Skocz do zawartości
IGNORED

szukam pilota do Onkyo A-8850

czodaboy

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem sobie wzmak bez pilota niestety. Czy ma ktos moze niepotrzebny?:)

Moze ktos ma jakis pomysl jak ewentualnie mozna czyms innym sterowac moj wzmacniacz. Wystarczylaby mi regulacja poziomu glosnosci.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/39728-szukam-pilota-do-onkyo-a-8850/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Najtanszy pilot uniwersalny hi-fi, wystarczy udac sie do sklepu rtv

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 1 rok później...
  • 2 lata później...

A czy któryś z niżej wymienionych modeli obsłuży ww. integrę (a-8850):

RC-321S

RC-330S

RC-82S

RC-275S

Pytam bo nie wiem które są od wzmacniaczy. Fajnie jakby osbłużył też T-4850.

Wszystko mi jedno nowy czy stary, oryginał czy zamiennik.

• 4 miesiące później...

Logitech harmony załatwi sprawę. Też kiedyś kupiłem amplituner, cd a teraz integre a-8780 wszystkie bez pilota. Mam do tego

Harmony 650 i obsługa lepsza niż z oryginału, do tego piloty od reszty sprzętu pochowane w szufladzie

Wysłano z HTC Desire z użyciem Tapatalk

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• 3 tygodnie później...

RC-82S na pewno nie obsłuży - jest do amplitunera TX-7430 (mam, sprawdzałem z A-8850). Oryginalny pilot ma oznaczenie RC-207S (też mam - używam). Te które mają zbliżone wyższe oznaczenia z końcówką S powinny też działać, ale trudno mi powiedzieć dokładnie, jakie modele. RC-207S po kablu R1 również obsługuje T-4850 i całą resztę sprzętu R1. Piloty od CD (z końcówką C) nawet jak mają "Volume" nie obsługują głośności wzmacniacza, tylko sterują sygnałem na wyjściu z CD.

• 1 rok później...

Uprawiam archeologię w dobrej wierze!

Czy po latach na forum znajdzie się ktoś kto wie jakie modele pilotów Onkyo będą pasowały do wzmacniacza A-8850?

Obecnie na allegro są modele RC-332S i RC-330S, ale nigdzie na google nie mogę znaleźć czy któryś zadziała z A-8850.

A może są jakieś zamienniki? Logitech Harmony jakoś mnie średnio interesuje :)

Bardzo proszę o pomoc! :)

• 2 lata później...

Pilot RC-479S obsługuje A- 8850. Wygląda na to ,że wszystkie wyższe modele z "S" na końcu działają - to jest pilot z amplitunera KD.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.