Skocz do zawartości
IGNORED

Kosowo niepodlegle,,,,bedzie wojna

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

nie wystarczy deklaracja.Dowód sprzedazy majątku,zwolnienie z pracy,rezygnacja z obywatestwa.Finasuje nową partie na Balii.Cała Balii w rece PIC.Daje im dwa miesiące i miejscowi rzuca sie wpław w panicznej ucieczce.Szczególnie jak zaczna się poszukiwania prawdziwych balijczyków.

hm,,,,,,jakies dodatkowe warunki,hehe za piekne aby bylo prawdziwe,to co zaproponowales.

gadasz i piszesz rzeczy bez pokrycia w realnej rzeczywistosci.

taki stary ,siwy pierdziel.

tomcio po prostu cie wybrałem. na wzór .jak na PRAWDZIWEGO polaczka coś szybko zmieniasz ojczyzne.Wystarczy troche podlac ,dopłacic i cos szybko ojczyzna wartościwieje ci.Tak maja prawdziwi, niedouczeni , łysi kibole.Duzo krzycza ,a tak po prawdzie czekaja az im spadnie.Jak na razie to wpław na BALi możesz.

• Redaktorzy

"CO EUROPIE MA DO ZAOFEROWANIA KOSOWO?

MAFIE,HANDEL BRONIA ,HEROINE,HANDEL ZYWYM TOWAREM."

Czyli to, bez czego żaden Europejczyk nie wyobraza sobie życia. Hmm...

A co do Jugosławi, to Slobo z Franiem na głowie stanęli, żeby ją podzielić. Ciężcy debile. Gdyby nie dzikie ambicje dwój politykierów, Kosowo ani by śmiało i myślało odłączać się od Jogosławii (należącej do UE od 2004 roku, albo i od wcześniej). Kosowarzy zbijaliby forsę i posyłali ubogim krewniakom w Tiranie.

Widzę, że masz straszne kompleksy na punkcie wykształcenia.

Zapisz się na jakieś studia wieczorowe, kilka lat pracy i będziesz

jak nowo narodzony.

Jestem Europejczykiem.

>anatol, 18 Lut 2008, 01:14

Skończ chłopie cokolwiek, może być nawet marketing ;-).

Studia techniczne dla ciebie za trudne - tam trzeba myśleć.

Jestem Europejczykiem.

Anatol ma tu nieco racji... Na Bałkanach wiecznie się tłuki. Za mordę wziął ich Tito i bez niego cos takiego jak Jugosławia w zasadzie nie istniała...

Dla Europy generalnie przypadek separacji serbskiego Kosowa dokonany przez napływowa ludność albańską jest bardzo złą prognozą na przyszłość. Akurat Stalin poradziłby sobie z tym problemem łatwo - on lubił przesiedlać całe narody, co mu znakomicie rozwiązywało problemy etniczne.

Qubric, 18 Lut 2008, 06:43

>Anatol ma tu nieco racji... Na Bałkanach wiecznie się tłuki. Za mordę wziął ich Tito i...

nie był to taki prosty zamordyzm, ani tak zamordystyczny, to skojarzenie, że w całym obozie w jugosławi była względna swoboda- wcale nie jest przypadkowe, WZGLĘDNA

pozwolił im zapomnieć o narodowych namiętnościach, choć na pewno prymat (ale czy nie naturalny) u jugoli mieli serbowie- może to takie mikro zsrr (radzieckie z rosją u władzy) było

ciekawe, trochę mi przypadkiem coś z zupełnie innej beczki przychodzi do głowy- czechosłowacja

rzeczywistość i mentalność zupełnie różna oczywiście

ale te dziwne meandry dośrodkowo odśrodkowe..

gdzieś tam jeszcze przed 39 marzenie o federacji pt. czechosłowacja

potem "wybicie się na niepodległość" słowacji, i powrót w nową federację ? ? ? UE, z tego "wybicia"

Szanowni panowie pewnie zapomnieli, ze sygnal iz mozna puscili Niemcy w sprawie Chorwacji, ale zanim to nastapilo byly zakulisowe dzialania, a jeszcze wczesniej zaimportowanie armii jugoli do RFN i rzeka pieniadzy plynaca do krewnych w Jugoslawii. Najwiecej ich przybylo do Niemiec od konca lat 50 do poczatku 70. To juz 60 lat temu, czyli za trzy pokolenia wychowanych gastarbeiterow.

Polityka drodzy panowie wymaga dlugofalowych dzialan, a nie tylko tu i teraz. Takiej polityki niestety nasza klasa panujaca nie prowadzi, bo nie umie, nie chce lub...

