Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale nie do 20m2..

Polecam Ci to:

http://allegro.pl/yamaha-pianocraft-e410-monitor-audio-b2-gratis-i1557127637.html

http://allegro.pl/yamaha-e-640-i1559601617.html

Ciut ponad budżet, ale będziesz zadowolony. I sprzęt nie zginie w 20m2 jak ten Denon D-M37/38.

Skłaniał bym się bardziej ku tej pierwszej aukcji.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

no wlasnie powiem szczerze, ze zastanawialem sie nad 640 pianocraftem. Chociaz ta pierwsza pozycja na allegro wyglada dosc interesujaco. A nie lepiej np jakis amplituner + nowe kolumny np. http://www.rtvmax.pl/go.live.php/PL-H3/sklep/SNzQ5/es20.html?title=ES20&ref=16

nowy amplituner yamaha rx-497 ?? Na poczatku nie stac by mnie bylo na cd , ale chodzilby pod pc.

Do Denona M38 można podłączyć dwa urządzenia po RCA. Ma dwa takie wejścia i jedno wyjście. Można sprawdzić na stronie producenta. Jest tutaj wielu zadowolonych użytkowników tego sprzętu.

Tak, to najlepszy wybor, szczegolnie do pomieszczenia 20 m2.

Do 1500 zł - Denon D-M38 jest najlepszym wyborem. A jak chcesz zaoszczędzić kilkaset zł to śmiało kupuj Sharp XL-HF200PBK lub PHS (literkowe oznaczenie dotyczy tylko koloru obudowy): http://www.ceneo.pl/;0158421802-10;0160-1.htm

<><

Do 1500 zł - Denon D-M38 jest najlepszym wyborem. A jak chcesz zaoszczędzić kilkaset zł to śmiało kupuj Sharp XL-HF200PBK lub PHS (literkowe oznaczenie dotyczy tylko koloru obudowy): http://www.ceneo.pl/;0158421802-10;0160-1.htm

Za te kilkaset zł zaoszczedzone, kup jakies dobrze dopasowane do elektroniki kolumienki za 300-400 zł, "firmowe" sprzedaj na allegro za 200 zł i bingo :) zmiescisz sie w 1000 zł albo i mniej :)

A tak w ogóle dziś byłem w ekskluzywnym ;) salonie odsłuchowym Electro World, tam sobie stały na półeczce: rzeczony Sharp i Denon D-M37 - czyli 38 ze starym softem i nieszczęsnymi wywietrznikami nad mechanizmem CD. W tak niekorzystnych okolicznościach przyrody zapuściłem na jednym i drugim zestawie pierwszy utwór z płyty Diany Krall "When I Look In Your Eyes" - tak, żeby zobaczyć, czy warto dopłacac do Denona, czy pójść na łatwiznę i kupić sobie Sharpa (bo cały czas chodzi mi po głowie - ta cena!!!) - w skrócie - jak dużo lepszy brzmieniowo jest Denon od Sharpa. No i jak na ironię losu dziś bardziej mi się spodobało granie Sharpa niż Denona - może dlatego, że warunki nie te, że jestem zmęczony itp? Krótko mówiąc Sharp gra bardziej skrajami pasma, a Denon średnicą. Zdaje się, że w marketowym hałasie bardziej się sprawdza pierwszy sposób grania :)

Jakby co - słuchawek akurat nie miałem przy sobie.

Ogólnie to zachęcam do przesłuchania tego Sharpa, tak z ciekawości. Jest dostępny w każdym markecie z elektroniką, trzeba tylko uważać, żeby miał wyłaczony układ podbijania basów X-BASS, bo to cholerstwo strasznie psuje granie Sharpa.

A tak poza tym to ten "odsłuch" był trochę z przymrużeniem oka.. a raczej ucha - na szybko, w markecie.

