Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Stomasz miał suba Jamo z Denonem 102 i sobie bardzo chwalił to zestawienie w tej cenie. Nawet gdzieś w tym wątku jest opinia, poszperaj, na pewno znajdziesz.

Chyba mi zostanie jamo bo nie umiem namierzyć nigdzie tej yamahy, wszędzie mają "stare" info czyli zostaje 200 vs 210

Edytowane przez jlm

Zapewne tak, skoro monitory kosztują 250 Euro, czyli tyle co jeden segment z tego zestawu.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Chłopaki i dziewczyny (jeżeli są :-) ) sprzedam Yamaha PianoCraft MCR-840.

Więcej szczegółów pod adresem

http://www.audiostereo.pl/yamaha-pianocraft-mcr-840_79989.html

Zapewne tak, skoro monitory kosztują 250 Euro, czyli tyle co jeden segment z tego zestawu.

Podobno dobrze nawet jak kolumny kosztują przynajmniej tyle co wzmacniacz.

Pytanie tylko czy ktoś tego słuchał lub czy jest recenzja, do której można by odnieść oceny innych zestawów. Te Elax'y są mało popularne w sklepach i wątpię w możliwość ich odsłuchu.

Podobno dobrze nawet jak kolumny kosztują przynajmniej tyle co wzmacniacz.

Pytanie tylko czy ktoś tego słuchał lub czy jest recenzja, do której można by odnieść oceny innych zestawów. Te Elax'y są mało popularne w sklepach i wątpię w możliwość ich odsłuchu.

Inne pytanie co zmieniono w wersji SE, może sa nieslyszale roznice wzgledem "normalnej" wersji. Jej recenzja tutaj: http://www.hi-fi.com.pl/testy_hifi_kolumny_txt.php4?id=105 swego czasu byla dosyc popularna ze wzgledu na nietypowa konstrukcje z wylotem bass-reflexu od spodu. Czasem są na Allegro po ok. 500 zł. Jedna z niewielu konstrukcji Eltax'a dobrze oceniana. Chyba dostala nawet kiedys 5 gwiazdek w WhatHiFi.

Rozpakowałem właśnie Magnata MC2. Pierwsze wrażenie ładne to:) Smieszny pilocik, ale poreczny.

Muzycznie trudno mi dokonać oceny bo nie ma do czego porównac. Wczesniej dwa lata temu Pianokraft E810, ale wrażenia wyparowały, potem tylko głosniki komputerowe. Postaram się poźniej wrzucić jakąś szerszą opinię, ale raczej dotyczącą obsługi i itd, bo muzycznie jak dla mnie poprostu dobrze gra. Gdyby ktoś miał ochotę na obejrzenie, posłuchanie to zapraszam, Warszawa, Ursynów. Dzięki za Waszą pomoc i opinie.

Pierwsza płyta Farinelli, było dobrze;)

ale druga Cecilia Bartolli Opera Proibita - no! ciary są:)

Edytowane przez BobbyPeru

Nowe zabawki Philips.

post-1391-071248400 1299876001_thumb.jpg

post-1391-056467200 1299876008_thumb.jpg

post-1391-038012800 1299876015_thumb.jpg

post-1391-061128100 1299876074_thumb.jpg

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

mikson, trudno mi cokolwiek na ten temat powiedzieć... brak porównania, brak wiedzy na temat jak to powinno brzmiec...

Zauwazyłem już, usłyszałem, prace napędu cd. kiedy mam głośność na minimum(wg. skali na 1) to z około pół metra cd jest słyszalne... siedzac na fotelu w odległości 1,5 metra juz tego nie słychac... yamahe tez było słychac, ale na ile, nie pamietam...

