach Alpha-snake + kable głośnikowe Real Cable P330T. To do wyboru samych kabli to mogę powiedzieć tyle iż sprzedawca w top hifi przy ich wybieraniu po pierwsze zapytał się właśnie jakiej muzyki słuchamy i czy chcemy ew chcemy jakieś tony wyeksponować. Gdy odpowiedzieliśmy, iż co do muzyki to pełny przegląd od klasyki do metalu, to zaproponował co co będzie po prostu uniwersalne, dla nas zaś miłym dodatkiem był oto, że akurat ten "model" był w promocji. Nie zdecydowaliśmy się na żaden rodzaj wtyku gdyż mamy mało miejsca na szafce i sprzęt niestety stoi blisko ściany, a np. bananki spowodowały by konieczność większego odsunięcia.

szkoda że weszliście razem, mogliście zrobić eksperyment i najpierw Ty z pytaniem do klasycznej a potem za 15min kolega z pytaniem do rocka ciekawe czy sprzedawca zaproponował by te same które akurat najgorzej się sprzedają :) taki żarcik oczywiście

Focal + Naim

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

A jak ten dynek się sprawuje na takim metrażu mam podobny tylko w innych gabarytach tz. 2x5metra trochu kijowo a planuje więc właśnie kupić se taką wieżyczkę lub coś ze stajni yamahy np.640 do 2tys. tylko że te wieżycki mają właśnie małe midwooferki. i boję się o bas czy go nie będzie za mało. mam prośbę czy mógłbyś odpalić ten utworek na tej wieżycce i powiedz mi jak głośniki się zachowyją tz czy dają rade jak z basem i górą czy nie jest wyostrzona. a i bym zapomniał nie zapędzaj się z poziomem głośności bo ci głośniki wyskoczą z zawieszenia .prosze o recke w sprawie tego utworu.

Jak chcesz mogę Ci nagrać jakiś filmik jak u mnie w 12m2, pracuję bas z E410. :P

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

A jak ten dynek się sprawuje na takim metrażu mam podobny tylko w innych gabarytach tz. 2x5metra trochu kijowo a planuje więc właśnie kupić se taką wieżyczkę lub coś ze stajni yamahy np.640 do 2tys. tylko że te wieżycki mają właśnie małe midwooferki. i boję się o bas czy go nie będzie za mało. mam prośbę czy mógłbyś odpalić ten utworek na tej wieżycce i powiedz mi jak głośniki się zachowyją tz czy dają rade jak z basem i górą czy nie jest wyostrzona. a i bym zapomniał nie zapędzaj się z poziomem głośności bo ci głośniki wyskoczą z zawieszenia .prosze o recke w sprawie tego utworu.

Panowie najmocniej przepraszam zapomniałem dodać utworu :http://www.youtube.com/watch?v=sthjkqvCEbQ oraz

Dawid M jak Ci się chce to czemu niby nie???A i mam pytanie właśnie do Ciebie czemu masz sprzecik pod oknem zamiast wywalić jedną sofe(kanapę) i postawić tam sprzecik no chyba że coś sie zmieniało w twoim pokoju.
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

" Mikson"

Powiedz mi jak się słucha tych chario na tej komodzie z ikei ??Ta komoda ma wys.78cm =kolumny 37cm to razem jest calkiem sporo czy nie wpływa to jakoś na dzwiek ?? Głównie kolumny powinny byc na wy.60cm tak aby głośnik wysokotonowy znajdował sie na wysokości ok.90cm od podłogi czy możesz coś w tej sprawie napisać??/

POZDRAWIAM Stivi89

" Mikson"

Powiedz mi jak się słucha tych chario na tej komodzie z ikei ??Ta komoda ma wys.78cm =kolumny 37cm to razem jest calkiem sporo czy nie wpływa to jakoś na dzwiek ?? Głównie kolumny powinny byc na wy.60cm tak aby głośnik wysokotonowy znajdował sie na wysokości ok.90cm od podłogi czy możesz coś w tej sprawie napisać??/

POZDRAWIAM Stivi89

co do ustawienia wysokotonowego to powinno być na wysokości ucha ale z tym też różnie może być odchyłu kilka stopni

mi np skręcone do środka mocno lepiej grają , to już trzeba indywidualnie ustawiać

co do ustawienia monitorów z br z tyłu to tu są pewne trudności i miałem jednak ciut problemów z tym ,

natomiast moje chario mają br z dołu i o dziwo bardzo fajnie można powiedzieć dookoła promieniuje i nie widzę jakiś problemów

samo ustawieni na komodzie jest ok nic nie wibruje nie rezonuje jest strasznie masywna jedna z zawartością waży chyba ponad 70kg,

post-21279-076630900 1291659086_thumb.jpg

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

@ Agora

Mogę polecić jeszcze np. Uh Huh Her, Morgan Geist, Cut Copy, Bat For Lashes, Kelley Polar, zanim usłuchasz się z dyskografią tych wykonawców to pewnie spokojnie do końca roku Ci zejdzie, mówiąc krótko kawał świetnej muzyki do której zawsze miło się wraca.

@ Stivi89

Nie mogę zmienić ustawienia, bo czasem siostra Nas odwiedza i przylatuję z England więc musi mieć gdzie spać, jak robię odsłuchy to siadam na przeciwko kolumn i jest wporzo, choć wiadomo że mogło by być lepiej(tak z 0,5 metra w tył, gdzie pokazuję się lepszy bas).

