Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

..ale np w HI FI i Muzyka Yamaha Pianocraft MCR-E840 zostala oceniona bardzo pochlebnie, wiec nie kazda prasa audio faworyzuje dane marki. Te recenzje z What Hi Fi Reviews trzeba trakowac z przymrozeniem oka.pozdrawiam

..ale np w HI FI i Muzyka Yamaha Pianocraft MCR-E840 zostala oceniona bardzo pochlebnie, wiec nie kazda prasa audio faworyzuje dane marki. Te recenzje z What Hi Fi Reviews trzeba trakowac z przymrozeniem oka.pozdrawiam

W czasach reklamowego sponsoringu każdą recenzję trzeba podejrzewać o to, czy aby nie jest ukrytą reklamą ;)

Kiedyś czytałem na jednym z forum audio UK jak jakiś facet się wyrzalał że jego znajomy, przedstawiciel Samsunga opowiedział mu historię jak się ocenia w WhatHiFi. Ze zdumieniem przeczytał recenzję jednego z telewizorów LCD Samsunga. Opinie nie była zbytnio pochlebna a wręcz odradzała zakup tego TV. Zniesmaczony zadzwonił do nich z pytaniem jak to zrobili że jeden z ich najlepszych produktów został zmieszany z błotem i w rozmowie wyszło że podłączyli go do jakiś fatalnych urządzeń, puścili kiepski materiał SD no i ocenili...bałwany. Wysłali do nich ten sam egzemplarz i poprosili tym razem o poprawną konfigurację i urządzenia towarzyszące. Samsung otrzymał komplet gwiazdek :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Kupiłem synkowi Piano 640 z subem SW210, ustawiłem w pokoju ( akustyka w miarę, gruby dywan, fotele, zasłony,obrazki, itd) z powodu braku czasu jeszcze nie bawiłem się w poszukiwanie idealnego rozstawienia kolumienek.

Kabelki z kartonu. Powiem szczerze że jest bas całkiem niezły i to bez suba. Bardzo dużo zależy od płyty pomijając rodzaj muzyki. Według mnie Piano mocno różnicuje płyty jak na takiego grajka.

Kupiłem synkowi Piano 640 z subem SW210, ustawiłem w pokoju ( akustyka w miarę, gruby dywan, fotele, zasłony,obrazki, itd) z powodu braku czasu jeszcze nie bawiłem się w poszukiwanie idealnego rozstawienia kolumienek.

Kabelki z kartonu. Powiem szczerze że jest bas całkiem niezły i to bez suba. Bardzo dużo zależy od płyty pomijając rodzaj muzyki. Według mnie Piano mocno różnicuje płyty jak na takiego grajka.

Z tym różnicowaniem płyt się zgodzę. Ale myślę że przy chwili wysiłku z ustawieniem sprzętu będzie zachowany jakiś zjadliwy kompromis brzmieniowy. ;)

Ps. Gratuluję zakupu.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wysokie tony w Piano Crafcie, a także pokazywanie nazbyt sybilantów, można poskromić okablowaniem, musi być miedziowe i ocieplające brzmienie. Można śmiało polecić tu te okablowanie Profigold, Atlasa, ew. bardziej otwarte, neutralne brzmienie(ale także pozbywamy się sybilantów) to Tara Labs.

Za moją namową jeden z kolegów, świeżo po zakupie e410, wymienił kondensatory tweetera na foliowe. Wcześniej też narzekał na syczące wysokie:D

Dzięki. Jak znajdę więcej czasu to poeksperymentuję, podstawki do takiej zabawy też by się przydały. Co do suba to temat na potem.

Z tego co kojarzę to szanowny kolega też miał lub ma 640. Jakiś czas temu przy okazji kompletowania sprzętu do kina domowego przez mojego dobrego kolęgę mogłem posłuchać różnych mini i dużych jak to mówią "klocków" więc zakup nie był w ciemno. Przy innej okazji byłem mimowolnym słuchaczem różnych mini sprzętów gdzie zainteresowany odsłuchiwał mcr 040 opisywany już w innym wątku i powiem że grał naprawdę z klasą, jednak zainteresowany wybrał jakiś model LG bo było lepsze kopyto.

Który model Yamahy PianoCraft doskonale sprawdzi się w rocku i metalu.

I jakie kolumny podłogowe można do niej podpiac aby bez problemu spisywaly sie w pokoju 20m2?

Witam,

Serdecznie dziękuję za pomoc. Kupiłem wreszcie kable do PianoCrafta E840. Wybór padł na Ultralinka Matrix-2. Kabelki siedzą podłączone dopiero jeden dzień, więc należy trochę poczekać na opis jak ten zestaw ze sobą współgra :) Pierwsze wrażenie jest jednak takie, że pojawił się bogatszy bas, który subiektywnie przyćmiewa nieco górę, ale dajmy im się ułożyć :)

Dziękuję bardzo za pomoc, szczególnie Miksonowi i DawidM-owi :), którzy dali mi niezły wykład na temat wielu przetestowanych kabli. Generalnie różnica między kablami "z zestawu" PC jest kolosalna.