Edytowane przez Bednaar

<><

Polecanie Denona D-M37/38 do 20m2 to jakaś kpina..inaczej tego nazwać nie można.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Polecanie Denona D-M37/38 do 20m2 to jakaś kpina..inaczej tego nazwać nie można.

kolumienki ma zacne bardzo i sprzedawanie ich za 200 by kupic cos za 400 mija sie z celem, poza tym dawidm ma racje to zestaw do sypialni 10m2. bardzo dobry, ale jednak do malego pomieszczenia. do 20m2 jest na allegro sporo fajnych propozycji za 1500 zl.

moze to?: http://allegro.pl/philips-mcd-908-lampa-tube-hi-fi-dvd-hdmi-i1563374246.html mlodszego brata mozna wyrwac za niewiele wiecej. polecam posluchac. jest w kazdym mm. nie do konca "audiofilski" ale philips ostatnio gra innym na nosie oferujac w tej cenie kilka ciekawych technologii (stac ich, dzieki agd) jak np. wstega w wiezy za mniej niz 2000 zl :)

moze to?: http://allegro.pl/philips-mcd-908-lampa-tube-hi-fi-dvd-hdmi-i1563374246.html mlodszego brata mozna wyrwac za niewiele wiecej. polecam posluchac. jest w kazdym mm. nie do konca "audiofilski" ale philips ostatnio gra innym na nosie oferujac w tej cenie kilka ciekawych technologii (stac ich, dzieki agd) jak np. wstega w wiezy za mniej niz 2000 zl :)

Poczytaj w necie na temat awaryjności lampowych Philipsów, grają fajnie (słuchałem MCM906), ale psuja się na potęgę: padają lasery, głośniki wstęgowe i lampy.

Edytowane przez Bednaar

<><

Wczoraj sprzedałem swojego piano 840. Teraz mam dylemat co zakupić w kwocie do ok 2500 zł. Generalnie w kwestii obsługi, wyglądu i wykonania podoba mi się denek 107 ale jakoś trudno mi się przekonać do jego stylu grania porównując bezpośrednio z innymi zastawami. Być może jak bym go kupił to bym się przyzwyczaił do takiego grania. Zastanawiam się ile uzyskałbym zmianą okablowania. Posiadam IC Nordost Spellbinder oraz głośnikowe Audionowa Moonwalk mk2 i drugi zestaw Real Cable BM 250T. Chciałbym się pozbyć tego tzw. "koca" i uzyskać przejrzyste i czyste brzmienie. Czy ktoś ma doświadczenie w tej materii ? I kolejne pytanko czy może ktoś wie, czy istnieje możliwość własnego upgradu softu w denonach ?

Wczoraj sprzedałem swojego piano 840. Teraz mam dylemat co zakupić w kwocie do ok 2500 zł. Generalnie w kwestii obsługi, wyglądu i wykonania podoba mi się denek 107 ale jakoś trudno mi się przekonać do jego stylu grania porównując bezpośrednio z innymi zastawami. Być może jak bym go kupił to bym się przyzwyczaił do takiego grania. Zastanawiam się ile uzyskałbym zmianą okablowania. Posiadam IC Nordost Spellbinder oraz głośnikowe Audionowa Moonwalk mk2 i drugi zestaw Real Cable BM 250T. Chciałbym się pozbyć tego tzw. "koca" i uzyskać przejrzyste i czyste brzmienie. Czy ktoś ma doświadczenie w tej materii ? I kolejne pytanko czy może ktoś wie, czy istnieje możliwość własnego upgradu softu w denonach ?

Miałem ostatnio ten sam dylemat. Wymieniłem PC-640 na Rotel RA-01 + Creek CD42 + Mordaunt short MS30. Mogę powiedzieć że jestem więcej niż zadowolony z tego zestawu. Nawet nie ma co porównywać z pianocraft'em. Sprzęt używany ale przyjemność słuchania nieporównywalnie większa niż nowego MCS-1330 nie wspominając już o PC-640 czy Denon'a 107. Dźwięk jest żywy i przestrzenny, scena szeroka żadnych sybilantów, wysokie bardzo czyste ale zarazem łagodne bas zróżnicowany mięsisty nie dudniący, średnica bardzo realna. Wreszcie gitary perkusje brzmią tak jak powinny. Jednym słowem nic tylko słuchać.

