Skocz do zawartości
IGNORED

jakie lampy w Xindak 6200 ?

kosio

Rekomendowane odpowiedzi

jakie lampy siedzą w tym wzmaku ? w kupionym przeze mnie były lampy electro harmonixa 6922EH czyli lampy ECC88 , testowany przez p . Pacułę egzemplarz mial lampy JJ E88CC , z kolei na forum znalazłem tyle , że ktos testował w tym wzmaku lampy SYLWANIA 6922 czyli znowu ECC88 , co gorsza na pcb wzmaka koło gniazd lampowych widnieje napis "tube E88CC" ,pytanie moje jest o tyle zasadne ,że lampy ECC88 sa przystosowane do o polowe mniejszego prądu co lampy E88CC czyli logiczne , że jakkolwiek zamiast ECC88 można wstawic E88CC to już na odwrót niezbyt , to czemu zatem graja bez szwanku lampy ECC88 ? obecnie testuje MULLARD 6DJ8 i nic jej nie jest , czy chinczycy sami nie odrózniaja ECC88 od E88CC czy po prostu ustawili mniejszy prąd , a może ja zle rozrózniam te lampy ?

teamt już założylem w stereo ale to wzmak lampowo-tranzystorowy i sam nie wim gdzie pytac , przepraszam za klona

https://www.audiostereo.pl/topic/40265-jakie-lampy-w-xindak-6200/

dzwiek sie zmienia tak jak po wymianie preampa , moze w troche mniejszym stopniu ale zmiany sa typowo "innopreampowe" , jesli podpinales kiedys rozne pre pod ta sama koncowke mocy to zrozumiesz , co do samego XA6200 wazne jest raczej ktora wersje tego wzmacniacza posiadasz , obecnie na stronie xindaka figuruje wersja najnowsza czyli v.8 i patrzac na fotki srodka niestety wyglada to gorzej , zniknely tranzystory motoroli i zastapiono je tanimi i popularnymi w tanim kd sankenami i co gorsza wyparowaly te wielkie lezace kondziory , sam jestem ciekaw jak to gra ale wychodzac z popartego licznymi dowodami twierdzenia , ze w branzy hifi jest coraz gorzej tzn coraz gorsze podzespoly za niezmiennie wysoka cenie nie jestem optymista , poniekad znalazlem w necie starsze od mojego wersje xa6200 i mam wrazenie , ze im bardziej wstecz tym mniej oszczednosci

anthony_pappa, 25 Lut 2008, 12:54

>Co do motoroli to nie wiem czy u mnie sa, ale duze lezace kondy mam jak najbardziej.

Mam motorole "made in mexico". Dzisiaj wrzucilem dwie E88CC Tesla Gold Pin, gra parę godzin, na razie nie widać istotnych różnic pomiędzy oryginalnymi EH.

• 3 tygodnie później...
  • 11 miesięcy później...
  • 5 miesięcy później...

Jetem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza XINDAK XA-6200 wersji 08. Muszę sprostować ponieważ kondensatory filtrujące to Rubicony pozostałe to polopropyleny i foliówki a tranzystory w końcówce to nie Sankeny tylko Motorole. Posłuchałem sobie go na oryginalnych lampeczkach Electro-Harmonic E88CC wersja zwykła EH, dźwięk był bardzo dobry ale ten przedłużający się bas mnie trochę wkurzał, poprosiłem swojego kolegę zapalonego lampiarza o pomoc w tej kwestii i przyniósł mi Lampy: National Electronics E188CC 7308, i to co usłyszałem w zasadzie od początku mnie zatkało. Dźwięk wypełnił się do granic możliwości, są dużo lepsze wybrzmienia oraz bas stał się bardziej zwarty i jednocześnie pełniejszy - Jak dla mnie to koniec poszukiwań - Pozdrawiam.

• 1 rok później...

Chce odświeżyć trochę temat o lampach do tego wzmacniacza

zamierzam kupić wzmacniacz xindak xa-6200 za około 2600 zł nówka na gwarancji

myślę że za te pieniądze się opłaca i chciałem się doradzić co do zmiany lamp na przedwzmacniaczu by poprawić brzmienie

jakie możecie mi polecić bo totalnie się na tym nie znam

Wzmacniacz bedzie pracował z xindak c-06 który zamierzam kupić w najbliższym czasie

Pozdrawiam

• 8 miesięcy później...

Sporo czasu minęło od ostatniego postu w tym temacie ale tez chcę się dołączyc do pytania jakie lampy dobrac do tego świetnie grającego wzmacniacza?

Ma ktoś jakieś doświadczenia? słyszał może ktoś E88CC Gold Lion

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.