Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm Titan Monitor + Denon Pma-860

nvomit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Już jakiś czas zastanawiam się nad zakupem kolumn Paradigm Titan Monitor v.5. Czy będzie to dobry wybór, jeżeli słucham głównie ciężkiej muzyki (metal)?? Jeżeli nie to co może być dla nich alternatywą? Mój budżet, który chcę przeznaczyć na ten cel wynosi okolo 1500-1800zł (może być mniej;)). Kolumny chcę podłączyć do wzmacniacza Denon Pma-860. Czy Titany i ten model Denona to dobre połączenie?

Z góry dzięki za szybkie odpowiedzi ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/39573-paradigm-titan-monitor-denon-pma-860/

Nie wiem jak z tym Denonem, ale Paradigm do metalu jest idealny :-) Sam słucham na 9m2 na Paradigm Performance Titan i niższe rejestry są dynamiczne oraz detaliczne. Tyle że napędzam je solidną końcówką mocy: Yamaha P2150.

Ogólnie dla mnie Paradigm = metal.

Jednak przed zakupem radzę posłuchać wygrzany egzemplarz, bo akurat z tym modelem nie miałem styczności.

No właśnie nie mam możliwości odsłuchu, a kolumny chcę zamówić przez internet 'w ciemno' dlatego pytam o opinie :). Czy ktoś słyszał już jak grają te głośniki? Jaka ewentualnie może być dla nich alternatywa?

Paradigm Titan z denonem akurat w takiej konfiguracji zagrają dobrze w pomieszczeniu do 16 metrów .

Warto pamietać o kablach głośnikówych o AWG 12 minimum co zapeni dobry bas .Dla szybkosci ,i szczegółowosci izolacja minimum PE (polietylen ).

Jest to na tyle dobry głosnik ze jak sie na niego zdecydujesz ,wtopy nie będzie .Natomiast zawsze bezpieczniejszy jest odsłuch kto wie , czego oczkujesz tak naprawde .Czasami ludzie wybierają gorsze klasowo głośniki ponieważ ich dźwiek im bardziej odpowiada (wieczny dylemat :blądynki , brunetki?) Więc pomimo tego że Titany sa niezle postrzegane nikt ci nie zagwarantuje ze dostąpisz Nirwany ....

Tylko, że aleck ma serię titan .v4 a autor wspomnina o nowej serii titan monitor która w prostej linii jest następcą wyższej serii czyli monitor.

Sam używam titanów .v2 i również jestem zadowolony.

Ja cały czas pisze o Paradigm Monitor Titan v5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.