Miałem ostatnio ten sam dylemat. Wymieniłem PC-640 na Rotel RA-01 + Creek CD42 + Mordaunt short MS30. Mogę powiedzieć że jestem więcej niż zadowolony z tego zestawu. Nawet nie ma co porównywać z pianocraft'em. Sprzęt używany ale przyjemność słuchania nieporównywalnie większa niż nowego MCS-1330 nie wspominając już o PC-640 czy Denon'a 107. Dźwięk jest żywy i przestrzenny, scena szeroka żadnych sybilantów, wysokie bardzo czyste ale zarazem łagodne bas zróżnicowany mięsisty nie dudniący, średnica bardzo realna. Wreszcie gitary perkusje brzmią tak jak powinny. Jednym słowem nic tylko słuchać.

He, he. A ja zamieniłem zestaw Creek Evo + Harman/Kardon HD750 + Tannoy F2, bo nie lubię dużych gratów, na Denona D-F107 i nie narzekam. Jakoś nic mi nie brakuje. Może dlatego, że nie słucham gitar elektrycznych i perkusji :)

a czy oplaca sie doplacic i kupic Yamahe 640 ?? jaka jest roznica miedzy denonem a tym modelem yamahy. Czy ewentualnie w cenie Yamahy jakis wzmak + kolumny ?

Nie, nie oplaca sie. To juz nie jest kwestia lepszego brzmienia tylko po prostu innego. W tym wypadku juz musialbys posluchac jednego i drugiego zestawu i sprawdzic jaki dzwiek odpowiada i czy chcesz zaplacic wiecej za innych charakter, ani lepszy, ani gorszy - po prostu inny, w wielu aspektach porownywalny, w niektorych Yamaha jest gorsza od Denona. Posluchaj tez przy okazji tansza wersje - MCR-550. Wydaje sie ze powinna byc wystarczajaca do potrzeb.

Ehhh chodzi właśnie o to, żeby to było coś zgrabnego. Pracuję w delegacji i nie zawsze mieszkanie jest ustawne, przestronne, itp. żeby wpakować tam pełnowymiarowy zestaw. Generalnie pow. pomieszczeń to 20-25m2. Nie ukrywam, że chcę żeby sprzęt miał port usb i ludzką obsługę mp3 (katalogi, tagi, itp). Z pełnowymiarowych klocków to jeżeli już by wchodziły w grę to zastanawiam się nad Denonem 710ae lub Marantzem 6003. Jak na razie żadnego z nich nie słuchałem.

Z mini zestawów pozostaje jeszcze Marantz i Harman Kardon ale jakoś z wyglądu te sprzęty mi nie podchodzą.

Zobaczę być może podskoczę odsłuchać denka 107 wraz ze swoimi kablami żeby sprawdzić czy wniosą coś dobrego.

mikson szalejesz ;-)

Napisz prosze jak nUforce sprawdza sie jako DAC (nie wzmacniacz sluchawkowy).

Pzdr!

Ale jaja :D Zadałem to samo pytanie miksonowi na PW :)

Szukam niedrogiego Daca do Little Dota I+...

w bezpośrednim porównaniu do vdaca ma bardziej podkreślone skraje pasm , scena ma mniejszą głębię, jakość góry podobna ale nawet ze wskazaniem na udac2 , ogólnie ma lekko ocieplenie wyczuwalne w przekazie , może wiecej kultury jest w przekazie vdaca ale tam jest doświetlenie wyższej średnicy które nie zawsze jest mile widziane ;)

bas jest bardziej sprężysty i odważniejszy w udac2 lepiej podkreślona jest podstawa basowa ale bez przewalenia ,,moim zdaniem wart ceny, tam siedzi kość ESS SABRE co by to nie miało znaczyć ;)

bardzo solidnie zbudowany malec nie wymaga dodatkowego zasilania to też plus i może służyć jako konwerter usb ->coax i teraz go tak używam do daca w obelisku , żeby było ciekawie gra bardzo podobnie jak dac wbudowany w heedzie :) albo karta dac w obelisku jest słaba albo ten udac jest dobry ;)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Porównywałem Matrix mini-i bezpośrednio do Musical Fidelity V-DAC oraz X-DAC. Niestety (?), prawie pod każdym względem chińczyk jest wyraźnie lepszy. Większa głębia, dłuższa "żywotność" (wybrzmiewanie) i dosadność instrumentów na scenie, a ona sama szersza i głębsza. Musical Fidelity czasami natomiast wygrywa tzw. muzykalnością, czyli podawaniem muzyki bezpośrednio, bez zbytniej analizy, czy syntezy - prosto i wyraźnie. Ale zawsze miło i nigdy nie ostro. Co nie oznacza, że mini-i ma cechę "ostrości" i nachalności, bo jej oczywiście nie ma, ale jego rysowanie instrumentów jest nieco inne niż "firmowe" MF - tego trzeba posłuchać. Dwie kości Analog Devices AD1955 robią swoje - ciepło i "analogowość" królują :)

