Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.musicalfidelity.com/products/M3-Series/M3i/m3i.asp

przyjemny piecyk z daciem na pokładzie

Dziekuje. Ale chodzilo mi raczej o cos formatu MINI no i moze troszke nizszy pulap cenowy. Pamietam ze chyba jakies wiezyczki JVC mialy wejscia cyfrowe, chyba tez Kenwooda, ale moze tez byc cos lepszego, Yamahy, Denona, Cambridge itp. A moze jakis rodzaj Tri-patha (T-ampa) z usb i wzmaczniaczem w jednym? Moze cos Nu-force? Dziwie sie troche ze producenci tak rzadko umieszczaja wejscia cyfrowe gdy wielu klientow chetnie podlaczaloby komputery do wiez audio cyfrowo.

co robicie żeby polepszyć sygnał ? kręcicie drutem ? :)

To tuner jest taki kiepski w denku?

A tak przy okazji. Czy ktoś może posiada wiedzę, czy denon ma swoich magazynach jeszcze słuchawki promocyjne?

Pozdrawiam

nie wiem czy to kwestia dolaczanej anteny czy samego tunera, ale jakosc odbioru jest slaba, tzn malo stacji odbiera dobrze i czysto - przynajmniej u mnie w Poznaniu. Pamietam, ze na podobnej antenie stary Pianocraft (nie wiem jak nowy) odbieral zdecydowanie wiecej stacji i lepiej.

To jest jeden z nielicznych minusow tego minisystemu (aczkolwiek dla wielu istotny). Drugi to chyba taki, ze pilot jest malo ergonomiczny i w kolorze czarnym nawet przy srebrnej elektronice. Natomiast jakosc dzwieku b.dobra, chyba lepsza dla mnie od Piano (caly czas porownuje ze starym modelem Yamahy).

To mnie kurcze Zentaur zmartwiłeś :( Nie ukrywam, że radio jest jednym z moich priorytetów i myślałem, że Denek mnie w tej materii "zaspokoi". I szczerze powiedziawszy jestem zaskoczony tym faktem, bo czytałem np. że w Piano E320 tuner jest b. słaby. Kurcze to teraz będę miał problem...

Na dołączonym kablu dźwięk w każdym mini będzie od takie go se do dobrego, w zależności od stacji radiowej i sygnału. Można to polepszyć kupując lepszą antenę. Wg. mnie jest nieźle, w moim Piano E410 radio pełni rolę umilacza i wywiązuję się z tego nieźle. O takim samym dźwięku jak z płyt Audio CD, radzę od razu zapomnieć.

Ps. @ Szrot z mini zestawów może być ciężko, wiem że "stary" Piano Craft(E410/E810), także Denon 103 ma wyjście cyfrowe. Z droższych to Mini Audio Analogue ma wyjście na optyka.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ps. @ Szrot z mini zestawów może być ciężko, wiem że "stary" Piano Craft(E410/E810), także Denon 103 ma wyjście cyfrowe. Z droższych to Mini Audio Analogue ma wyjście na optyka.

Ale ma być z wejściem, a nie wyjściem.

Mazi, musisz zorientowac sie czy na innej antenie byloby lepiej by sprawdzic czy to tuner czy antena. Stawiam na to drugie, choc Piano odbieral na podobnym druciku. Ale co ciekawe, pamietam, ze w jakims tescie grupowym tunerow (jako oddzielnych elementow) tuner Yamahy mial najwieksza czulosc, wiec moze Piano tez jest czuly i zawyzal poziom:)

Dawid, ok, ale na Piano mialem wiekszosc stacji w b.dobrej jakosci, albo inaczej, w takiej, ktora mnie zadawalala. Na denonie czysto odbieram pare stacji na krzyz. A oba systemy staly w tym samym pomieszczeniu.

Mam Denona i wszystkim go polecam, ale trzeba otwarcie powiedziec o tym minusie tego zestawu. No chyba ze na innej antenie da sie osiagnac lepsze rezultaty.

