Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna uwaga muzyka techno i jej pochodne nie ukazuję się w mediach(czyt. znane stację radiowe i telewizyjne). Wielu tak na prawdę nigdy w życiu nie słyszało techno, a tak nazywają ten gatunek. Mówię o tym celowo, gdyż w Polsce już dawno temu słowu została przypisana niewdzięczna metka nie mająca nic wspólnego z tym gatunkiem muzycznym. Więc staram się to niwelować, chociaż tu, na tym forum.

Ale jak najbardziej się z tym zgadzam. Dlatego napisałem "w dużym stopniu", co nie znaczy zawsze, oraz "obce", co nie zawsze znaczy "nie toleruję". :)

innovator derricka dał bym wyzej, brakuje jeszcze carla craiga no i podwodnego electro z pod ręki Drexciya

Edytowane przez Benjamin Braddock

Denon F-103 grał lepiej od 102(głównie dzięki cd-kowi który jest trochę lepsze niż w 102). Z kolei Denon 102 gra lepiej niż D37/D38, zapewniam(ma tylko inaczej ułożony dźwięk, coś ala 107). Poza tym Denon F-103 kosztował 4k zł na starcie, teraz można go kupić poprzez Ebay za około 2500zł(rzadko dostępny bo już nieprodukowany). Dawałem nawet kiedyś zdjęcia środka tego Denona w tym wątku, z Missionami E52 grał mi bardzo dobrze, w tym segmencie budżetowym. ;)

a gdzie w tym wszystkim się odnajduje pierwszy zestaw z tej serii, czyli F-100?

innovator derricka dał bym wyzej, brakuje jeszcze carla craiga no i podwodnego electro z pod ręki Drexciya

Jasne że brakuję sporej ilości albumów. Jest tego tyle..(oprócz wymienionych przez Ciebie, jeszcze Legowelt, albumy Mills'a, Derrick'a May itd.).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ooo robi się ciekawie. Czekamy na zdjęcia i relację z odsłuchów.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witam,dołączam do klubu z moim nowym mini tj. cambridge audio sonata:),będzie grał z magnat quantum 653 już za kilka dni:)

witaj w klubiku

a słuchałeś tych monitorów wcześniej może? czy kupujesz w ciemno do sonaty?

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Sorry, że się wcinam. Zwróciłem uwagę na te kable i tak sobie pomyślałem, żeby kupić, by sprawdzić czy będę słyszał różnicę między nimi a posiadanymi obecnie. Nie ma o nich żadnych opinii w necie, ale Belkin zrobił dobry ponoć interkonekt Synapse. To może i głośnikowe jakoś wyszły.

Edytowane przez 4fury4

denon ceol czy philips mci 900 może ktoś słuchał i pomoże wybrać pozdrawiam

Zapraszam do kiosku po styczniowe Audio, tam jest test obu, w dodatku w towarzystwie mojej 1330. :)

O! No taka cena to mnie się podoba! :) Ciekawe tylko właśnie co to warte.

Ale ten opis na aukcji to po prostu majstersztyk językowy. ;)

nie testowałem jeszcze, chciałem go kupić z roki jakiś czas temu dla specjalnej żyły solid core 0,8mm z occ która jest w nim, bo taka miedź często pojawia się w "markowych" kablach ale powyżej tysiaka

za te pieniążki ponoć fajny kabel ale nie napiszę nic więcej od siebie bo go nie miałem,

http://www.audiostereo.pl/kable-belkina_48909.html

Focal + Naim

dawidm a jaki to gatunek muzy??? nadaje się na techno???http://www.leszno.clubheaven.pl/zakładkadownload

Definitywnie to nie jest muzyka techno. Raczej różne klimaty muzyki Dance, Trance i Electro-House(ale te komercyjne brzmienia, na które była fala od 2009 roku, na które zwyczajowo mówi się Electro-Szajsy).

Edytowane przez DawidM

Koledzy,

Mam kilka sztuk kabli Belkin z serii Pure AV Silver Series, między innymi takie jak te z linku Allegro.

