Skocz do zawartości
IGNORED

SONY CDP - X779 ES opinie

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

intuos,

>gagacek nie wiem skad ten wpis bo ja go w tym watku i w mojej wiadmosci powyzej nie uzylem,

to odpowiedź na Twój wpis 30 Sty 2008, 13:58, który zauważyłem.

>bo ja go w tym watku i w mojej wiadmosci powyzej nie uzylem,

Czyżby? :(

>>a na temat samochodow nie bede sie madrzyl/.../

słusznie, nawet nie będę pisał dlaczego.

>trzba znac konkretne rozwiazania

>mechaniczne zarowno silnika kiedy mowimy o osiagach i o zawieszeniu kiedy mowimy o prowadzeniu,

Bardzo słusznie, ja taką wiedzę posiadam, takie moje hobby. Nie twierdzę że jest niesamowita, fantastyczna, ale uwierz - duża.

>w jednym sie zgodze, ze nie ma zlych samochod w sensie ze cos jet ok i be... w wiekszosci wypadkow/.../

Musisz się zgodzić, bo to nie jest jakieś-tam moje głupie gadanie, tylko rzetelna wypowiedź bardzo dobrego fachowca.

> Wiekszosc samochodow z turbina

>jezeli nie dac jej czasu na ostygniecie pada/.../

Wystarczy poświęcić nawet minutę na ostygniecie. Dosłownie.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

cir, ja z góry zakładam że moje wypociny czyta człowiek inteligentny, OK?

Trochę sensu poproszę.

gagacek ale oni beda studzic sprężarke na jałowym a jezdzic na zupce bo mniej pali o 3 % i oszczędza silnik ;-))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

jak zwykle gagacek wyszlo ze nie ma sensu z toba rozmawiac, o czym juz na privie sie okazalo, kiedy zarzadalem jakis konkretow w sprawie yamah ,zapytales sie mnie o co mi chodzi... o to chodzi ze senicz przyrownujac cie do kogos mial racje

rozmowa z toba to totalna strata czasu

gagacek tak na zakonczenie rozmowy naszej

za kazdym razem kiedy cie slucham , znaczy czytam zastanawiam sie czemu ciagle mam wrazenie ze za wszelka cene chcesz cos udowdnic, przypisujac wersy mojej wypowiedzi by cos przytoczyc, w specyficzny sposob ja groteskujesz

nie wiem ale ciagle mam wrazenie jakbys musial udawac wlasna osobe, nie widze w tym sensu.

masz cos do powiedzenia mow, podawaj zawsze argument,

o moich yamaha piszesz ze wszystkiego z zakresu jej tworczosci hiend sluchawek sluchales, kiedy sie zapytalem o konkrety, chociazby model ty jakies wykrety piszesz zmieniajac temat, zupelnie jak sluchanie debaty starego burasa, zadajesz mu pytanie , z jego ust potok , a nawet powodz slow tyle ze zadne na temat.

natomiast jezeli chodzi o audi...wiesz lepiej w koncu nim jezdziles.... tak samo jak moich yamach sluchales.... A8 jezdzilem- 4.2 quatro, bardzo fajny samochod, 3.0tdi ....to bardzo uczciwa maszyna, tym nie jezdzilem ale znajac to jak audi przyklada sie do sowojego produktu smiem twierdzic ze ma namiastke 4.2 a po zchipowaniu nawet duzo jej czesc, no ale ty sie tym zajmujesz, w koncu to twoje hobby.... jak elektronika i audio ...nie....

badz soba i gadaj glupot

intuos... Jesteś po prostu niesamowity! Potrafisz doprowadzić człowieka do rozpaczy.

Nie wchodziłem z tobą w dyskusje bo umiem korespondować z chorymi ludźmi - to proste. Nie wiem czy chorymi z zawiści, głupoty czy czegoś tam jeszcze. Nie mam żadnej potrzewby czegokolwiek udowadniania, nie siedzę w tzw. wyścigu szczurów. Ja w ogóle nie rozumiem i NIE CHCĘ zrozumieć twoich problemów. To naprawdę mnie nie interesuje czy ty mi wierzysz, zrozum w końcu - z nas dwóch to tylko ciebie boli. CZY TO ROZUMIESZ? Jesteś w stanie???