Uh Huh Her(Polecam na sam koniec, bo to jest bardziej elektroniczno-rockowe), zacznij od Morgana Geista(klimaty Junior Boys). To jeszcze chciałem dodać. :)

Edytowane przez DawidM

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

" Mikson"

Bardzo żes mi tym pomógł odpisując bo sam zastanawiam sie właśnie nad taką komodą. Co do sprzętu to się jescze zobaczy dokładnie co i jak.

" DawidM"

Wiadomo jakis kompromis musi być , i jak słuchałeś tego andreasa Volenweidera?// jak głośniczki grają na tym utworku ??/ Słuchaj na godz,10 tylko uwazaj z głośnikami bo lubia latać impuls harfy. Jak byś mógł to nagraj filmik jak to gra będę bardzo wdzięczny.

POPZDRO

dzisiaj sie dowiedziałem, że bebechy tego nowego Pionka są te same co w tym tanim sharpie i droższym onkyo, różni je tylko wyświetlacz.... no i cena oczywiście:-)

właśnie o te modele mi chodzi

post-13398-094004100 1291672498_thumb.jpg

post-13398-083635500 1291672503_thumb.jpg

post-13398-017703400 1291672508_thumb.jpg

Mikson slucha na stojaka, a ze chlop nie wysoki jest to i gra mu zacnie. hi hi :-)

Mam nadzieje mikson , ze Cie nie urazilem.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

dzisiaj sie dowiedziałem, że bebechy tego nowego Pionka są te same co w tym tanim sharpie i droższym onkyo, różni je tylko wyświetlacz.... no i cena oczywiście:-)

i tak tuzin chłopa bedzie sie spierał że Pionek najlepszy a pozniej długo długo nic i ewentualnie Sharp i Onkyo

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

A tu komplecik:

sonus_faber_toy_table.jpg

(czapeczka i berecik)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

To niezwykle ciekawe kurde. Bo jakby nie patrzeć Pionek kosztuję od 1200 do 1500 złotych. Onkyo podobnie, a Sharp od 700 do 900 złotych. A jak z głośnikami, który ma najlepsze? Słuchał ktoś tego Sharpa? Z tym, że ja pewnie wolałbym XLHF100, bez Ipoda.

Co ciekawe, wyższy model Onkyo - CS-V654 z DVD jeśli wierzyć porównywarkom, jest w tej samej cenie co 545. A przy okazji co powiecie o najuboższej wersji Onkyo CS-325?

Pozdrawiam :)

Czyli jedynie różnicy należy upatrywać w kolumnach. Nieźle, masówka zje swój własny ogon, jestem o tym przekonany.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam serdecznie . Odbyłem dziś mały wypad za miasto (65km w jedną stronę )Do lubinia .W Saturnie posiadali następujace mini wieżyczki : Denon 37-1690zł,Denon 107-2799zł Philips mcr-70 1990zł lampowy wzmak ,oraz yamaha mcr-640 1850zł .I powiem tak najbardziej to mi się osłuchała wieża yamaszki. Den 37 jak na takie małe kolumienki rozstawione na 3,5 metra grały naprawdę zajefajnie tylko wysokotonówka nie wyrabiała w gęstrzych składach rocowych Linkin Park specjalnie wziełem od kolegi aby zobaczyć jak to wyjdzie.No i gdy zrobiłem wys.na 10 czyli max to trzeszczało jak nie wiem symbilanty ,aż krew się lała poprostu poziom głośności 20 (max45)bass na 4 ,z basem było już inaczej był dokładny było go bardzo słychac ale niebył najniższych lotów. Następnie Philips z lampowym wzmakiem na szczęście był już włączony i wygrzany tu znowu wieżyczka prezentowała się pięknie większe głośniki i myślałem że tu pokaże pazur ale się myliłem wysokie jak zrobiłem najpierw na 10 to było za mało góry znowu jak podkręciłem na maksa czyli 14 to wysokie nie stały się takie delikatne tylko zagrało to bardziej średnimi tonami ja to tak odczułem. za to bass do du.. myślałem że będzie większy a tu lipa był płytszy niż z teko mikrusa Denona. Następnie po wendrował Denon 107 wyglad ładny monitorki już większe (13cm) no i tu jak się górę zrobiło na maksa to miód malina żadnych symbilantów zapiaszczenia po prostu czyściutko ,bass nie należał do tych kulawych jak philips, nie sięgał tak nisko jak się spodziewałem ale było najlepiej jak do tej pory .No i wreszcie Yamaha No i tu już było bajecznie jak i bas tak i góra po prostu zaje...cie. I teraz mam dylemat bo ta piano bym brał z miejsca tylko mieli czarną a ja chce srebrną no i jesczez jedno pytanie jak to zagra na kablach Kimber Kable Tonik za 300złoty 0,5m. bo głośnikowe mam Real Cable 250 2 x 2,5mm za 33zł metr. No i planuję jeszcze jakieś banany tylko jakie ??? Myślałem nad Qed ale w Fusic mi powiedzieli że muszę się umówić na konfekcję bo teraz nie ma kolegi który ma tą maszynkę do ściskania a ja tu byłem napalony i zapał padł więc jakie banany tylko do kolumn bo do wieżyczki zrobie cyną ze srebrem.Proszę o doradzenie.Z góry dziękuję ... I co wy na tą recke??

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.