Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładki, igły grające dołem itp...

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Moj gramofon to WEGA PSS 200P z napędem DD.

Wkładka z igłą: AudioTechnika 3600L.

Problem polega na tym, że gra to wszystko zbyt jasno, za duzó góry, a za mało basu.

Oczywiście mówię tu o słuchaniu przy włączonym Source Direct.

Można to poprawić dodając basu lub włączając Loudness.

Ale ja chciałbym zapytać czy można za pomocą zmiany wkładki lub igły uzyskać więcej dołu przy słuchaniu na włączonym Source Direct?

Chodzi mi o jakieś modele w cenie zblizónej lub troszkę wyższej niż ta AT-3600L

Jeżeli tak to czy problem rozwiąże wymiana całej wkłądki z igłą, czy tylko samej igły?

Jak grają wasze gramofony? Czy też na Source Direct brakuje basu??

Nie znam tej twojej wkładki ale dość długo używałem AT 13 EAV i problem był odwrotny tzn.za dużo basu ,bez kontroli i taki rozlazły.

Obecnie gra u mnie Sumiko Pearl i dopiero teraz wszystko jest pod kontrolą i w końcu bas jest kontrolowany,schodzi nisko ale tylko wtedy kiedy on tam faktycznie jest,nie używam żadnych loudnesów bo ich nie mam,jak i regulacji niskich i wysokich.Może coś z ustawieniem wkładki jest nie tak.

Ale na temat wkładek to może lepiej niech Conri się wypowie,o ile dobrze pamiętam to ma ich dość sporo.

Może to głupie ale czy na pewno dobrze ustawiłeś nacisk igły? AT 3600 ma dość duży nacisk ,o ile sobie przypominam to ok.5 gram.Jeśli ramię jest niedowazone to bedzie za duzo góry.A wracajac do pytania o wkładki to myślę że shure spełni twoje oczekiwania.

co do 5 g dla At3600 to przesada. Zalecany ,1,8-2,2.

Ciemno grające to Goldring Elan, Elektra.Technics 270C (niski puntowy bas) shure M44/7, ortofony serii 3,5,10

RFT cs25(LIC SHURE).Tak odczuwam te wkładki w mojim układzie . Na brzmienie ma wpływ pre i kable do pre.Większa pojemnosc gorsza góra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.