Edytowane przez zentaur

Ale ma być z wejściem, a nie wyjściem.

Wiem, dlatego to napisałem. Z tego co się orientuję nie kupi żadnego mini(do 4k zł) z wejściem cyfrowym.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mazi, musisz zorientowac sie czy na innej antenie byloby lepiej by sprawdzic czy to tuner czy antena. Stawiam na to drugie, choc Piano odbieral na podobnym druciku. Ale co ciekawe, pamietam, ze w jakims tescie grupowym tunerow (jako oddzielnych elementow) tuner Yamahy mial najwieksza czulosc, wiec moze Piano tez jest czuly i zawyzal poziom:)

Dawid, ok, ale na Piano mialem wiekszosc stacji w b.dobrej jakosci, albo inaczej, w takiej, ktora mnie zadawalala. Na denonie czysto odbieram pare stacji na krzyz. A oba systemy staly w tym samym pomieszczeniu.

Mam Denona i wszystkim go polecam, ale trzeba otwarcie powiedziec o tym minusie tego zestawu. No chyba ze na innej antenie da sie osiagnac lepsze rezultaty.

Tak samo mam z denkiem, stacje te co najmocniej nadaja to zbiera idealnie ale ten które co troche słabiej to w ogóle.

Stawiam radio obok jakies za 50zł elte i 2x stacji zbiera.

Fakt, zapomniałem. Więc jedynie Kenwood K1000 lub R-K1 ma. Ten ostatni od dłuższego czasu chodził po allegro po 3000 zł, ale nie mam pojęcia czy się sprzedał. W sumie oba sprzęty można kupić w okolicach 3000-3200zł. Z tym że R-K1 to sama elektronika a K1000 to kompletny zestaw mini.

Chyba brał bym R-K1 za tą kasę niż K1000.

Edytowane przez DawidM

Fakt, zapomniałem. Więc jedynie Kenwood K1000 lub R-K1 ma.

Nie jedynie. Harman Kardon MAS100 i MAS110 też mają. :)

Denon N7 też ma optyka. Choć jego wygląd jest dość specyficzny. Jak dla mnie za.

Dalej Marantz MCR603 to samo. Tzn optyk, bo wygląd jest OK. :)

Nie jedynie. Harman Kardon MAS100 i MAS110 też mają. :)

Denon N7 też ma optyka. Choć jego wygląd jest dość specyficzny. Jak dla mnie za.

Dalej Marantz MCR603 to samo. Tzn optyk, bo wygląd jest OK. :)

do tego jeszcze mozna dodac Kenwood K-711

5689777-6830.jpg

K711_REAR.jpg

tu jakis koles zakupił go i jego recka Mój odnośnik

a swoją droga to kazda mini powinna miec juz takie wejscie bo wiele urządzen takowe wyjscie juz posiada tylko problem jest wpiąc optyka w co niektóre STEREO bo z ampitunerami5.1 juz nie ma takowego problemu ale co nam po 5.1 czy wiecej my chcemy mini z optykiem :) w normalnej cenie koło 2000zł i bedzie oki

O, fajny przyklad ten Kenwood i bardzo atrakcyjny cenowo. O cos takiego mi chodzilo. Jest jeszcze "mlodszy brat" K-521 i tez ma wejscie optyczne. Cena ponizej 1500 zl!!! Pytanie tylko: jak to gra? Bo sam DAC to nie wszystko. Oczywiscie zawsze mozna wymienic kolumny. Ale DAC i wzmacniacz mam nadzieje ze sa w miare OK. Szkoda ze nigdzie nie mozna tego posluchac :(((

Edytowane przez SZROT

http://www.musicalfidelity.com/products/M3-Series/M3i/m3i.asp

przyjemny piecyk z daciem na pokładzie

A gdzie ten DAC????