Z kolei ten z kevlarowymi membranami wygląda fajnie, ciekawe jak gra. Choć chyba jest tańszy niż MCI 900, bo po zdjęciach nie widzę by te kolumny także były wykonane z aluminium, jak te z MCI 900.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Przyszedł czas na zrobienie kolejnego kroku w dziedzinie audio. Kupując PC 640 nie wiedziałem dokładnie jakie mam preferencje co do dźwięku (na początku chyba nik nie wie czego chce). Jednak trochę się osłuchałem i wiem w jakim kierunku chciałbym dalej pójść.

Dlatego pytanie do kolegów na co można by wymienić PC aby przenieść się z chłodnego skandynawskiego wnętrza do cieplejszych klimatów. Zależało bym na lepszym mięsistym basie i łagodniejszej górze. Tak aby muzyka nabrała subtelności i łagodności.

Pomieszczenie to ok.10-11 m2. Muzyka będą to dźwięki zaliczane do muzyki relaksacyjnej, spokojnej, łagodnej itp. czasami pop czy klasyka (ok. 10%).

Czy wymiana na wyższy model Yamahy MCS-1330 ewentualnie Philips MCi900 przybliży mnie do tego celu?

Może tylko wymiana samych monitorków z PC pozwoli osiągnąć te założenie, a może pójście w pełnowymiarowe zestawy zapewni ten efekt? Limit cenowy to ok. 4 tys zł.

Proszę o jakieś sugestie bardziej doświadczonych kolegów, którzy mają to już za sobą:)

Może tylko wymiana samych monitorków z PC pozwoli osiągnąć te założenie, a może pójście w pełnowymiarowe zestawy zapewni ten efekt? Limit cenowy to ok. 4 tys zł.

Proszę o jakieś sugestie bardziej doświadczonych kolegów, którzy mają to już za sobą:)

Wymien na razie same kolumny na np. Wharfedale 9.1

Potwierdzam Denon df-107 to piekny ,ciepły relaksujacy klimat !! Ja majac zestaw duzy za prawie 30000 zl słucham najchetniej małego Denona! Cos w tym musi byc!

Bez urazy ,ale kolumny Wharfedale przy kolumnach np Usher s-520 lub nawet firmowych Denonach graja jakby były zepsute!!

Potwierdzam Denon df-107 to piekny ,ciepły relaksujacy klimat !! Ja majac zestaw duzy za prawie 30000 zl słucham najchetniej małego Denona! Cos w tym musi byc!

Bez urazy ,ale kolumny Wharfedale przy kolumnach np Usher s-520 lub nawet firmowych Denonach graja jakby były zepsute!!

Słuchałem przed zakupem PC Denona D107 i wtedy jego dźwięk wydał się jakiś taki przymulony, tępy, bez wyrazu. Miałem odczucie, że wszystko się ze sobą zlewało. Miał dźwięk jakby grał w pudełu po butach ale muszę jeszcze raz go posłuchać może teraz będzie inaczej.

Słuchałem przed zakupem PC Denona D107 i wtedy jego dźwięk wydał się jakiś taki przymulony, tępy, bez wyrazu. Miałem odczucie, że wszystko się ze sobą zlewało. Miał dźwięk jakby grał w pudełu po butach ale muszę jeszcze raz go posłuchać może teraz będzie inaczej.

wcześniej 107 wydawał się przymulony ale teraz już wiesz że 640 gra dosyć surowo a 1330 cieplej nie będzie :) potwierdzam że 107 do nocnego słuchania gra bardziej relaksująco

pozostaje może lampka":? http://cgi.ebay.pl/Worlds-Smallest-Mini-6F3x2-Tube-Amplifier-black-/270620296267?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item3f023a044b

:)

Focal + Naim

W sklepie niczego nie wysłuchasz! Pierwsze wrazenie Denona df-107 jest faktycznie słabsze ,aleeeee po wygrzaniu i przede wszystkim wymianie kabli głosnikowych nastepuje oczarowanie dla tych ,ktorzy z płyty cd chca wydobyc kazdy detal i sie nim rozkoszowac!

