Skocz do zawartości
IGNORED

Anthimos Apostolis - drugi plan

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wrzuciłem w wyszukiwarkę audiostereo to nazwisko i pojawił się AŻ 1 WPIS! W dodatku jako nazwisko muzyka sesyjnego na płycie T. Stańko "Peyotl - Witkacy". Poza tym zero wpisów, czy nie uważacie, że przydałoby się nieco więcej informacji na temat tego wspaniałego muzyka? (dla mniej wtajemniczonych - były gitarzysta SBB).

Jestem po przesłuchaniu jednej z jego solowych płyt pt."Days We Can't Forget" płyta w zasadzie jazzowa. Polecam, teraz szukam pozostałych solowych "Theatro" oraz "Back To The North". Pozrawiam i zapraszam do słuchania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/40337-anthimos-apostolis-drugi-plan/

link z recenzjami płyty "Back To The North"

Ukryta Zawartość

sam jej jeszcze nie słuchałem, wiec sie nie wypowiadam

Ukryta Zawartość

choć solowych płyt nie znam zbyt dobrze, bo fusion raczej mnie nie przekonuje (słuchałem teatro - ciekawy skład, bardziej bluesowy, bez rewelacji chyba jednak) to powiedzenie o gitarzyście jednej z najlepszych polskich formacji wszechczasów (SBB), ze jest grajkiem chyba jest przesadą.

Zastanów się proszę nad rozróżnieniem pojęć muzyk i grajek( player). Użyłem słowa "grajek", bo nic innego nie przyszło mi do głowy i nie ma ono podbarwienia ironicznego i/lub pejoratywnego. A co do SBB, przesłuchaj w skupieniu ich płyty. W odróżnieniu od koncertów, są słabiutkie.

zildjian

"SBB, przesłuchaj w skupieniu ich płyty. W odróżnieniu od koncertów, są słabiutkie"

Wg mnie to dobrze własnie świadczy o warsztacie muzyków, gdyby było odwrotnie, to jest płyta studyjna lepsza od koncertowej byłyby podejrzenia o "tuszowanie" niedoskonałości warsztatowej

wczoraj przesłuchałem "Theatro", bardzo fajny fusion

pzdrawiam

>zildjian, 28 Lut 2008, 09:33

....no właśnie, zastanów sie proszę, jedna z najlepiej się zapowiadających kapeli europejskich lat 70 - tych stłamoszona przez system i "o zgrozo" przez własnego lidera, nie może być tak jednostronnie oceniana....samo SBB może i nie było niezbyt mocne w "treści", ale tej ilości emocji w przekazie to i topowe kapele mogą im pozazdrościć......wracając jednak do "korzeni" polecam Kolegom plytkę, a w zasadzie dwupłytowe dzieło formacji genialnego Cz. Niemena z 1972 r.- "Marionetki"...na pokladzie poza calym SBB nieodżałowany Helmut Nadolski i Andrzej Przybylski......requiem dla Van Gogha to dla mnie taka potega ekspresji muzycznej, której równoległe dokonania progresji mogą przyslowiowe "pięty lizać"....a co do samego A. Apostolisa.....posłuchajcie go w skladzie Niemena i ................ "mycen auf" po naszemu "czapki z głów".....troszkę mnie poniosło, ale ja na ich koncerty chodziłem i w kolejkach po płyty w dacie ich wydania stałem ...oj stałem....pozdrawiam serdecznie...Andrzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.