Skocz do zawartości
IGNORED

Trafo separujące - zamówienie zbiorowe

asiki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie podłączałem trafek, ciągle leżą w pudle, ale te 13 wyprowadzeń to zapewne:

2 - uzwojenie pierwotne

1 - ekran między uzwojeniami

5 - odczepy I uzwojenia wtórnego

5 - odczepy II uzwojenia wtórnego

(hehe chyba że źle policzyłem, trochę ich jest i mogły mi się poplątać)

Trafka do WarrioRa i Sernikusa wysłane.

Czekam na dokładny adres Marcina Uć-a.

Andy777 i Chris01 odbierają osobiście.

Ponieważ trafka ważą sporo więcej niż zakładałem (2.2 kg / szt.) koszty przesyłki nieco mi wzrosły. Nie będę z Was ściągać po kilka zł ;) więc żeby bardziej nie opóźniać, zrezygnowałem po prostu z priorytetu ale dorzuciłem wartość przesyłki (będą mieli motywację żeby lepiej pilnować). Sorki za niedogodność, sam i tak dokładam do interesu ;)

Aha, schemat oczywiście jest, wrzucę jutro rano.

Pzdr,

Asiki

• 2 tygodnie później...

Ktoś już coś zmajstrował? Jesli tak - piszcie o rezultatach.

Przykładowa implementacja (nie czytałem, tylko rzutem na taśmę wklejam liknę):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Trafka odrazu po otwarciu paczki, i rozniesienu zapachu świerzego lakieru zostały natychmiastowo wyeksmitowane pod przymusem do piwnicy ;)

Nie mam żadnego wyboru, i muszę czekać do końca świąt.

Nie widze takiej możliwości żeby coś podłubać przed świętami, ani tymbardziej podłanczać i wysmradzać ;)

Trafa leżą zamknięte i czekają na swoją kolej. Muszę najpierw skończyć to co zacząłem, żebym miał je do czego podłączyć ;)

POZDR.

No już po świętach ;) I jak?

Ja swojego cudaka poskładałem, pograłem ze 2 godz. ale tylko żeby stwierdzić że działa, nie miałem czasu na odsłuchy. Ponieważ wziąłem 2 trafka, zrobiłem 2 wyjścia - jedno filtrowane i jedno bezpośrednio. Jak znajdę chwilę czasu to porównam jak lepiej. Fotki wkrótce.

Pzdr,

Asiki

PS. Trafko bez problemów przeżyło jak omyłkowo podpiąłem wzmaka zamiast CD. I nawet toto grało ;)

• 4 miesiące później...
  • 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Mój kondycjoner już (albo "dopiero") zrobiony, a jak idzie pozostałym? ;)

Ukryta Zawartość

post-4699-100003407 1235139659_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

czy istniej jeszcze mozliwosc wznowienia zamowienia na wyzej wymienione trafa???

bylbym chetny na 2-3 szt moze troche wiecej.. prosze o infornacje ...

ja sie moge zajac siedze akurat w domu, kuruje sie po operacji a zalezy mi na tym zeby dostac 3 szt wiec... jesli mozna moglbym sie tym zajac a pozniej rozeslac jesli oczywiscie bedzie pare osob chetnych tak zeby spasc do nizszego progu cenowego....

Czy do poprowadzenia zbiorowego zamowienia na tym portalu trzeba miec jakies inne przywileje?? VIP??? Czy poprostu nie chcecie zebym sie tym zajal???? Potrzebuje 3 szt tych trafo... Ruszcie z tym tematem!!!

Skontaktowal sie ze mna asiki - bede mial wszystkie potrzebne informacje do przeprowadzenia zbiorowego zamowienia na transformatory separujace... Dane dostane na dniach tak wiec otwieram pierwszy liste, prosze zainteresowanych o dopisywanie sie... Przypominam ze cena za transformator uzalezniona jest od ilosci zamawianych sztuk...Dokladne ceny po kontakcie z firma...

Lista zamowienia na transformatory separujace:

1.LunaticAllegro 3 szt

wyslalem zapytanie o koszty realizacji zamowienia przy obecnym stanie ilosciowym.... teraz wypada jedynie czekac na odpowiedz, zamieszcze ja na forum jak tylko ja uzyskam... pozdrawiam

Panowie ... otrzymalem informacje od osoby odpowiedzialnej za realizacje zamowienia i niezbyt to brzmi przyjaznie dla nas... tresc ponizej:

Bardzo proszę o pisemną zgodę/informację Pana H......(asiki) na to, że możemy uruchomić produkcje transformatora TS 100/r77/HA (który był wykonywany wg projektu Pana H.....) na Pańskie zlecenie.

Jeśli wspomniany warunek będzie spełniony obowiązywać będą Pana zaktualizowane ceny:

TS 100/r77/HA

1-15 szt. 115zł

16-100szt 65zł

więcej jak 100szt 53,90zł.

Calosc dodam + VAT 22%

Co do samej zgody Pana H.... (asiki) to juz skontaktowalem sie z nim i nie bedzie z tym wiekszego problemu, bardziej amrtwi mnie fakt iz pzesuneli "widelki ilosciowe" tak jak widzicie... Same ceny nie ulegly zmianie ale ilosci dosc znacznie..

Jak widac na poprzednich wpisach - liscie na chwile obecna potrzeba by nam bylo 8 szt.. Tak wiec jeszcze minimum 8 szt abysmy spadli na drugi pułap cenowy.. Dosc wazne gdyz jest spora roznica w cenie jak widzac powyzej...

--> I TU APEL DO WSZYSTKICH CHCACYCH ZBUDOWAC OBECNIE BADZ W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOSCI KONDYCJONER SIECIOWY Z TRANSFORMATORAMI SEPARUAJCYMI.

Witam,

Wlasnie skrecilem mini listwe zasilajaca, w sklad ktorej wchodzi m.in. trafo separujace zakupione wraz z zamowieniem zbiorowym. Podlaczylem pod to moj system sluchawkowy - marantza cd67 plus foruma608 i dt880 edition 2003.

I co - i jakbym mial zupelnie inny system. Do tej pory wydawalo mi sie ze to co mam jest super i git i nigdy juz nic nie bede musial zmieniac. A tu ci niespodzianka! Kurcze - nie myslalem, ze tak realistycznie i pieknie moga brzmiec gitary. Brawa widzow na plycie Jopkowej Farat sa tak prawdziwe, jakbym siedzial wsrod nich. Na kawalku otwierajacym te plyte sa takie smieszne dzwoneczki - fajne do testowania - te dzwoneczki slychac tak dokladnie jakby kazdy gral z osobna - detalicznosc jest na najwyzszym poziomie. Bas jest cudny - byl juz bombowy, ale teraz wszedl na jakis nowy poziom - jest sprezysty - gitarki basowe, stopa perkusji - miodzio!!! Kontrabas - sluchac dotkniecia strun muzyka i wszystkie te smaczki, gdy gra kontrabas (wiecie mam nadzieje o czym mowie...)

Jednoczesnie ta detalicznosc wcale nie meczy - jest tak naturalna, ze az dziw bierze, ze wczesniej tego nie bylo i braku tego sie ne dostrzegalo.

To teraz czas na drugie trafo i podpiecie do niego daca i transportu do systemu glownego. To sie bedzie dopiero dzialo.

Chris01

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.