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

wydłubali :)

http://www.musicalfidelity.com/products/M6-Series/M6i/M6i.asp

tego miałem dać z dac , pomyliłem się

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=534&Title=%3Ci%3EOne+%2B%3C%2Fi%3E+integrated+CD+player+%26+DAB%2B%2FFM+2.1+receiver+system

szkoda że ten maluszek nie ma wejścia cyfrowego ale w sumie zawsze małego zewnętrznego daca jak u mnie można dołączyć

a swoją drogą nie zrobili mu ipod docka na górze i dobrze, bo moim zdaniem wystarczy z zewnętrznej dock stacji

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Dzięki chłopaki za odpowiedzi w sprawie tunera.

Przy okazji dla poszukiwaczy "promocji". W Media Marktcie, na Al. Krakowskiej w Wawie jest Onkyo CS-545 za 1099 złotych (przynajmniej tak jest napisane na stronie). Gdyby Denek po tyle był to bym się do tej Warszawy nawet pociągiem pofatygował ;-)

Pozdrawiam

Nie da się chyba edytować posta, więc jeszcze trochę pomarudzę ;-). Pytanie do zaprawionych poszukiwaczy okazji. Czy po nowym roku sprzęt tanieje czy nie ma takiej reguły? Chodzi mi konkretnie o tego Denka. Teraz gdybym kupił, próbowałbym sprzedać słuchawki, ale ciort wie czy się uda. Mogę poczekać jeszcze do lutego i na spokojnie kupić. Tylko pytanie czy w tym segmencie 2 miesiące mogą coś z ceną zrobić.

Problem tegoroczny to wyższa stawka VAT, ale czy podniesie ona ceny sprzętu już wyprodukowanego itd...

Pozdrawiam

Słuchałem kiedyś w saturnie ONKIO CS-545 o którym pisał kolega i grało to całkiem fajnie. Proponuję jednak posłuchać różnych sprzętów na swoich płytach bo może się okazać że w podobnej cenie znajdziemy coś co będzie garło lepiej lub raczej inaczej i bardziej nas zadowoli. Pewnych rzeczy z tego typu sprzętu nie wyciśniemy ale fajnie jest znaleźć coś co pozwoli słuchać ulubionej muzyki bo chyba o to chodzi. Ja jak szukałem małego zestawu to też trochę czytałem i przedewszystkim starałem sie posłuchać różnych sprzetów i kupiłem to co mnie odpowiadało choć na poczatku przed odsłuchem faworyci byli inni.

Na początku stycznia mogą być jeszcze jakieś wyprzedaże magazynowe, natomiast raczej rzadko one dotyczą tego rodzaju sprzętu, potem raczej będzie podwyżka(przynajmniej w pierwszej połowie roku). Wg. mnie jak masz okazję kupić teraz gdzieś sprzęt w dobrej cenie to śmiało inwestuj.

Patrz na to:

http://www.salonydenon.pl/669.htm

1500 pln. W salnie firmowym wiec pewnie gwarancja bedzie na 5 lat a nie ze z internetowego sklepu, ktory czesto nie ma polskiej gwarancji.

Jesli chodzi o salony firmowe, to powtarzaja ten zabieg, tesc tez tak kupil okazyjnie dm37. Potem bedzie znowu drozej.

Witam,

Od jakiegoś czasu przeglądam to forum, bo szukam małego stereo. Oczywiście, zastanawiałem się nad tanim ampli + CD, ale głównie z powodów gabarytowych odpadło (podobnie jak 640-ka).

Ciekawi mnie wątek Denon RCD-M38 + Mission MX1, bo M38 to jeden z moich faworytów, choć nie do konca odpowiada mi jego twardy bas (tak mam wrażenie z odsłuchów). Zmartwiła mnie informacja o słabym radiu, ale 38 wciąż jest topie. BTW: gdzieś przeczytałem opinię, że to 320-ka była mniej czuła od RCD-M37...

W PL niestety ten Denon jest sprzedawany tylko w komplecie, natomiast np. na

Amazon można nabyć samą elektronikę za ok. GBP 160-170. Stąd pytanie:

- czy (ew. jakie) macie doświadczenia z kupowaniem sprzętu za granicą, na na Amazon - tu: UK

- jak wygląda w praktyce sprawa ew. napraw, reklamacji itp.