To jest tak nieważne, tak durne samo w sobie, że aż sam się dziwię że tobie odpowiadam. Tylko ktoś twojego pokroju może wpaść na to. Nie na darmo cały czas piszę że masz coś z głową:( Taki wytworek polskiego piekiełka. Zmądrzej, dorośnij, nie wiem - po prostu coś z sobą zrób to pogadamy, póki co nie ma o czym.

Podejrzewam że gdybyś jeszcze dodatkowo dowiedział się jakim sportem się zajmuję, to by ciebie totalnie krew zalała i trafiłbyś do tworek, dlatego dla twojego zdrowia psychicznego oszczędzę ci tego... Przy okazji wyszedłbyś na takiego durnia... - aaa, to już raczej niemożliwe, co ja pisze...:( pozdrowienia

Trochę sensu poproszę.

No, to była taka oficjalna PW na inną oficjalną PW, a tematem jest:

*** SONY CDP - X779 ES opinie ***

Trochę sensu poproszę.

=> gagacek

A Ty se zobacz jakikolwiek silnik gazowany do wysokich obrótow na zimno przez małolata :))) Normalnie użytkowany 1.6 VTI 160 KM i jeżdżony ostro po rozgrzaniu jest bardzo trwały.

P.S. Wszystkie moje Hondy spalały ok. 0,5 l oleju na 10.000 km i wszystkie chodziły jak złoto po przejechaniu 100.000 km mimo mordecznej acz racjonalnej eksploatacji ;) No, ale ja widocznie mam szczęscie do Hond, albo po prostu daję im to czego potrzebują :)

zyzio, a gdzie ja pisałem że silniki Hondy są BE? :) Nigdy nie posiadałem Hondy, ale bardzo lubię tę markę.

ps. Sam piszesz że traktowany ostro po rozgrzaniu:) W ogóle jakość produkowanych samochodów bardzo zbliżyła się do siebie i nie ma co generalizować, ale samochody japońskie są po prostu dopracowane, a ostatnio Korea zdrowo drepta im po piętach. Miłych chwil za kółkiem, pozdrowienia

Trochę sensu poproszę.

O! Właśnie doczytałem

>jak zwykle gagacek wyszlo ze nie ma sensu z toba rozmawiac

słuszne spostrzeżenie

>na privie sie okazalo, kiedy zarzadalem jakis konkretow w sprawie yamah ,zapytales sie mnie o co mi chodzi

Najpierw bluzgałeś na mnie na forum, 5 minut później piszesz do mnie na priv prośbę. Pomijam już debilizm sytuacyjny, ale odpisałem Ci że stare parchy mnie nie interesują, kupiłeś coś takiego i to Twój problem. Przykre ale prawdziwe.

>s(...) przyrownujac cie do kogos mial racje

Miał rację. Na szczęście chorego psychicznie człowieka na jakiś czas pożegnaliśmy

>rozmowa z toba to totalna strata czasu

też mi się tak zdaje, dlatego nie rozumiem po co piszesz

Trochę sensu poproszę.

Pół roku temu zakupiłem CDP-X779ES na Allegro.Miał być w stanie idealnym. Jakie było moje zdziwienie gdy nadszedł Pocztą a po wyjęciu z pudła ..... nie odtwarzał żadnych krążków. Nie awanturowałem się ze sprzedawcą bo zwyczajnie szkoda mi go było od razu odsyłać.Postanowiłem spróbować go naprawić.

Na drugi dzień zwiozłem odtwarzacz do Serwisu Sony w Poznaniu, ul.Czarneckiego 9a,(polecam tę Firmę) gdzie w ciągu 3 dni została naprawiona płyta sterowania napędem.Teraz CD-ek chodzi jak burza, gra piękną muzykę, nie zamienie go na inny,, chyba że się rozsypie w drobny mak.

