Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym podziękować wszystkim za sugestie i porady dotyczące sprzętu mini. Z Marantza M-CR503 jestem bardzo zadowolony - czego przejawem będzie fakt, iż teraz będę się udzielać przeważnie w dziale "Muzyka" :)

<><

będzie dosyć jasno, miałem s520 z e410 i na granicy przyzwoitości grały z solo mini troszkę jednak za jasno

one potrzebują czegoś z mocniejszą dynamiczniejszą podstawą basową i troszkę prądu mają skuteczność tylko 82dB.

Focal + Naim

86 dB

86 na papierze

82 w pomiarach

http://audio.com.pl/testy/usher-mini-s520:1

tam tylko wykres jest z innego monitora walnęli się

jak napisali nie będzie trudnym obciążeniem pod względem impedancyjnym

ale nie napisali że wymaga dużo prądu od wzmaka a szkoda.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Panowie, sprzedaje moje mini a w dziale SPRZEDAM nie znalazlem odpowiedniego dzialu, dlatego tutaj:

Stan sklepowy, pelen fabryczny komplet, dorzucam do zestawu klucz USB Denona o pojemnosci 1GB (kosztowal 200zl), sprzet na gwarancji Horna (36 m-cy), kupiony okolo 5 miesiecy temu. Bardzo wysoko oceniany ze wzgledu na walory dzwiekowe i uzytkowe, sporo o nim w tym temacie juz pisano :-)

Cena: 1200zl lub 1150 bez klucza USB.

Kontakt: GG 2299441, mail: [email protected], PW.

Pozdrawiam.

Panowie, sprzedaje moje mini a w dziale SPRZEDAM nie znalazlem odpowiedniego dzialu, dlatego tutaj:

Stan sklepowy, pelen fabryczny komplet, dorzucam do zestawu klucz USB Denona o pojemnosci 1GB (kosztowal 200zl), sprzet na gwarancji Horna (36 m-cy), kupiony okolo 5 miesiecy temu. Bardzo wysoko oceniany ze wzgledu na walory dzwiekowe i uzytkowe, sporo o nim w tym temacie juz pisano :-)

Cena: 1200zl lub 1150 bez klucza USB.

Kontakt: GG 2299441, mail: [email protected], PW.

Pozdrawiam.

strasznie drogi ten klucz, ja swój 8GB kupowałem w tamtym roku za 80pln :)

Focal + Naim

A tu taki "cudak". Co prawda to ampli DVD ale chyba jeszcze takiego tu nie bylo.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330573414577&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

post-1391-0-97919900-1307377342_thumb.jpg

post-1391-0-61230700-1307377353_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Teraz już wiem skąd wywodzi się Twoja ksywka / nick ;-)

heed obelisk + rls callisto III to jak dla mnie połączenie synergiczne

jakiego do tej pory nie byłem w stanie uzyskać wcześniej.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Panowie może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak połączyć komputer z miniwieżą(Yamaha e410), tak aby uzyskać najlepszą jakość dźwięku?

Co ma główny wpływ na jakość? Jak dużą role odgrywa klasa karty dźwiękowej? Itp.

Panowie może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak połączyć komputer z miniwieżą(Yamaha e410), tak aby uzyskać najlepszą jakość dźwięku?

Co ma główny wpływ na jakość? Jak dużą role odgrywa klasa karty dźwiękowej? Itp.

pomyśl o dac nuforse udac2

Focal + Naim

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

witam,u mnie sonata gra z nuforce icon HDP plus chario silhouette 200 plus REl T5 plus laptop w 19m2 i jest naprawdę bardzo dobrze wcześniej sprzęt grał w mniejszym pomieszczeniu,ale po przeniesieniu do większego brakowało mi basu dlatego dokupiłem suba rela

Dzięki za rade z tym DAC'iem. Jednak jako że jestem zupełnie żółtodziobem w sprawach elektroniki, to czy może mi ktoś wyjaśnic dlaczego to najlepsze rozwiązanie?

