Skocz do zawartości
IGNORED

co sądzicie o dvd pioneer ?

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

Test w najlepszej prasie Audio-Video. Najlepszej jesli chodzi o strone techniczną, natomiast troche nisko w odsłuchach- kieruja się trendami mody typu wyzszość CD nad swiętami.........

A tak wogóle to zawsze lepiej niż beznadziejne zapłacone teksty w Audio czy Hi-Fi.

jesli chodzi o sam odtwarzacz to chyba same formaty mówia za siebie. Ja wybrałbym Panasonica 75 ze wzgledu na nieporównywalnie lepszą wizję, oraz najlepszy dźwięk CD do 2kzł., natomiast jesli chodzi o dźwięk z wyjścia cyfrowego to wszystkie odtwarzacze graja tak samo, chyba że kupisz Panasonica 75, on ma jako pierwszy na swiecie 192kHz i to powinno być słychać, jeśli masz do niego odpowiedni amplituner za około 20000-30000zł. To dosyc droga konfiguracja, ale to Panasonic więc lubi dobre towarzystwo...

Pozdrawiam

Zdecydowanie 656A, sprzęt super na każdym formacie, róznica na allegro między nim a 565 jest około 100 zł, więc nie ma co kombinować. W niemczech został zaliczony do spitzenklasse, a więc bardzo wysoko.

Witam. Na stronie maxaudio różnica w cenie wynosi dokładnie 300 zł. W przypadku posiadania aparatu cyfrowego odczyt formatu JPGE (tylko DVD 565) ma znaczenie. Warto zobaczyć obie strony i samemu dokonać analizy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzieki za opinie, ale czytałem że podobno pioneer nie gra z natury zbyt dobrze - jego dźwięk bywa określany jako "suchy" jeżeli dźwięk panasonica s75 jest lepszy (albo nawet tej samej kalsy) od pioneera 656, to biorąc pod uwagę ceny kupno pioneera nie ma chyba sensu...

Klemens co jak co, ale Panasonic z dźwiękiem ma najgorsze notowania. Poczytaj prasę i testy światowe. Obraz bardzo dobry, ale dźwięk? Lepszy Philips,Sony, Yamaha,Onkyo. Pioneer suchy ? to jakaś pomyłka. Andrzej zawsze każdemu wciska Panasoniki nawet w amplitunerach, a narazie wygrywa zdecydowanie format SACD, ma już wydanych 1700 płyt, DVD-Audio ma w Polsce może 30.

Witam,

Pozwole sie udzielic na tym milym forum, od ponad miesiaca mam pioneera 565 a...mialem kupic 656a ale ze wzgledu na zmiany jakie zaszly w sprzecie zakupilem 565. Ktos napisal "suchy dzwiek" obawiam sie ze nigdy nie sluchal kompaktow pioneera jak pds-904 czy 703. Ten drugi swojego czasu byl kompaktem roku w Angli. A 565 w stosunku do 656 to krok do przodu...obraz oceniam na 5 dzwiek na gora 4+dla cd a dla sacd na 5 dvd-audio nie testowalem. A cenowo jest tak tani jak wszystkie dvd z tej polki cenowej. Ale napewno teraz radzilbym zakup 565 a nie 656 z prostej przyczyny zmiany w tym sprzecie zachodza tak szybko ze sens ma kupienie tylko czegos naprawde nowego.

pzdr

Gość tobi1

(Konto usunięte)

Przepraszam wiem gdzie są ogłoszenia ale może to komuś się przyda. Mam do sprzedania Pioniera 656a kolor srebrny używany 3 miesiące kupiony z indywidualnego importu. Cena 1400 ZŁ. Tel.0502076146 lub mail [email protected]

Konioo w testach różnych firm w dźwieku 656A wypadł trochę lepiej, obraz chyba taki sam. Na Allegro różnica 100 zł, więc nie jest źle. No ale wybór należy do kupującego. Co do dźwięku to nie jest on such tylko detaliczny, a to wielka różnica. Masa szczegółów, ale chyba o to chodzi?

Nikomu nie wciskam Panasonica, bo sam mam dvd Pioneera 454 i jestem zadowolony. Czyta wszystkie + i - a w tescie minimalnie pobił Panasonica 32 )jakieś pół roku temu) i oczywiście całą konkurencję.

Jeśli chodzi o 192kHz to Panasonic 75 jest pierwszym odtwarzaczem na świecie który ma taki sygnał na wyjściu cyfrowym, ale to dla wtajemniczonych.

tak, Pioneer 757i był pierwszy i to znakomity odtwarzacz. Yamaha zagrała lepiej, bo podzespoły nie są od Panasonica, ale Philipsa , zmodernizowane przez Yamahę. Ten model dostaje bardzo dobre oceny na świecie jako odtwarzacz stereo, a to już b.dobrze. Panasonic ma za to obraz żyletę, bez dwóch zdań, a z dźwiękiem ostatnio się poprawia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.