Jest tez piekny sopran, dosyc dobry basik i ta głebia i przestrzennosc ! Za te pieniadze jest EKSTRA

Mozesz go sluchac wiele razy, a i tak zawsze bedzie taki mułowaty, ciepłe kluchy. Dobry sprzęt dla anemików :))) zdążą wszystko usłyszeć, bez urazy :)))

Wymiana okablowania w sprzęcie Denona sporo daję, pisał też o tym Stomasz i jak mogę potwierdzić że różnica jest odczuwalna. Z całym szacunkiem ale Wafle 9.1 nie są optymalnym wyborem w tej cenie(to już znacznie lepsze są np. Infinity Alpha 10 lub 20) w kolumnach do 1k zł. Z kolei jeśli już wymiana kolumn na cieplejsze, to można także poszaleć w wyższym budżecie(już do 2k zł):

http://allegro.pl/mission-792-standy-gratis-i1498951487.html

http://allegro.pl/wharfedale-evo-10-wyprzedaz-salonwawa-i1487180457.html

http://allegro.pl/audiowave-171se-i1503098251.html

Z kolei jeśli szukasz także ciekawych wysokich tonów to dobrym wyborem może być także:

http://allegro.pl/kolumny-stereo-dali-ikon-1-35-taniej-gwar-5-lat-i1493327107.html

Resztę z sumy przeznacz tak, z 500zł na akustykę pokoju, reszta na przyjemności.

Ew. Wymień sprzęt na Denona 107.

Pozdrawiam :)

Przyszedł czas na zrobienie kolejnego kroku w dziedzinie audio. Kupując PC 640 nie wiedziałem dokładnie jakie mam preferencje co do dźwięku (na początku chyba nik nie wie czego chce). Jednak trochę się osłuchałem i wiem w jakim kierunku chciałbym dalej pójść.

Dlatego pytanie do kolegów na co można by wymienić PC aby przenieść się z chłodnego skandynawskiego wnętrza do cieplejszych klimatów. Zależało bym na lepszym mięsistym basie i łagodniejszej górze. Tak aby muzyka nabrała subtelności i łagodności.

Pomieszczenie to ok.10-11 m2. Muzyka będą to dźwięki zaliczane do muzyki relaksacyjnej, spokojnej, łagodnej itp. czasami pop czy klasyka (ok. 10%).

Czy wymiana na wyższy model Yamahy MCS-1330 ewentualnie Philips MCi900 przybliży mnie do tego celu?

Prawdopodobnie, tylko lampa spełni kryteria zakładane przez Kolegę. Najlepiej na początek zainwestować w tanią chińską "lampę" - jest tego bardzo szeroki wybór. http://www.china-highend-hifi.com/prod0213.htm

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zestaw z lampką także jest godnym polecenia. Może ta lampka(firma) którą ma Violet, tylko że na innych lampach.

Zestaw z lampką także jest godnym polecenia. Może ta lampka(firma) którą ma Violet, tylko że na innych lampach.

do denka f107 polecam chario SILHOUETTE 200 , pobudzą i ożywią go w niskim zakresie a wysokie lekko rozświetlą ale nie wyostrzą będzie to dobre połączenie,,,

jak dojdzie do mnie ta malutka lampka mini 6f3 ( z linka wyżej) to opiszę jak gra :) do nocnego słuchania myślę że będzie wystarczająca :)

a taka też jest interesująca :) http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270716730027&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

na początek :)

strona producenta najmniejszej lampki na świecie http://www.ppj-acoustics.com/index.php/products/

i ciut większej lampki tego samego w zasadzie producenta appj :)

http://www.miniwatt.com.hk/amplifiers.html

...

czy ktoś bawił się tym malutkim daciem?

http://www.nuforce.com/hp/products/iconudac2/index.php

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Mozesz go sluchac wiele razy, a i tak zawsze bedzie taki mułowaty, ciepłe kluchy. Dobry sprzęt dla anemików :))) zdążą wszystko usłyszeć, bez urazy :)))

Hm, może nie jestem Speedy Gonzales, ale w przypadku słuchania muzyki, jak w przypadku seksu przedwczesny wytrysk, nie jest to chyba najlepsze. Jako więc posiadacz małego Denka zamulenia nie słyszę. Warto tylko nabyć w miarę przejrzyste kable i będzie OK. Może jakbym słuchał Cannibal Corpse, to byłby za wolny, ale taka muza mnie tylko śmieszy.