Dla uczciwości, dodam jeszcze, że w ostatecznym rankingu, który DAC jest obiektywnie "lepszy" - V-DAC czy Matrix mini-i, dałbym remis z lekkim wskazaniem na mini-i (i to nie tylko na jego większą wszechstronność użytkowania).

A, przy okazji przepraszam za OT, bo temat DAC'ów, wzmacniaczy, etc ma inne miejsce na forum niż wątek "mini-wieże".

Edytowane przez Violet

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Porównywałem Matrix mini-i bezpośrednio do Musical Fidelity V-DAC oraz X-DAC. Niestety (?), prawie pod każdym względem chińczyk jest wyraźnie lepszy. Większa głębia, dłuższa "żywotność" (wybrzmiewanie) i dosadność instrumentów na scenie, a ona sama szersza i głębsza. Musical Fidelity czasami natomiast wygrywa tzw. muzykalnością, czyli podawaniem muzyki bezpośrednio, bez zbytniej analizy, czy syntezy - prosto i wyraźnie. Ale zawsze miło i nigdy nie ostro. Co nie oznacza, że mini-i ma cechę "ostrości" i nachalności, bo jej oczywiście nie ma, ale jego rysowanie instrumentów jest nieco inne niż "firmowe" MF - tego trzeba posłuchać. Dwie kości Analog Devices AD1955 robią swoje - ciepło i "analogowość" królują :)

Dla uczciwości, dodam jeszcze, że w ostatecznym rankingu, który DAC jest obiektywnie "lepszy" - V-DAC czy Matrix mini-i, dałbym remis z lekkim wskazaniem na mini-i (i to nie tylko na jego większą wszechstronność użytkowania).

A, przy okazji przepraszam za OT, bo temat DAC'ów, wzmacniaczy, etc ma inne miejsce na forum niż wątek "mini-wieże".

Jak najbardziej na miejscu. Budujemy bowiem swoje mini systemy (jak to nazwał jeden z miejscowych audio-guru "zabawkowe" audio), wykorzystując także mini daci. Sam mam MF V-DACa wpiętego pomiędzy komponenty mini-cd, mini-pc a mini-ampy.

Każdego, który szuka wyjątkowej midi wieży w idealnym stanie, która dźwiękowo jest niedościgniona dla wszelkiej maści pianocraftów i denonków F zapraszam na aukcję:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1580428828

post-12579-0-92483700-1303675070_thumb.jpg

post-12579-0-66657100-1303675095_thumb.jpg

Fajne te japońce, można wiedzieć jakie kolumny z nimi grały?

podłogowe Trilogy Prince a ostatnio Eposy M12i :)

gdy szukałem nowych kolumn podstawkowych podpinałem teaczka w salonie do wielu innych,

niestraszne mu dynaudio 2/7 ani duże podłogówki Mistrala, dużo lepiej radził sobie na basie od np. Xindaka A-06 i lepszą miał również Teac przestrzeń

Witam mam pytanie do posiadaczy denka M37/M38. Czy u was na słuchawkach słychać trafo, bo ja ostatnio dużo słucham na słuchawkach i bardzo denerwuje mnie buczenie trafo dopiero przy skali 10 muzyka zagłusza trafo. Wcześniej wydaje mi się ze transformator mniej buczał.Czy da się coś z tym buczeniem zrobić, bo ze względu na małe dziecko zmuszony jestem jeszcze przez dłuższy czas słuchać na słuchawkach. A jak to jest przy transformatorze toroidalnym tez buczy czy jest to uzależnione od sprzętu, a nie od typu transformatora??

Tanie w produkcji, niezalewane toroidy też buczą. Wyższość toroidów nad dobrymi trafami z rdzeniem EI to taki audio-mit stworzony przez gazetki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.