Wykonanie, jakość i przede wszystkim, dźwięk - rewelacja! Miedź PCOCC o czystości 99,9997%, solidne wymienne wtyki (w głośnikowcach) na banany, szpilki lub widełki. Świetne izolacje i oploty. Moim zdaniem, gdyby je konfekcjonował np. Harmonix to musiałyby kosztować powyżej 1000zł lub i więcej :)))

Piszę właśnie obszerną ich recenzję na strony: http://stereo***.pl/

post-17176-079030800 1293784966_thumb.jpg

post-17176-094994900 1293784980_thumb.jpg

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Koledzy,

Mam kilka sztuk kabli Belkin z serii Pure AV Silver Series, między innymi takie jak te z linku Allegro.

Wykonanie, jakość i przede wszystkim, dźwięk - rewelacja! Miedź PCOCC o czystości 99,9997%, solidne wymienne wtyki (w głośnikowcach) na banany, szpilki lub widełki. Świetne izolacje i oploty. Moim zdaniem, gdyby je konfekcjonował np. Harmonix to musiałyby kosztować powyżej 1000zł lub i więcej :)))

A ich IC też są dobre? :)

^^ Oczywiście. IC z serii Pure AV Silver Series także są wykonywane z miedzi PCOCC 99,9997%, kierunkowe, pozłacane styki, wtyki metalowe, etc. Poza tym świetny jest optyk Belkin Pure AV. Poważnie. Belkin Synapse, zdaje się, są do kupienia wyłącznie w USA.

Edytowane przez Violet

Witam

Czy po Nowym Roku będzie taniej? ... Nie sądzę bo VAT idzie w górę.

Co do tunera w DENON D-38M to jeśli chodzi o zasięg, osobiście nie mam nic do niego. Dobra antena w odpowiednim miejscu zdziała cuda, a wystarczy czasem przestawić antenę o 50cm w bok i jest piękny odbiór, a czasem tylko szum. Kiedyś zajmowałem się montażem anten zawodowo więc mam pewne doświadczenie. Najważniejsze jest aby antena znajdowała się jak najwyżej.

Jeśli chodzi o jakość dźwięku to niestety, ale jak ktoś już wcześniej napisał jakości jak z płyty CD nie usłyszymy, ale nie ma co się dziwić bo stacje radiowe nadają bardzo marnie. W Szczecinie najlepiej jeśli chodzi o jakość nadaje "Trójka". Radio_Z i RMF_FM też mają bardzo dobre nadajniki, ale tej jakości, a przede wszystkim takiego basu jak na Trójce nie słyszę na żadnej innej stacji.

Przed Denon'em miałem pełnowymiarowy amplituner Denon'a oraz amplituner AV Yamahy i żadnych szczególnych różnic w odbiorze nie słyszę, a pole do popisu mam jeśli chodzi o wyłapywania różnic zasięg/jakość bo w zasięgu mam sporo słabszych Niemieckich stacji radiowych.

Nie narzekajcie na tunery tylko zainwestujcie w dobre anteny, a jeśli ogranicza was brak możliwości postawienia anteny w dobrym miejscu to polecam antenę ze wzmacniaczem i regulowaną mocą wzmacniacza.

Edytowane przez AxelTores

Koledzy,

Violet

a z czymś porównywałeś bezpośrednio np reson jakiś tańszy aq etc?

Focal + Naim

Mikson,

IC Belkin Pure AV Silver Series porównywałem bezpośrednio z:

Audioquest Copperhead

Acrolink 6N-A2110II

Acrolink 6N-A2200II

Profigold PRO-A4201

Klotz LaGrange GY107

Van damme - sapphire blue RAL 5003

Hama OFC

Monacor pro

i Siltech SQ-58B G3.

Moim zdaniem, brak różnicy w dźwięku pomiędzy Acrolik 6N a Belkin. Siltech to srebro, więc pomijam.