Przecież chyba Yamaha E410 musi mieć taki DAC wbudowany prawda? A jeżeli tak, to czy ten Nforce uDAC2 jest istotnie lepszy od tego siedzącego w miniwieży? Jak taki DAC podłączyć do miniwieży? Interkonektem na AUX? I czy do tego warto zainwestować także w karte dźwiękową na komputerze czy z takim DAC'iem jest to zbędne?

witam,u mnie sonata gra z nuforce icon HDP plus chario silhouette 200 plus REl T5 plus laptop w 19m2 i jest naprawdę bardzo dobrze wcześniej sprzęt grał w mniejszym pomieszczeniu,ale po przeniesieniu do większego brakowało mi basu dlatego dokupiłem suba rela

ja sprawuje się nuforce icon HDP??

Dzięki za rade z tym DAC'iem. Jednak jako że jestem zupełnie żółtodziobem w sprawach elektroniki, to czy może mi ktoś wyjaśnic dlaczego to najlepsze rozwiązanie?

Przecież chyba Yamaha E410 musi mieć taki DAC wbudowany prawda? A jeżeli tak, to czy ten Nforce uDAC2 jest istotnie lepszy od tego siedzącego w miniwieży? Jak taki DAC podłączyć do miniwieży? Interkonektem na AUX? I czy do tego warto zainwestować także w karte dźwiękową na komputerze czy z takim DAC'iem jest to zbędne?

jak chcesz muzykę z kompa puścić to musisz mieć albo dobrą kartę żeby był sens ( no chyba że słuchasz mp2 128 u jakieś młucki )i dosyć krótki połączenie analogowe maks 1m lub przesyłasz cyfrowo sygnał i masz wejście cyfrowe w piano jak nie to podpinasz ten nuforca udac po usb (koszt ok450) który w cenie jest bardzo dobry i z niego wyciągasz analogowy na wejście wzmaka

Focal + Naim

Jeśli w PC masz tylko zintegrowaną kartę dźwiękową, to pewnie go nie podłączysz bezpośrednio do wzmacniacza Yamahy, bo potrzebne byłyby wyjścia RCA (analogowe). Takie wyjścia mają dodatkowo montowane karty. Wówczas już można puścić sygnał po RCA do wzmacniacza. Ale na ogół, aby poprawić jakośc dźwięku stosuje się inne rozwiązanie - zewnętrzny DAC. W zależności od tego, jakie ten DAC posiada wejścia, można go podłączyć po USB (wtedy dziala jak zewnętrzna karta dźwiękowa) lub po cyfrze (coaxial lub toslink), o ile karta ma wyjście cyfrowe, a niektóre zintegrowane mają. Z DACa wyprowadzamy sygnał po RCA do wzmacniacza.

Co prawda Yahama ma DACa (CD), ale nie ma wejścia cyfrowego (tylko wyjście) i nie może posłużyć jako zewnętrzny DAC dla PC.

Czyli dwa rozwiązania: dodatkowa zewnętrzna lub wewętrzna karta dźwiękowa, np. Asus Xonar, lub DAC, np. NuForce.

Edytowane przez 4fury4

http://www.nuforce.com/hp/products/iconudac2/index.php

mam go używam go jako usb->coax

i uważam że jego dac który jest na sabre jest niezły,

dodatkowo ma dobry wzmak słuchawkowy i to za jedyne 450 :)

Focal + Naim

http://www.nuforce.com/hp/products/iconudac2/index.php

mam go używam go jako usb->coax

i uważam że jego dac który jest na sabre jest niezły,

dodatkowo ma dobry wzmak słuchawkowy i to za jedyne 450 :)

Złe toto nie jest. Ale trochę mi brakuje przestrzenności w tym DACu.

Gra jakoś tak na ryj ;) na słuchawkach umieszcza wszystko blisko środka głowy.

Ale faktycznie za tą cenę jest dobry.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.