Jednocześnie życzę wszystkim dużo szczęścia w doborze sprzętu, środków na spełnianie marzeń, miłości i akceptacji bliskich do naszego hobby i dużo zdrowia bo to się zawsze przyda. Wesołych Świąt.

Pozdrawiam,

Łukasz

Edytowane przez l.gajewski

Super!

Życzę Wam Panowie i Panie Wesołych, radosnych, spędzonych w rodzinnej ciepłej atmosferze Świąt! Oraz więcej białego puchu za oknem :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja czekam na ten biały puch, bo w mojej miejscowości na razie pod tym względem krucho ;)

witam

mam do sprzedania 8 miesiecznego Pianocrafta e730 jeszcze przeszlo 2 lata gwarancji stan idealny dodam jeszcze do tego kabel audionova moonwalk 2 m cena to 950 zl kontakt [email protected]

wesolych swiat wszystkim!

Super!

Życzę Wam Panowie i Panie Wesołych, radosnych, spędzonych w rodzinnej ciepłej atmosferze Świąt! Oraz więcej białego puchu za oknem :)

prędzej w kuflu zobaczysz biały puch niż za oknem :)

Focal + Naim

więcej białego puchu za oknem :)

Przyjedzcie w zachodniopomorskie to wam ten biały puch bokiem wyjdzie.

Ja już mam go powyżej dziurek w nosie, a cały czas go przybywa :-(

Poza tym "Wesołych Świąt" :-)

Edytowane przez AxelTores

Panowie i Panie, mam pytanie :) Wiem, że to troszkę nie ten dział, ale nie chcę nigdzie indziej pisać bo tu jakoś lepiej się czuję, a w sumie pośrednio dotyczy pytanie miniwieży ;)

Używam aktualnie wieczorami słuchawek Sennheiser HD202, co to za słuchawki każdy wie, budżetówki co można dostać na allegro za 60-90zł zależy od szczęścia w zakupach. Chciałbym je zmienić na coś oczko wyżej co zgra się z moją Yamahą, słucham w 90% rocka i metalu i mam do przeznaczenia około 250zł, ceny z allegro słuchawek nowych. Może ktoś coś polecić?

Słuchawki mają być nauszne zamknięte i nie mogą mieć zbierających kurz jak magnes materiałowych poduch na uszy gdyż słuchawki często leżą na podłodze jak przysypiam i tylko uda mi się je zdjąć z głowy i położyć na dywanie i zasnąć ;)

Aha lubię głośno posłuchać na słuchawkach więc nie mogą sypać dokuczliwym piachem z wysokich tonów, oczekuję też mięsistego ciepłego dołu i dobrej średnicy na ile to możliwe w tym budżecie oczywiście :)

Panowie. Jestem tak zasłuchany tymi mission'ami mx1, że opchne chyba denona m38 mimo że super gra i zobacze na co stać te kolumienki z zacniajszym wzmacniaczem :) Troche sie martwie w sumie bo z denonem gra to na tyle dobrze że mam obawy ile będe musiał wydać żeby przebić ten dźwięk :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Za sprzęt nowy to 2 razy więcej, jeśli chcesz uzyskać lepsze brzmienie, a nie tylko inne.

z tym upgradem Denona to roznie moze byc. Wiele niby lepszych sprzetow przy okazji gra tez bardziej rozdzielczo i detalicznie niz miniwieze, i potem okazuje sie, ze z miniwieza przyjemniej sie sluchalo. Trzeba wiec z rozwaga wybierac wzmaka. Choc oczywiscie missiony sa na tyle muzykalne i nie stawiaja na przesadna analitycznosc, ze powinno byc ok. U mnie Missiony m32i graja z Roksanem, ktory jest b. detaliczny i jest b. dobrze.

Mam pytanie do kolegi który nabył ultralinki matrixy, masz tylko głośnikowe czy interkonekty też ?

Na razie tylko głośnikowe. Interkonekty niestety na razie w PC pozostały stockowe, ale przy najbliższej okazji również wymienię.

Pozdrawiam,

Łukasz

Dzieki za odpowiedź. Czytałem gdzieś w sieci pochlebną opinię dla interkonektów matrix 2 dlatego pytam. Podobno interkonekty Pro-Ject też są niezłe i dość neutralne.

Prosze wymiencie kilka sensownych amplitunerow lub wzmacniaczy od mniwiez z wejsciem cyfrowym, niewazne jakim: usb, coax lub optycznym. Chodzi mi przede wszystkim o porzadny wbudowany DAC i sensowny wzmacniacz w jednym. Dziekuje za propozycje przykladow. Zaznaczam - chodzi mi o normalne wejscie - nie o mozliwosc podlaczenia pendriva na usb :) Pozdrawiam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.