Skocz do zawartości
IGNORED

ELECTROCOMPANIET EC-4 opis wyj. i wej.

ptiku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

proszę o pomoc w odszyfrowaniu oznaczeń w moim nabytku EC-4.

Mianowicie ; chodzi o RCA są takie oznaczenia IN; CD+, CD- / to jest zaślepione zatyczkami / i CD bez oznaczeń , i adekwatnie ;OUT- i OUT + i OUT+

Dzwoniłem do dystrybutora ale zbył mnie nie tłumacząc nic bym sie trzymał XLR-ów czyli CD+ i OUT+

o co chodzi w tej nomenklaturze ELECTROCOMPANIETA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15807-100003593 1204114364_thumb.jpg

post-15807-100003594 1200172299_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/39357-electrocompaniet-ec-4-opis-wyj-i-wej/

I jeszcze to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zbalansowane RCA to te CD+i dwa razy OUT+ tak , w manualu pisze cos by je używać tylko wtedy gdy reszta gratów jest zbalansowana a ja mam teraz w te plusy podpięte cd i amp, nie zbalansowane .

Czy mam przepiąć w te inne czyli CD bez oznaczeń i OUT z minusem chodzi o to bym poprawnie to wszystko połączył,

Na jednym zdjęciu widać, że masz jeszcze odrobinę styropianu w gniazdach wyjściowych, wyjmij te paproszki zanim coś tam wetkniesz bo będziesz się później dziwił że nie gra. Styropian dobra rzecz, ale te okruchy są paskudne :))

wcześniej miałem wpięty w system taki angielski ITL-audio , po wpięciu ec-4 okazało sie że dzieli je ze 20 nie jedna przepaść tylko nie wiem jak najlepiej to połączyc bym cos nie zwalił / chodzi o te oznaczenia rca

Te gnazda chyba maja zastosowanie tylko w połączeniu z końcówkami Electrokompanieta.

Poniżej opis z manualu AW-250

"The rear panel

The rear panel of the Ampliwire AW 250 DMB is equipped with two sets of RCA input

sockets, marked + and -, and one XLR female socket, for each channel.

Single-ended (RCA) input and operation

Upon arrival, the amplifier is set for single-ended use with a shorting plug in the negative

RCA input.This will short the negative (-) input of the amplifier to ground. With shorting

plugs in position, the amplifier is ready to be connected in a normal way with a single

ended preamplifier.

Balanced XLR input and operation

The balanced mode can only be used if the preamplifier has a balanced output. In order to

use the balanced XLR- input, turn off the amplifier, and remove the shorting plugs from

the negative (-) RCA inputs.Use an XLR interconnect with GND on pin 1, + on pin 2 and -

on pin 3."

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

też mam takiego manuala ściągniętego ze strony electro. do ec-4 ale za cholere nie mogę zrozumieć ich opisu tych rca

i nie ma nic o połączeniu ze zwykłymi/czyt. nie zbalansowanymi / cd i amp. jeśli chodzi o wejście cd to jest jeszcze oznaczone jako samo cd , ale wyjścia są jedno z minusem i dwa z plusami i czort wie co oznacza ten minus a co ten plus

Mozna je wykorzystac na 2 sposoby:

1.Laczysz wy+ przedwzmacniacza z we+ wzmaka, wy- przedwzmacniacza z we- wzmaka.To jest wlasnie konfiguracja zbalansowana zapewniajaca jakosciowo lepszy przesyl sygnalu. We/wy sa niezalezne od potencjalu masy (i kupy problemow). Warunek - oba segmenty musza posiadac ten rodzaj gniazd.

2.Laczysz wy right CD do we+ (right)wzmaka, a wy left CD do we+(left) wzmacniacza. Obydwa we- wzmacniacza MUSZA byc zwarte wtedy do masy (do tego sluza te zatyczki, czyt. zworki). Taka konfiguracja 'przeistacza' we zbalansowane w standardowe RCA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.