Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  121 członków

Dual Klub
IGNORED

Klub miłosników wzmacniaczy DUAL -:)

Rekomendowane odpowiedzi

no bardzo ładny zestawik..

tego wzmaka można dość często spotkać na aukcjach..ale nie takiego dopieszczonego!!

na jakich kolumnach słuchasz i jakie duże pomieszczenie.??

witam

są to pudła oparte o takie głośniki

tonsil GDW 9/15/9

tonsil GDN 16/30/8

gra to na 12m2

zastanawiam sie nad kupnem Tannoy M2

wstrzymam sie trochę bo planuje przeprowadzkę i nie wiem w jaki to będzie metraż...

• 6 miesięcy później...
  • 2 tygodnie później...

a dual CV-440? sprzedałem swojego marantza i zostałem bez wzmacniacza-jest okazja kupic jego-tylko jaka jest obecnie jego rynkowa wartosc? ile dac zeby nie przeplacic?

nie oddam przynajmniej narazie. bo cos mi się w nim spodobało. poza tym muszę przeczyscic jeden z przekaźników, odkurzyc go w srodku bo syf nieziemski, i pomyslec jak przyczepic klapkę zakrywającą regulacje, bo ma połamane zaczepy. ale generalnie poza paroma ryskami na pokrywie poobijany nie jest, naprawiany tez nie był (to juz zdązyłem sprawdzic). po moze 2 godzinach sluchania stwierdzam, ze swietnie panuje nad basem oraz jest bardzo detaliczny. tak wogóle to ile toto jest warte? i gdzie mozna dostac do niego pilota? (jest pilotowany). jedno co mi sie w nim nie podoba to kondensatory w zasilaczu-jakies niebieskie philipsy-fuj. jesli go sobie zostawie na pewno wstawię nowe, a przynajmniej jakiejs dobrej marki.

• 2 tygodnie później...

czy dual cv440 jest pilotowany? bo niby czujka jest, ale czy na pewno? nikt nie wie przypadkiem gdzie (JESLI jest sterowany) szukac do niego pilota i jaki pilocik ma symbol?

pilot nosi oznaczenie RC 50.

Te duale 440 i 441 to uznawane za najlepsze wzmaki duali. biły na głowę inne firmy w podobnej kategorii cenowej. Jak juz wyżej ktoś napisał to jedyna próba wejścia Duala do high-endu. U nas są tanie bo firma mało znana i niedoceniana..ale i tak ponad zawsze 500 zł..pzdr dla wszystkich

• 1 miesiąc później...

Witam kolegów! Podzielcie się wiedzą. Czym się różni CV 5650 od 5670? Czy tylko mocą wyjściową, czy np. podzespołami, lepszym zasilaniem? Niby w google jest cały wszechświat ale o tych wzmakach to jak na lekarstwo... Pozdrawiam!

tu proszę suche fakty różnic między tymi wzmakami.

co do bebechów to może inni bo nigdy tam nie zaglądałem..i w ogule nie miałem żadnego z nich.

pzdr

http://dual.pytalhost.eu/1991/05.jpg

http://dual.pytalhost.eu/1991/06.jpg

http://dual.pytalhost.eu/cv5650s/

http://dual.pytalhost.eu/cv5670s/

Dzięki za zainteresowanie. Poza danymi stricte technicznymi jestem zainteresowany ewentualnymi różnicami w brzmieniu, jakości użytych układów. Większa moc i nieco większe pasmo przenoszenia mnie nie kręci tak bardzo. Jakby nie patrzeć, mamy kryzys energetyczny ;) a pobór mocy jest prawie raz większy... Cv5650 mam, tyle że jeszcze do dmnie nie dotarł. Jakby ktoś miał wrażenia z odsłuchów któregokolwiek, bardzo proszę się nie krępować ;) Pozdrawiam!

Wydaje mi się że jak za 3 segmenty serii Audiofile Concept to cena jest okazyjna:

http://allegro.pl/item533741583_wieza_dual_3_czesci_audiophile_5950_rc.html

Serwisówki, katalogi i manuale poszczególnych elementów:

http://wegavision.pytalhost.com/dual.html

• 3 tygodnie później...

Przyznam sie ze jam to uczynil (czytaj wyrwalem ta 441) tyle sie o niej naczytalem dorego ze jak tylko sie pojawila na allegro postanowilem sprobowac, mam nadzieje ze nie przeplacilem i że wszystko w srodku bedzie ok..jak tylko do mnie dojdzie to wrzuce jakies fotki i oczywsicie podziele sie wrazeniami. Pozdrawiam

oo taaa!!

czekamy na opinie..

sam bym go wziął ale nie mam teraz tyle funduszy..:-(

widziałem go był w opcji kup teraz i licytacja za parę złotówek mniej..

gratulacje , pisz jak wrażenia-jak ci się znudzi to może się dogadamy;-))

spoko:) jak tylko dostane to sie podziele wrazeniami, mam nadzieje ze spasuje pod moje kefy, wogole to sam sie zadluzylem u brata zeby go kupic a teraz musze sie pozbyc kambodzy:) . Denerwuje mnie tylko ze sprzedawca nic nie pisze..

podlaczylem tego duala 441 i zonk totalny :( nie wiem czy jest walniety czy nie ale gra straaasznie cicho, na max galki ledwo co slychac muzyke... ktos ma pomysl co jest grane? jest walniety czy ja moze cos zle podlaczam, nie ma bata zeby to przez kolumny raczej...

tyle jesli chodzi o moją przygode z dualem... cos hukneło, zaczeło sie kopcic i poszedl ogien... spalily sie jakies elementy na tej pionowej płytce (jakkolwiek sie to nazywa - na zdjęciu na górze jestona widoczna - prawa strona mniej wiecej w srodku wzmaczniacza)

Mam pytanie - brumi wam trafo w waszych wzmakach? Mój CV 5650 brzmi super, chyba nawet go wolę od HK 690 ale za to trafo brzęczy. Cicho bo cicho ale jednak. Jakieś pomysły, czy to tak ma?

Na razie to zostawię. Przy codziennym sluchaniu nie przeszkadza, może głęboką nocą i to tylko jak nie gra. Na razie Dual idzie cały czas i wygrzewa Quady 21L i jest ok. A jak znajdę trochę czasu to zaniosę do swojego sprawdzonego serwisu. Nie grzebie w sprzęcie bo uznaje że należy to zostawić fachowcom. Mnie w tym temacie polotu brak. No może polutować kable ale reszta to już nie. Przy okazji sprawdziłem że tuner CT 5750 jest czulszy od bardzo chwalonego Denona TU-767. Zacny sprzęcik ten DUAL!

sid86

porównaj tranzystory-po lewej stronei na zalaczonej przez ciebie fotce widac 4x philips. takie same powinny byc po prawej stronie, identyczne. mi sie cos z tej fotki wydaje ze tam są nieoryginalne tranzystory mocy. mam cv440 i mniej wiecej wiem jak to wygląda.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.