Identycznie z głośnikowymi. A nawet lepiej dla Belkina, który (jak mi sie wydaje) gra czyściej niż Siltech Amsterdam. Niebawem pożyczę wyższe kable Furutecha, to jeszcze poeksperymentuję. Ale Belkin, tak czy owak, jest niezły. Warto o nim także poczytać na forum head-fi.

Edytowane przez Violet

Axel, Pianocraft mial taka sama cienka antene, stal w tym samym pokoju, antena ulozona byla w takim sam sposob (byla na wysokosci 1m) i Pianocraft odbieral o niebo lepiej, dwa razy wiecej kanalow bylo czysto odbieranych niz w Denonie.

Nie ma co tutaj zaciemniac ludziom obrazu. A jest on taki ze jesli chodzi o tuner to Denon jest cienki i tyle, a z pewnoscia jest daleko z tylu za Yamaha. Oczywiscie mozna podlaczyc lepsza antene, ale my porownujemy dwa sprzety na tej samej lub porownywalnej antenie (czyli tej dolaczanej do zestawu).

Mowie to z przykroscia, bo sam posiadam Denona i brzmieniowo wole go od Yamahy, ale o wadach trzeba mowic glosno.

Ps. mowie dokladnie o Piano E410 i Denone Dm-38

Edytowane przez zentaur

Axel, Pianocraft mial taka sama cienka antene, stal w tym samym pokoju, antena ulozona byla w takim sam sposob (byla na wysokosci 1m) i Pianocraft odbieral o niebo lepiej, dwa razy wiecej kanalow bylo czysto odbieranych niz w Denonie.

Nie ma co tutaj zaciemniac ludziom obrazu. A jest on taki ze jesli chodzi o tuner to Denon jest cienki i tyle, a z pewnoscia jest daleko z tylu za Yamaha. Oczywiscie mozna podlaczyc lepsza antene, ale my porownujemy dwa sprzety na tej samej lub porownywalnej antenie (czyli tej dolaczanej do zestawu).

Mowie to z przykroscia, bo sam posiadam Denona i brzmieniowo wole go od Yamahy, ale o wadach trzeba mowic glosno.

Ps. mowie dokladnie o Piano E410 i Denone Dm-38

popieram tuner w denku lichy. na wiosnę wyrzucam antenę zewnętrzną na balkon.

popieram tuner w denku lichy. na wiosnę wyrzucam antenę zewnętrzną na balkon.

Czy tuner lichy, czy brak dobrej anteny ?

Skoro masz zamiar zamontować zewnętrzną antenę na balkonie to oznacza, że korzystasz z pokojowej albo z firmowego drucika :-)

Ja od samego początku korzystam z zewnętrznego "druta". Najpierw był to kabel przywiązany do mocowania anteny sat, a obecnie antena radiowa SV Total.

Prawdę mówiąc różnicy w zasięgu nie poprawiłem, a nawet kilka niemieckich stacji jest słabiej odbieranych, ale w tych które miałem w dobrej jakości w nich poprawiła się dynamika, czuć mocniejszy sygnał.

Fakt, słyszałem lepiej brzmiące tunery radiowe, ale to były tunery wyprodukowane w latach 80-tych kiedy w elektronice nie było takich oszczędności i nie produkowali takiej masówki jak teraz.

Obecnie jeden i ten sam tuner tego samego producenta trafia do kilkunastu, a nawet do kilkudziesięciu sprzętów bo tak jest taniej.

To się nazywa "cięcie kosztów" :-)

jak pisałem wcześniej, w tym miejscu co mam firmowy drucik, ustawilem antene z radia elty za 50zł i odbiera wszystkie stacje ktorych denek nie zbiera.

wlasnie zakupilem SV TOTAL tez postawilem ja w tym samym miejscu co drucik i jest lepiej ale nie tak dobrze jak z elty :)

wrzucilem ja na balkon i zbiera wszystkie stacje co elta w pokoju.