- jak wygląda sprawa z VAT

>> mikel

Za jaką cenę orientacyjnie można upłynnić głośniki od RCD-M38?

Jak zmieniła się barwa (oprócz opisywanej przez Ciebie przestrzeni) po wymianie na MXy? Czy soprany złagodniały/wzocmniły się, czy przybyło/ubyło basu itp.

Chciałem kupić coś z funkcjami sieciowymi, ale na razie to rzadkość w sensownej cenie (więc nowy Denon, czy Maranz odpadają). Jedyny wyjątek jaki znalazłem i wciąż rozważam, to... (uwaga, może być zgorszenie) Sony jakoś-tam 700Ni za 1100PLN. Funkcjonalnie wielce OK, ale niestety raczej nie z tego poziomu dźwiękowego, co inni konkurenci - m.in. Yamaha MCR-550 (ta niestety nie obsługuje katalogów na USB), Denon RCD-M38, Maranz 503.

Pozdrawiam,

M

Nowa seria Dynaudio Special 25, wyprodukowana 8 lat po pierwszej, jest lepsza od tamtej?

Zmiany dotyczą jedynie elementów zwrotnicy, które technologicznie są właśnie o te 8 lat młodsze, zatem pewnie i doskonalsze, nie wiem jednak w jak dużym stopniu wpłynęło to na brzmienie.

Maciej, na wszystkie pytania Ci nie odpowiem, ale tutaj masz Denona:

http://cgi.ebay.pl/DENON-RCD-M38DAB-CD-TUNER-HiFi-BLACK-or-SILVER-/350425124226?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5196f70d82

Od tej firmy/sklepu kupowalem, ale nie elektronike tylko standy, wiec to co innego, ale bardzo rzetelny sprzedawca, ma tez 100% ocen pozytywnych. Za to troszke drozej - cos za cos:)

Mozesz do niego napisac i zapytac o gwarancje.

>> mikel

Za jaką cenę orientacyjnie można upłynnić głośniki od RCD-M38?

Jak zmieniła się barwa (oprócz opisywanej przez Ciebie przestrzeni) po wymianie na MXy? Czy soprany złagodniały/wzocmniły się, czy przybyło/ubyło basu itp.

Zacznę od tego, że jak pisałem wyżej sprzedaję Denona m38 bo chce sprawdzić możliwości Mission m38 (ew. podłogową wersję tych kolumn). Być może Marantz 8003? Zobaczymy...

Kolumienki od zestawu upłynniłem za ... nie powiem :) Tajemnica handlowa. Ale powiem tylko tyle że miałem szczęście jak cholera. Nie wierzę, że udałoby mi się sprzedać je jeszcze raz nawet za stówę.

Barwa jak się zmieniła? Wszystko się zmieniło. W tych małych kolumienkach dołączonych do zestawu denerwowała mnie nerwowość grania, szybkość i krótkość basu, płaska scena, wąska scena. Po wpięciu Missionów dźwięk nabrał tempa w sam raz. Dojrzałe granie, dłuższe wybrzmiewanie, ocieplanie, wciągająca scena, no i głębia. Niebo a Ziemia. Powiem szczerze, że po odpaleniu na Avatara z Blue-Ray'a byłem w szoku jak to gra w kinie sprawnie. Dynamit dźwięku oraz impet basu mnie zadziwiał. A niby takie spokojne i wyważone w muzyce... Co do basu to mam 20 metrów kw., kolumny ustawione 30 cm od tylnej ściany i powiem jedno... niezłą robotę odwalili optymalizując te MX do grania w mieszkaniach. Swoboda basu, zero kompresji, zero dudnienia mimo bliskości tylnej ściany. Ehh dużo by pisać. Idę spać :) Jeszcze tylko dodam żeby wyczerpać pytania że soprany raczej złagodniały choć przyznam że w kolumienkach z zestawu nie były jakies drażniące.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.