Moze warto pamietac o flircie z Niemcami w czasie II WS.

a przeciez juz rzymianie radzili by dzielic i rzadzic

Ech , stesknilem sie za ta polska "wolnoscia slowa". Miernosc polonijnej telewizji -wciaz te same telenowelowe gnioty i spocone mordy wciaz tych samych panow od polityki inwigilowanych przez tych samych (tylko nieco bardziej podtuczonych) sprzedajnych re-portierow . Bananowe portale internetowe ukazujace zycie "aspirujacej" bananowej republiki no i kwiat , kwiatow -fora internetowe .Cieplo sie robi na duszy staremu przedstawicielowi lumpenproletariatu ze nasza klasa trzyma sie mocno i lumpi sie na forach ochoczo.

A co do tematu Kosowa, to nie przepadam za narodami Balkanow i tzw. bylej Jugoslawi -czysta rasistowska antypatia oparta o szerokie kontakty z przedstawicielami tych nacji ,ale blizej (o jakis rok swietlny) nam do nich niz do narodu albanskiego -ktory okreslylbym popularnych mianem "dziczy" o wartosciach obcych a pewnie i wrogich temu co dla nas jest wazne.(????) (rowniez bazujac o kontakty z przedstawicielami owej nacji) Juz chetniej widzialbym w UE Bangladesz niz Albanie.

Pozdrawiam szanownych kolegow ,L

Ps.

(aha, zeby nie bylo nieprorozumien to ukoczylem zawodowke i ukladam cegly , sprzatam , kopie ogrodki i zadowalam babcie po liposukcji (?) za niewygorowane wynagrodzenie (a czasami z litosci) .Mieszkam w amerykanskim getcie ze wszystkimi nacjami (oprocz aborygenow), mam colta pod poduszka i pale wodna fajke -jest "cool" )

• Redaktorzy

Ja również mam liczne kontakty z Bałkanami, zwłaszcza z Albańczykami. Potwierdzam w zasadzie spostzreżenie poprzednika, tzn. Albańczycy z którymi się stykałem to wprawdzie mili i całkiem otwarci ludzie, natomiast Albania jako kraj i społecność funkcjonuje w oparciu o klany i mafie (w tym mafia kosowska, której wszyscy się boją), i jako krajowi czy narodowi jest jej mniej więcej tak blisko do Unii, jak za przeproszeniem Palestynie.

jozwa maryn, 20 Lut 2008, 09:48

>Ja również mam liczne kontakty z Bałkanami, zwłaszcza z Albańczykami. Potwierdzam w zasadzie

>spostzreżenie poprzednika, tzn. Albańczycy z którymi się stykałem to wprawdzie mili i całkiem

>otwarci ludzie, natomiast Albania jako kraj i społecność funkcjonuje w oparciu o klany i mafie (w

>tym mafia kosowska, której wszyscy się boją), i jako krajowi czy narodowi jest jej mniej więcej tak

>blisko do Unii, jak za przeproszeniem Palestynie.

Toś poszedł na całość

To ja dodam jeszcze, że Tybetowi jest równie daleko

• Redaktorzy

"Kosowarzy zbijaliby forsę i posyłali ubogim

>krewniakom w Tiranie.

...

Co to sa Kosowarzy? Antropolodzy nie znaja takiej grupy etnicznej."

A-men, to, ze ty o czyms nie slyszales nie znaczy, ze nikt inny nic o tym nie wie. Ja osobiscie z takim okresleniem mieszkancow Kosowa spotykam sie w literaturze z ostatnich 100 lat conajmniej. Jest zreszta znacznie bardziej neutralne niz "Albanczycy z Kosowa", ktore od razu przylacza cale Kosowo do Albanii. Czego moze nie kazdy (z jego mieszkancami na czele) by sobie zyczyl. O Gegach i Toskach pewnie tez nie slyszales, a to te same okolice. Dodam, ze ja swego czasu mylem sie w rzece rozgraniczajacej ich historyczne terytoria. Przyjmij dla dobra sprawy, ze mozna cos wiedziec z literatury specjalistycznej albo z wlasnego doswiadczenia, a nie tylko z gazet. "Antropolodzy nie znaja takiej grupy etnicznej", ha ha, jakie to madre.

• Redaktorzy

"To ja dodam jeszcze, że Tybetowi jest równie daleko"

Totez Tybet w dajacym sie pzrewidziec czasie do Unii raczej nei wstapi. Z roznych zreszta przyczyn, nes pa?

>maciek_m, 20 Lut 2008, 15:46

>józwa,

>dziś masz chyba dobry dzień - same przemyślenia

Ty masz dzień jak zwykle, czyli pot na czole i nic.

NIC! Po prostu nie da się. Z pustego i Salomon nie naleje.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.