Takze zdecydowalem ze wiosna przeciagne kabel i zamocuje ja na balkonie.

Elta to chyba Niemiecki wyrób, a Oni zawsze robili dobre tunery bez względu na to gdzie były montowane.

Teraz postawiłem drugie radyjko Sony przenośne, wszystkie kanały żyleta.

Także trzeba powiedzieć wprost jaki jest tuner w denku...

ciekawostka:

Nazwa Denon pochodzi od połączenia słów Denki Onkyo i została utworzona w 1939.

znalezione na wikipedi :)

Edytowane przez knopek

Identycznie z głośnikowymi. A nawet lepiej dla Belkina, który (jak mi sie wydaje) gra czyściej niż Siltech Amsterdam. Niebawem pożyczę wyższe kable Furutecha, to jeszcze poeksperymentuję. Ale Belkin, tak czy owak, jest niezły. Warto o nim także poczytać na forum head-fi.

czyli głośnikowy przenosi sygnał czysto ale czy dość sucho i analitycznie? czasem właśnie solid cory potrafią taki charakter nadać torowi , oczywiście nie jest to jak wiesz mocny akcent ale wyczuwalny, osobiście jestem też ciekaw tego głośnikowego ale obecnie jeszcze chce przetestować kilka kabli plecionek ale z grubszych drucików miedzianych od .2mm do .5mm w przekrojach kabla od 1.5 a w zasadzie od 2mm2 do lekko ponad 3mm2 (12awg) np chord odyssey 19 drucików ,4mm czyli 12awg w teflonie ale mocno posrebrzany ciut lekko rozjaśnił mi przekaz ale powietrze scena i głębia super, atlas hyper 2.0 w teflonie izolacja lekko ocieplił ale też za mocno poluzował basik itd itd (izolacja najlepiej teflonowa - najwięcej detali i najlepszą rozdzielczość można zauważyć w stosunku do pp lub pe - tylenu przynajmniej ja tak zauważyłem nie wiem czy ktoś ma podobne spostrzeżenia) zauważyłem że taka konstrukcja w zasadzie jest najbardziej optymalna dla mnie i mojego ucha ;) cieńsze niż ,2 w plecionce dla mnie robią a tak najczęściej miałem za bardzo rozmyty bas i za mocno ocieplają zamazują przekaz wygładzają go i czegoś zaczyna brakować (vdh tak robią i stosuje się je często do ostrych i analitycznych systemów), tak mi wychodzi z moich obserwacji choć pewnie są i wyjątki od tej reguły,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

dla mnie ten kabel troszkę jest enigmatyczny z jednej strony jego ciekawa budowa bardzo dobra żyła pcocc a z drugiej kanał dystrybucyjny na poziomie 1001 drobiazgów,

jedno nie wyklucza drugiego ale też nie spodziewał bym się po nim poziomu jakości sonicznej kabli kilkukrotnie droższych pewnie jest groźnym rywalem dla większości tańszych do 30 maks 50pln za mb a to już i tak dużo,

Focal + Naim

Jako że to wątek o mini wieżach, myślę że właśnie taki niedrogi kabelek może być właściwym upgradem w stosunku do tych dodawanych do sprzętu. Do mini nie ma co walić kasy na drogie kable.

Jest wiele kabli chińskiego pochodzenia, w przypadku których za wyglądem nie idzie ponoć, jak piszą znawcy, jakość brzmienia.

Z drugiej strony odnoszę wrażenie, że ceny kabli (oraz innego sprzętu audio) nie nie są adekwatne do jakości wykonania i działania (należy tutaj oczywiście uwzględnić niską siłę nabywcza przeciętnego mieszkańca tego kraju). Skoro Belkin może sprzedawać tak wykonany kabel za taką kaskę. To być może płaci się w przypadku innych podobnie wykonanych kabli za coś, co jest tak na prawdę bezcenne, czego ceny nie da się racjonalnie skalkulować, i można temuż przypisać dowolną kwotę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.