Skocz do zawartości
IGNORED

stereo do 6000 tyś..?

bart999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!

Nosze sie z zamiarem kupienia jakiegos wzmacniacza i glośników, mój starszy sprzęt podarowalem tacie..więc sami rozumiecie -bez muzyki nie da sie żyć.Moje mieszkanie do ktorego się bedę niedlugo przeprowadzal ma praktycznie jeden wielki pokój, ok 60 mkw, z dodatkowa wnęką na kuchnie czyli dodatkowe parę metrów, więc chcialbym zebys jakoś w miarę dobrze stere wszystko ogarnialo..Budżet 6000 na wzmacniacz i glośniki , cd mam zamiar kupic w dalszej przyszlości jako że większość muzyki mam na vinylach, gramofon to reloop 2000mk3, jego sie nie pozbyle ale moze w przyszlosci jakis klasyczny technics 1200, co do muzyki w 80% rap, glownie lata do 2000 usa a wiec nie za duzo nowych bitow,polski rap malo - ewentualnie o.s.t.r i tede i pare innych starszych numerow, sporo bluesa jak muddy waters, john lee itd..do tego james brown , stevie wonder, ciut jazzu i to pewnie byloby na tyle..

prosze o pomoc, na forum wyczytalem o kolumnach ciut ze dobre byly by CERVIN VEGA, ale tak naprawdenie znam sie az tak na kolumnach i każda porada bedzie dla mnie cenna..reasumujac czarna muzyka w sporym pomieszczeniu z wnęką, na razie żródlo - gramofon ale pozniej i cd..

p.s mam możliwość kupienia z USA ale nie mam pojęcia czy jest tam taniej i na co powinienem uważać przy zakupie?

dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/39298-stereo-do-6000-ty%C5%9B/

w czarnej okleinie i z duża ilością chromu :)

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

do rapu to podobnie jak do reggae :-D

poszukaj głośników jak w linku i zleć stolarzowi wykonanie desek. Albo się skontaktuj z p. Fikusem ;-)

bedziesz miał prawdziwe, namacalne wokale i "reggae bass but without having to pay reggae money".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zmieścisz się w 1500 drugie tyle na wzmacniacz a reszta na płyty.

Z konstrukcię "sklepową" z takim basem i przede wszystkim podobnej jakości to musiałbyś dopisać 1 zero do wymienionej sumy.

PZDR

Ukryta Zawartość

kubedes

Jedno zero jeszcze? Toż to 60 000 000 będzie - To juz mozna klub założyć i festivale rap organizowac.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Rap to muzyka ulicy, dobry sprzęt to była by profanacja gatunku. Ja polecam taki sprzęt jako jedyny słuszny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

xniwax, 11 Sty 2008, 10:38

>Jedno zero jeszcze? Toż to 60 000 000 będzie - To juz mozna klub założyć i festivale rap

>organizowac.

chyba zrozumielem chłopaka tak jak chciał napisać.

Twoja uwaga wydaje mi się być niepotrzebnie złośliwa. Taka niestety natura Polgarskieno rodu...

Ale jeśli to rzeczywiście 6 tysięcy tysięcy to ja nie pomogę.

Do rapu CERVIN VEGA jest jak znalazł szybki dobry bas z papierowch głosników ,niezła efektywaność .

Brak naturalnosci nie powinien przeszkadzać ,przeciez chodzi o rytm i rym .No i wygląd mają oldskulowy .

kubedes

Nie złośliwość ale jak powinieneś zuważyć - życzyłem koledze takiej kasy. Zuważanie złośliwości tam gdzie jej nie ma też należy wad.

Dobra:

Cervin Vega, JBL, Paradigme albo dobre spore monitory + porządny (e) suby, jeden lub dwa. Mozna w tedy połączyć monitor czyli pewne zalety w słuchaniu innej muzyki z Subem (ale dobrym) gatunek o jakim mowa.

Jak dla mnie chyba najlepsze rozwiazanie chociaż bardziej skomplikowane.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tak na poważnie, to jeśli to ma grać w 60m2 rap, to w sumie przychodzi mi tylko Cerwin Vega do głowy, pod warunkiem, że ktoś jest w stanie znieść ich szkaradztwo w takim salonie... potem długo, gługo nic, no i można pomyśleć o JBL-ach ewentualnie jakieś paradigmy.

bart999, 11 Sty 2008, 01:09

>Witam wszystkich!!

>...co do muzyki w 80% rap, glownie lata do 2000 usa

a słyszałeś nowy utwór Bumpy Knuckles - "My Thoughts" z 2008, produkcja Premier :-)

Ukryta Zawartość

tak swoją drogą śmieszne jak wszyscy wyśmiali rap... kiedyś Jazz też był postrzegany jak "niemuzyka" przez elity LOL, ciekawe czy Jazzu też słuchacie tylko na czarnych kolumnach...bez komentarza..............

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.