Skocz do zawartości
IGNORED

B&W CDM 1 vs EPOS M12

Krzyś1964

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM.

Czy udało się komuś posłuchać ,zestawić razem tych kolumn.Opinia jest potrzebna mojemu kumplowi który stanął w przededniu wymiany monitorów.Sam powód jest zabawny..obiecałem,że o tym nie wspomnę ale...

Jeden z jego obecnych -dotychczasowych monitorów spadł ze stenda przy pomocy kota. Kumpel płakał...ale golnie zabawna anegdota.

Więc pomóżcie biedakowi...

pokój około 18m2

muzyka wokalna - jazz ,klasyka.żadnego łubu-dubu.

https://www.audiostereo.pl/topic/39719-bw-cdm-1-vs-epos-m12/

Miałem B@W CDM 1 przez 5 lat. Bas jest silny i punktowy. Dźwięk jest szczegółowy i dość przestrzenny, natomiast wysokie potrafią być dokuczliwe i kłuć uszy. Te kolumny potrzebują miekkich i melodyjnych elementów toru.

Krzyś1964

Witam

Ja bym uwazał z Eposami M12.2 ponieważ sam je zakupiłem jakiś czas temu (i się rozczarowałem).

Niestety w bezpośrednim porównaniu tych Eposów z Usherami s-520 okazało się że Eposy mimo 2 - krotnej ceny grają wyraźnie mniej przestrzennie w stosunku do Ushera, dźwięk w Eposach słabiej "odkleja" się od głośników, w- g mnie mniej przyjemnie się ich słucha (szczególnie góry). Eposy uważam za produkt lekko przereklamowany.

Jak CDM1 to w wersji SE z poprawioną zwrotnicą,kumpel jest w ich posiadaniu,ładna przestrzeń,wysokie raczej delikatne niż natarczywe (choć ich na pewno nie brakuje),bas szybki-z elektroniką słabą w dolnych rejestrach może go brakować-grają ładnie wszystko,nie są wyczynowcami-raczej bezpieczny wybór.

Wersji podstawowej nie słyszałem,być może grają na górze zbyt ostro jak wspomniano wcześniej.

l'enfant sauvage

Upewniłem się co do elektroniki i niestety sie pomyliłem....faktycznie jest to seria destyny.

Wygląda na to że epos "rulez".Góra pasma jest jak najbardziej priorytetem przy wyborze.Decyzja się warzy.

Pozdrawiam "podpowiadaczy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.