Skocz do zawartości
IGNORED

Serwis Yamahy, Wrocław

Sylwek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym prosić o informację gdzie we Wrocławiu znajdę serwis Yamahy albo gdzie ewentualnie mógłbym zanieść mój kompakt na sprawdzenie (wymianę) lasera.

Mam CDX-593 i problem z CDR'ami. Kompakt czyta je ale kiedy próbuje przeskoczyć na inny utwór to pokręci trochę dyskiem i wraca do początku, podobnie dzieje się z porysowanymi tłoczonymi płytami.

Jedyne co przychodzi mi do głowy to - serwis.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/3937-serwis-yamahy-wroc%C5%82aw/

Sylwek..widzisz gdyby nie przeprowadzka to bym Ci go zrobił..za robote bym nawet nie brał..ale na razie mam inny młyn na głowie i sam nie zrobie wiec jedyne co Ci moge polecic to chyba sanserwis w tych sklepach przy ul Czarnieckiego boczna Zachodniej..oni chyba maja w miare kume do takich rzeczy..

...Poszedłem do Media i powiedziałem, że kupiłem u nich Cd Yamahy i chciałem oddać do naprawy. W odpowiedzi usłyszałem, że we Wrocławiu go nie naprawię i żebym przyniósł do nich to go gdzieś tam wyślą...

Kompakt nie ma już gwarancji więc nie było sensu pchać się w dodatkowe koszty, oddałem go do pierwszego lepszego serwisu żeby wymienili laser. Nie znam się za bardzo na tych sprawach - głowica ma oznaczenie KSS-213C cały mechanizm KSM213CCM. Wymienili cały mechanizm ( jeszcze tego samego dnia) popłynąłem 165 zł. Popłynąłem - bo nie na wiele się to zdało, objawy są takie same o jakich wspominałem wyżej.

Prosiłbym o poradę czy można coś zrobić aby kompakt lepiej odtwarzał CDR-Y. Nie chcę go sprzedawać bo gra dość ładnie i płyty tłoczone odtwarza bez zająknięcia. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że miniwieża KENWOODA mojego brata za 900 zł. radzi sobie z tymi CDR'ami bez problemu...:(

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.