W tym serwisie bardzo miły Pan Maciej powiedział mi, że gdyby nawet padł laser to można go ściągnąć z magazynu firmowego z zagranicy w cenie ok. 400 zł.

bodzio17, 1 Lut 2008, 20:48

>Pół roku temu zakupiłem CDP-X779ES na Allegro.Miał być w stanie idealnym. Jakie było moje

>zdziwienie gdy nadszedł Pocztą a po wyjęciu z pudła ..... nie odtwarzał żadnych krążków. Nie

>awanturowałem się ze sprzedawcą bo zwyczajnie szkoda mi go było od razu odsyłać.Postanowiłem

>spróbować go naprawić.

>Na drugi dzień zwiozłem odtwarzacz do Serwisu Sony w Poznaniu, ul.Czarneckiego 9a,(polecam tę Firmę)

>gdzie w ciągu 3 dni została naprawiona płyta sterowania napędem.Teraz CD-ek chodzi jak burza, gra

>piękną muzykę, nie zamienie go na inny,, chyba że się rozsypie w drobny mak.

>W tym serwisie bardzo miły Pan Maciej powiedział mi, że gdyby nawet padł laser to można go ściągnąć

>z magazynu firmowego z zagranicy w cenie ok. 400 zł.

Masz jakiś punkt odniesienia dla tego sprzętu? Właśnie zastanawiam się nad zakupem takiego. Mam jednak duże wątpliwości co do laserów. W Twoim naszczęście laser był cały. Pan aciej miał rację, ale to był pół roku temu. Teraz już sa nie do zdobycia.

Witam!

Zanim kupiłem Sony CDP-X779ES słuchałem muzyki na Sony CDP-XA 3 ES.Ten ostatni to nowsza konstrukcja lecz moim zdaniem gra gorzej niż starszy 779ES. W 3es jest za to niezły bas , może nawet trochę zbyt potężny.Brak za tej delikatności wybrzmień wysokich tonów oraz czystości średnicy jaka ma 779ES.Ogólnie 779ES jest bardziej muzykalny.Pokazuje w planie dżwiękowym także audifilskie smaczki a przy tym nie ma efektu zbytniej szczegółowości dżwięku.Możesz śledzić na nim linię melodyczną każdego instrumentu z osobna a przy tym wszystkie instrumenty grają razem tworząc muzyczny spektakl.Efekt ten jest znacznie lepiej zaznaczony przy korzystaniu z wyjścia XLR - polecam!!!.

Po zakupie Sony CDP-X779ES nie myślę już o zmianie żródła.

Jeszcze wczesniej posiadałem Yamahę CDX-396. To wg mnie niezły budżetowy odtwarzacz, muzykalny,jak na swoją cenę lecz oczywiście nie może się równać z serią ES Sony.

• 1 rok później...

Pamiętam znajomy miał kilka lat temu Accuphase DP-55. Kupił przypadkiem CDP-XA30ES.

Accu przy Sony był pozbawiony średnicy i detali. Ogólnie mulił dźwięk.

Postawiliśmy na Sony.

Nie, skąd. 100% oryginał.

Na początku myśleliśmy, że nawet jest dupnięty, gdyż płyt nie "widział".

Okazało się, że w kartonie pozostał jakiś metalowy krążek...

Aż wstyd się przyznać. :0

Konfiguracja z tego c pamiętam: Sonus Faber Electa Amator I, i hybryda Pathosa.

Te ESy są naprawdę dobre.

wujek baćka nie poleca sony ES

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

marcin9999, 27 Kwi 2009, 20:07

>opteron - kolega zapomniał dodac ze accuphase dp-55 to najgorszy accu w historii. taki firmowy

>wstyd accu, produkt o którym na pewno będą chcieli zapomnieć

Nie no ja tego CD nie znam, po prostu wziąłem accu na "wiarę" :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.