Skocz do zawartości
IGNORED

Creek EVO czy Cyrus 6vs?

pat.p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zabieram się do wymiany wzmacniacza. Budżet - ok. 3000, muzyka słuchana - jazz, klasyka, brzmienia akustyczne. Pokój 19m2, kolumny B&W 686. Źródło - stareńki Philips CD 614, który na razie pogra.

Słuchałem:

Marantza 7001

Rotela 06

Cyrusa 6 vs.

Creeka Evo (w kiepskich warunkach, krótko)

Nada (drugiego od góry) :-)

Primare i21 (droooogi)

Baltlaba

Xindaka 6950

Został do posłuchania:

Audio Analogue Primo

Jolida

Xindak 6200

Nie będę się rozwodził nad tym, co mi się nie spodobało:-). Zostały na polu bitwy:

Cyrus

Creek

Primare (powyżej budżetu, ale dźwięk na tyle przestrzenny, kulturalny i proporcjonalny dynamicznie, że myślę o poczekaniu miesiąc lub trzy :-) i dołożeniu tysiaka...)

Co myślicie?

Pozdrawiam

Pat

https://www.audiostereo.pl/topic/39694-creek-evo-czy-cyrus-6vs/

Na allegro był ostatnio jakiś używany Creek tylko chyba lepszy nieco model za w miarę przyzwoitą cenę. Ciekawe czy już został sprzedany. Daj ogłoszenie że kupisz Creeka to może ktoś Ci odpisze, bo tamten model mimo że starszy niż Evo to chyba jednak lepszy.

Dzięki Panowie za odzew.

Szczerze mówiąc,wolałbym kupić coś, czego będę mógł posłuchać... Ten Accu jest do wciągnięcia, ale nie bardzo mam czas pojechać i posłuchać...

Jeszcze został mi Music Hall a.25 czy coś w ten deseń...

Co do Cyrusa: no tak, piękny nie jest, choć swój klimat ma. Lubię tę chropawość:-) No i przestrzenne granie, scena "w głąb", separacja przyzwoita. Ciekawe jak Creek sobie z tym radzi - wypożyczę i posłucham.

Pozdrawiam i proszę o dalsze sugestie

Pat

>pat.p

Na Twoim miejscu odpuściłbym sobie wszystkie wyżej wynioenione w tej cenie i nie zastanawiałbym się NAWET sekundy:

Audio Analogue Puccini najlepiej SE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz recenzję:

Ukryta Zawartość

Zaznaczam nie mam z tym sklepem nic wspólnego

pzdr.

deep

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za wpisy.

Deep - dlaczego mam zapomnieć o Music Hallu? Z jakimi kolumnami słyszałeś ten wzmacniacz? Co jest nie tak?

Dzięki za linka do AA Puccini - chyba nie jestem zainteresowany. Nie mam szans tego odsłuchać, a w ciemno nie będę kupował.

Pozdrawiam i proszę o dalsze opinie nt. Cyrusa i Creeka. I co tam Wam jeszcze przyjdzie do głowy.

pozdrawiam

Pat

Witam, jestem zadowolonym posiadaczem zestawu creek evo cd+wzmak, każda pliszka swój ogon chwali. Jestem zachwycony brzmieniem tego sprzętu, wcześniej porównywałem marantza 7001KI, rotela 06 i denona 1500.

Każdy z nich inaczej brzmiał. Co do evo, to powalił mni na kolana jak usłyszałem płytkę davisa - kind of blue, zamykasz oczy i słyszysz jak przed perkusją nagle wjeżdża solo na saksofonie, a każde szarpnięcie struny kontrabasu jest wyraźne bez rozmycia. Ogólnie dźwięk określę bez nowomowy audiofilskiej jako ciepły. Creek punktuje słabo nagrane płyty. Całość gra z z kolumnami mission m66i. Przy dynamicznej muzie świetnie brzmiał rotel 06. Nie powiem, Marantz fajnie gra, ale dla mnie dźwięk jest zbyt lekki, ale to kwestia upodobań. Sam musisz przesłuchać interesujące Cię zestawy z różnymi kolumnami - każdy będzie mówił co innego, będziesz miał mętlik w głowie, a własnego ucha żaden opis nie zastąpi -wiem, bo sam miałem takie dylematy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.