Kulturystyczna napinka niektórych mini może budzić co najwyżej politowanie.

Skoro masz 4tys złotych to po cichutku opuść klub miniwież i przejdź na używane systemy pełnowymiarowe. Za takie pieniądze złożysz rewelacyjny zestaw.

Skoro masz 4tys złotych to po cichutku opuść klub miniwież i przejdź na używane systemy pełnowymiarowe. Za takie pieniądze złożysz rewelacyjny zestaw.

Mógłbyś podać przykład takiego zestawienia?

Dziękuję wszystkim za odpowiedź.

Sprawdzę jeszcze raz tego Denona. Chociaż mam pewne obawy gdyż monitorki w moim PC były poddane tuningowi przez Emila i wszystko gra sporo lepiej niż fabryczny PC. Poprawiły się wysokie tony i bas. Nie rezygnując z takiej jakości, jak wcześniej pisałem chciałbym pójść w stronę czegoś bardziej subtelnego i ciepłego. Dlatego podałem wyższe modele miniwież (ciekawe jak naprawdę gra ten Philips bo opinie ma bardzo dobre) i większy budżet.

Mógłbyś podać przykład takiego zestawienia?

Dziękuję wszystkim za odpowiedź.

Sprawdzę jeszcze raz tego Denona. Chociaż mam pewne obawy gdyż monitorki w moim PC były poddane tuningowi przez Emila i wszystko gra sporo lepiej niż fabryczny PC. Poprawiły się wysokie tony i bas. Nie rezygnując z takiej jakości, jak wcześniej pisałem chciałbym pójść w stronę czegoś bardziej subtelnego i ciepłego. Dlatego podałem wyższe modele miniwież (ciekawe jak naprawdę gra ten Philips bo opinie ma bardzo dobre) i większy budżet.

http://www.hi-fi.com.pl/PHPBB_2_0_6/viewtopic.php?f=1&t=21307

http://www.hi-fi.com.pl/PHPBB_2_0_6/viewtopic.php?f=1&t=21306

Na tutejszym forum też jest sporo tematów o zestawach w podobnej kwocie.

A ,że warto się przesiadać z miniwież wiem na swoim przykładzie bo po Teacu 500 był LINN Classik a teraz jest procesor kina YAMAHA DSP-AX1 (podobno amplitunery i procesowy nie grają tak dobrze jak wzmacniacze stereo ;) ) i za każdym razem było lepiej.

Do takiego pokoju poszukaj monitorów z obudową zamkniętą. Wiem ,że z nowych Xaviany mają taką konstrukcję. Kontrola basu jest nieporównywalnie lepsza, dają łatwość ustawienia i w takich niewielkich pomieszczeniach czują się najlepiej.

wiadomo że SH można lepiej ale też nie przesadzaj jak miałeś mini to grało super ;)

http://www.xindak.com/en-us/product_detail_info.asp?id=465

też sympatyczny malec

Focal + Naim

Mam takie moze blache pytanie, ale nie daje mi ono spokoju, czy maskownice w Piano daja jakis wplyw na dzwiek, i czy warto je sciagnac czy moze zostawic kolumny z maskownicami?? Z gory dzieki za odpowiedz.

Ps. ta sony-ka ciekawa, ale widac ze stosuja cyfrowe technolgoie(nalecialosc z ich kin domowych), jestem ciekaw jak to bedzie grac;)

Niezłe pytanie, myślę że odpowiedź adekwatna będzie...Maskownice w iano są zdejmowalne!!! Ściągnij i sie przekonaj...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.