Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry i tani tuner, pomoc w wyborze

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Nie to ze sie nie sprawdzil, bo ladnie gra ale jakos bardziej spodobal mi sie ten sony, poprostu przypadl mi lepiej niz kenwood:) Ale kenwood ten bdb klocek... Oddam kena i wezme jakis cd bo nie mam jeszcze:/

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 1 miesiąc później...

Pozdrawiam wszystkich.Żeby,nie powielać tematów dopisuję się z pytaniem.Może ktoś ma jakąś wiedzę na temat tego tunera.Znajomy wypatrzył sobie go na Allegro i poprosił mnie o opinię,ale szczerze mówiąc nie wiem co mu poradzić.http://www.allegro.pl/item338363815_proton_tuner_z_klasa_swietny_dzwiek_.html

Za niewielkie pieniądze nabyłem yamahę T-85 i uważam,że jest to tuner ,który każdemu mogę polecic.Ostatnio pojawiały się na allegro ,ja swoją w stanie idealnym kupiłem za 300zł:)Wykonanie i brzmienie-klasa.Na ogół współczesne tunery mają tendencje do spłaszczania dżwięku,T-85 brzmi troszkę jak starsi analogowi koledzy...Polecam!

>Znajomy wypatrzył sobie go na Allegro i poprosił mnie o opinię,ale szczerze mówiąc nie wiem co mu >poradzić.http://www.allegro.pl/item338363815_proton_tuner_z_klasa_swietny_dzwiek_.html

mam taki tuner, model A-200, i do tego lezy u mnie bezuzyteczny ...

• 3 miesiące później...

Właśnie sprzedaję swój tuner yamahę T-85,w stanie perfekcyjnym.Jest to super tuner satysfakcjonujący nawet wybredne ucho.Jest to najwyższy model w swoim czasie,nawet gniazdo antenowe ma złocone.W takim stanie to prawdziwa perełka.Sprzedaję go bo nabyłem nakamichi 7E.Oto link do mojej aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie tak dawno także polowałem na tunerek ale celowałem raczej w Rotela aby uzupełnić mój system.

I upolowałem RT-950BX na brytyjskim ebay.

Nie mam porównania z tunerami jakie proponowali powyżej koledzy ale kupiłem go za 2,20 funta w idealnym stanie - zdażają się więc okazje, trzeba tylko być cierpliwym.

Pozdrawiam!

• 2 miesiące później...

Ryszard1, 30 Mar 2008, 23:49

>tak widze ze ten tuner SONY bedzie mozna sterowac poprzez kabelek uniwersalnym pilotem z

>wzmacniacza SONY, jakbys takiego mial,

Jeśli chodzi sterowanie pilotem w przypadku SONY ST-SB920QS, to gdzieś wyczytałem: "Posiada sensor

zdalnego sterowania tak że mozna go sterować pilotem np. z amplifiera marki

sony".

Zazwyczaj do sterowania przez wzmacniacz są 2 gniazda "CONTROL S" - "OUT" i

"IN", ten zaś posiada tylko gniazdo "EON CONTROL". Również mnie to intryguje, bo chcę kupić taki (lub inny Sony) tuner, ale musi mieć swój sensor IR. Jeśli ktoś wie, które modele tunerów Sony mają niezależne sterowanie, to proszę o odpowiedź.

• 9 miesięcy później...

Witam wszystkich! Proszę o pomoc mam do wyboru tunerki Kenwood 5020L lub Pionier F656 który polecacie i jeszcze jedno pytanie jak się ma 5020L do 5020 wiem że "L" został okrojony z funkcji ale jak z dzwiękiem?

Tak jak napisał kvist. Trzeba byc cierpliwym

Ukryta Zawartość

cena około 500 złotych za ten tuner jest naprawdę niezła. Jednakże stwierdzam, że te cyfrowe Denony do Rotela nie mają jednak szans...

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Do niedawna miałem tuner Rotel RT-845AX, ale go sprzedałem. Po czym szybko zatęskiłem za jego brzmieniem i kupiłem tym razem Rotel RT-850AL (za niecałe 100zł i w idealnym stanie). Mam go w sypialni z zestawem Rotela RC/RB-03. Naprawdę to miło i miękko gra.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jesli ktoś nie potrzebuje dodatków jak DAB, pilot sterujący czy triggery polecam stare tunery rotela jak pisze mój poprzednik. Naprawdę grają przyjemnie i miękko. Poza modelem RT-930AX który pomimo że gra świetnie kosztuje dość dużo.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 1 rok później...

Witam

Czy ktoś zna źródło z którego pochodzi informacja

że tuner Kenwood KT 5020L to europejska okrojona wersja modelu KT5020 bez Direct Linear Loop Detector?.

Przekopałem sporo zasobów sieci i znalazłem tylko to że różnica pomiędzy modelami polega na tym że 5020L ma opcję odbioru fal długich (potwierdza to manual ten sam dla obydwu wersji oraz opinia z jednego forum anglojęzycznego).

Poza opinią na tym forum nigdzie nie znalazłem potwierdzenia tego stwierdzenia.

Ma ktoś dokładniejszą wiedzę na ten temat? To dość istotne ponieważ to dobry budżetowy tuner a obecnie dostępne są praktycznie modele

5020L

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jesli ktoś nie potrzebuje dodatków jak DAB, pilot sterujący czy triggery polecam stare tunery rotela jak pisze mój poprzednik. Naprawdę grają przyjemnie i miękko. Poza modelem RT-930AX który pomimo że gra świetnie kosztuje dość dużo.

Witam! Zgadzam się z twierdzeniem, że Rotel RT-930AX gra świetnie. To był mój ostatni i zarazem najlepszy do tej pory tuner. Ma jednak też i wady: brak sterowania pilotem i tylko 20 miejscowa pamięć na kanały radiowe. A poza tym nawet najlepszy tuner niewiele zdziała jak jest ogólnie kiepska jakość nadawania na FM.

To jest zwykła forumowa gatka bez pokrycia.

Jeżeli ktoś posiada dobry tuner i dobrą poprawnie zbudowaną instalację antenową to dalej może u nas w kraju słuchać i cieszyć się wysokiej klasy sygnałem. Trzeba tylko trochę się postarać. Sam tuner nawet Michi nie zagra dobrze sam.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To jest zwykła forumowa gatka bez pokrycia.

Jeżeli ktoś posiada dobry tuner i dobrą poprawnie zbudowaną instalację antenową to dalej może u nas w kraju słuchać i cieszyć się wysokiej klasy sygnałem. Trzeba tylko trochę się postarać. Sam tuner nawet Michi nie zagra dobrze sam.

To nie jest zwykła gadka bez pokrycia. Mam prawidłowo wykonaną istalację antenową z dobrych elementów. I wszystkie tunery, które były do niej podłączone (w tym wspomniany Rotel) bardzo podobnie odbierały wszystkie stacje. Tam, gdzie sygnał był nadawany źle, był również odbierany źle. I w takimprzypadku nic tu nie pomoże.

• 2 lata później...

Witam odgrzebuje stary temat ponieważ poszukuje Tunera dobrego ale starego z lat 60 tych ANALOGOWEGO możecie mi coś polecić żeby miało piękna barwę dźwięku ?

Nad tymi sie zastanawiam :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z lat 60tych będzie cięzko coś na Allegro dobrego o ile wogóle są :)

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.