Skocz do zawartości
IGNORED

Bang&Olufsen tuning

raczeqq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , napisze krótko i na temat ... mianowicie będe wybierał się do wuja który poprosił mnie o tuning B&O w kolejności priorytetem kolumny aktywne

BEOLAB PENTA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

BEOMASTER model 6500 (wzmacniacz)

Ukryta Zawartość

oraz jak będzie czas CD'ek BEOGRAM CD 5500

Ukryta Zawartość

sprzęt nigdyś drogi i egzotyczny i Teraz moje pytanie... Czy jest sens tuningować (zawsze praktycznie jest napewno jest ale...czasami jest to "ale" )

co jeśli ktos miał z tym styczność ? każda wskazówka jest cenna

. Napewno we wszystkim elektrolity itp. tylko właśnie też zeby czegoś nie sknocić ,wiadomo ze stopniowo ale co byście polecali . powiedzmy że budżet narazie nie wchodzi w rachube ale też nie wsadze armii BG ;) w kazdym badz razie powiedzcie co o tym myślicie i jakieś rady itp. typ kondziołków bede musiał jeszcze dobrac według upodobań wuja ew jeżeli byłaby potrzeba wymienie okablowanie na porządniejsze ale dopiero jak obejże sprzęt. .

Drugie pytanie jest takie

Czy jest sens a co najważniejsze nie narobie sobie wstydu biorąc swojego GC4780 parallel by Veteran wykonanego dość pożadnie. + pre Opa1632 by veteran :)

Post zakładam nie z niewiedzy lecz chęci zobaczenia waszych opinii

pozdrawiam

aha pochwale sie jeszcze przy okazji GC , tak samo jak na zdjęciu tylko że wkoncu przód pomalowany na połysk u lakiernika :)

post-16905-100009613 1203462386_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/40332-bangolufsen-tuning/

chcialem jeszcze zapytać gdzie w Warszawie kupie najpredzej o ile wogole :] dobre częsci tj. np. Panaski FC , muse Fz , itp,itd, alps rk itp , popolarne opamy typu 2604,2134 itd. nic szczegolnego ale i tak ciezko dostac w sklepach

https://www.audiostereo.pl/topic/40332-bangolufsen-tuning/#findComment-1023616

czołem,

beogram CD 5500 jest tak zaprojektowany że odradzam serdecznie jakiekolwiek ruchy w jego wnętrznościach.

No chyba że jakiś elektrolit jest umierający. Na jego pokładzie nie znajdziesz żadnego opampa. Tor analogowy zrealizowany jest tylko na tranzystorach, co jest rzadkością na skalę światową. Ta maszyna gra jak marzenie bez żadnych ingerencji. Jedna uwaga, bez pilota do dyspozycji mamy tylko start, skip do przodu i stop na jednym guziku z przodu urządzenia. Patefon ze wszech miar wart grzechu, a nawet dwóch :)

pzdr cię arturo

https://www.audiostereo.pl/topic/40332-bangolufsen-tuning/#findComment-1023680

rozumiem i tak sie domyslałem że na dyskretnych tam raczej bedzie wiec jesli cos to ogranicze tuning do okablowania (w razie potrzeby) oraz elków. głównie zależy na tuningu kolumn oraz ampa :) co do opów to bywam czasa,i na wolumenie ale nie widziałem nigdy opów ani dobrych elków. przynajmniej BB a zawsze pytam przy okazji

https://www.audiostereo.pl/topic/40332-bangolufsen-tuning/#findComment-1024089

powiedzcie jeszcze tylko czy mam szanse zaszkodzić B&O moim GC :) wiem ze to ocena subiektywna ale... :) i tak go wezme :) do tego bedzie pre na opa1632 oraz jako źródło dla testu tez prodigy 7.1hi-fi z OPA2604, LM4562 , OPA2134 pobawimy się :)

https://www.audiostereo.pl/topic/40332-bangolufsen-tuning/#findComment-1024311

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.