Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm Studio 40v3 na 14m2

civi

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam zakup używanych kolumn Paradigm Studio 40v3. Brzmieniem itp. odpowiadają całkowicie moim preferencjom, lecz mam pewną wątpliwość. Mianowicie mój pokój to skromne 14m2 o kształcie zbliżonym do kwadrata. Dodatkowo, kolumny stać będą nie na fachowych standach lecz na biurku. Biurko jest dość solidne i ma szerokość 180cm więc kolumny stałyby oddalone od siebie o około 120 cm. Dodatkowo mogę je czymś dociążyć. Nóg biurka ciąć jednak nie zamerzam a kolumny 40v3 to najwyższe podstawkowce z jakimi się spotkałem, obawiam się więc czy kolumny nie będą za wysoko. Pokoju też nie powiększe. Co sądzicie o sensowności umieszczania tych kolumn w moim pokoju ? Jeśli to bardzo zły pomysł to doradzicie jakieś inne kolumny ?

Wzmacniacz: Reloop HA210

Odsłuchy w planach: Heybrook HB2, B&W DM602s3

https://www.audiostereo.pl/topic/40334-paradigm-studio-40v3-na-14m2/

Warto jeszcze wspomnieć, że słucham głównie metalu, ale mimo wszystko gra on przez 40-50% czasu a resztę wypełnia bardzo zróżnicowana muzyka. Potrzebuję kolumn dość uniwersalnych i sprawdzających się dobrze w metalu.

albo taka okazyjka ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem jakim wzmacniaczem te kolumny napędzałeś ale ja tam jakoś nie mam kiepskiego grania i za dużo basu - pewnie powiesz że mam zły wzmacniacz albo zły słuch - a ja ci powiem że chyba nie wiesz co to bas dlatego się wypowiadasz , nigdy nie miałeś suba w domu skoro mówisz że takie 20 mają go za dużo -hehe i jeszcze hehe. Ja na swoich grałem metalice " Enter sandman" a także inne łupanie techno a pokój jeden to 15m2, a później przestawiłem do drugiego 10m2 i powiem ci tyle że bas był w sam raz i w jednym i drugim -nic mi nie waliło w głowe jak to czytam z różnych opisów - powiem tyle - grają zaje..... Proponuje nie wciskać takich głupot a zaproponować poprostu odsłuch - bo twoje ucho niestety może słyszeć trochę inaczej niż kolegi kupującego więc sory-pozatym paradigm 20 to nie 40 i tyle.

ok 10m2 to może przesada będzie większy ale zawsze i powiem jeszcze raz zawsze najpierw odsłuch!

Ja lubię bas ty lubisz góre a ten tu średnie. Ten ma taki wzmacniacz a ten taki więc jak można równać dwa inne zestawy itd. ZAWSZE ODSŁUCH !

Ubolewam troszke, że nie mogę odsłuchać konkretnie Paradigmów Studio 40v3 w Wawie, bo v4 ponoć dość mocno inaczej grają. Jako że sprzedawanie starego sprzętu całkiem nieźle mi poszło, proponowana przez Ciebie cena prawie trafia w mój obecny budżet. Jeszcze pojawiła się opcja troszkę droższych Studio 20v4. Koniecznie będę musiał ich posłuchać. Z zakupem się nie spieszę bo dzwięk w pokoju wciąż ma z czego rozbrzmiewać :)

Widze że kolega też ma Wharfedale - miałem trochę większe bo 9.5 -podobały mi się -na początek trzeba im dać szansę a z każdą minutą grają coraz ładniej. Niestety zmieniłem domek na mniejszy i trzeba było sprzedać - po dziś dzień chwalą znajomi - może kiedyś coś jeszcze kupie. Wokale dla mnie super, góra wydaje się być cofnięta ale nie znaczy że to źle.

Paradigmy to już inna szkoła -trzeba posłuchać po wharfedalach wskazane.

• 5 miesięcy później...

pioterw

Jak przetestujesz studio 40v4 ze swoim Rotelkiem, to opisz swoje odczucia słuchowe. Ja planuje połączyć Rotelka RA-06 z tymi studio, apotem wzmocnić wzmaka końcówką Rottela RB-06.

Pozdr..

" Forever Death Metal "

OK. Jeżeli tylko ludkowie z Polpaku nie dzadzą ciała, to w piątek mam je do testów. Nie wiem tylko jak się zgrają z moimi Qopperdhead-ami i Rocket33 ? Już się nie moge doczekać, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.