Skocz do zawartości
IGNORED

Music Server za ok. 5000zł.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

gutekbull, 25 Cze 2008, 17:27

>Wszystko nie, ale w poprzedniej instalacji Slimservera nie miałem tego problemu.

>Gdzieś coś trzeba przestawić ?

Raczej powinno być OK. Nigdy się nie spotkałem z takim efektem u siebie.

Zawsze możesz spróbować zrobić reinstall. Może jakiś plik z fontami się uszkodził, alboco?

gutekbull

Żal mi jak czytam o mękach z QNAP.

Zwykła obudowa sieciowa /150-400 zl/z dużym dyskiem /lub dwoma/ podłączona do Linksys Broaddband Router załatwia temat. Dużo taniej i bez kłopotu.

Od kilku godzin męczę mydelniczkę i podoba mi się :)))

RadioJazz i TSF Jazz w bardzo dobrej jakości.

marekzawa, 25 Cze 2008, 23:28

>Zwykła obudowa sieciowa /150-400 zl/z dużym dyskiem /lub dwoma/ podłączona do Linksys Broaddband

>Router załatwia temat. Dużo taniej i bez kłopotu.

A na czym stoi Squeezecenter?

AVA RS3 music server

czyli kolejny wart uwagi music server, wspiera bezstratne formaty FLAC, Apple Lossless i Windows Media lossless

szczegółowa specyfikacja pod linkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

w ostatniej ankiecie magazynu Stereophile pytano o sposób w jaki audiofile słuchają cyfrowych formatów audio... co ciekawe CD player wskazało tylko 34% audiofili! 66% korzysta albo z Music Serverów (opartyych o PC lub dedykowanych audiofilskich serverów muzycznych, lub odtwarzaczy gęstych formatów...

CD player odchodzi w zapomnienie...za rok czy dwa pewnie CD player wskaże pewnie góra 5%

szczegółowe wyniki ankiety i bardzo ciekawe komentarze użytkowników pod linkiem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

audioholik>

Ciekawy i zastanawiający wynik ankiety.

Ze swej strony sprecyzowałbym jednak wypowiedź w ten sposób że spośród osob które odwiedziły strone Stereophile i wypełniły znajdującą się tam ankietę wynik był taki a taki.

>rochu

masz rację,

głosowali ludzie, którzy odwiedzili stronę Stereophile, część czytelników Stereophile'a pewnie nie ma internetu, ale kto w tych czasach nie ma internetu??

nawet jeśli wynik nie super reprezentatywny to i tak trend jest widoczny, a co dopiero będzie za rok czy dwa...

audioholik, 30 Cze 2008, 19:55

>AVA RS3 music server

>

>czyli kolejny wart uwagi music server, wspiera bezstratne formaty FLAC, Apple Lossless i Windows

>Media lossless

>

>szczegółowa specyfikacja pod linkiem

>

Ukryta Zawartość

Ale to może pełnić tylko rolę bazy dla SB czy też innych.

Ukryta Zawartość

Mimo wszystko to początek końca CD, czy tego chcemy czy nie ;-)

marekzawa =>

w tej wersji o której piszesz musi być Slimserver postawiony na komputerze - musi cały czas chodzić komputer ! Też mam Linksysa WRT-600N i teoretycznie mogę do niego podłączyć jeden z dyskow zewnętrznych ,ale program musi chodzić wtedy na laptopie !

A QNAP umożliwia postawienie oprogramowania na sobie to dysk z prockiem 500Mhz i RAMem 128Mb(nowsza wersja TS-109II ma już 256MB)

Ja już znalazłem błąd ,który mi wieszał QNAPa, ale miało to miejsce tylko jak chodziła stacja pobierania,do zastosowań wyłącznie audio to rewelacja działa wspaniale !!!

Jakość dźwięku z zewnętrznym przetwornikiem rewelacyjna !!!!

OK, ale czy jak już wgram te 300CD to mogę sobie po prostu postawić QNAPa fizycznie koło SQB i kabelkiem sieciowym (Ethernet) je połaczyć - bez routerów, ustawiania sieci wi-fi itd.?

Ja tam się nie znam na Squeezebox-ie ale dwa urządzenia ze złączem Ethernet można podłączyć bezpośrednio za pomocą skrosowanego kabla UTP - nie potrzeba do tego żadnego dodatkowego urządzenia.

Cooger=> to są urządzenia sieciowe ,musi stworzyć sieć to jest warunek co przy QNAPie nie jest trudne,

u mnie zawsze jest widoczny - on ma program przez który jest wykrywalny,monitorowany w sieci itd,

adamgdansk

"OK, ale czy jak już wgram te 300CD to mogę sobie po prostu postawić QNAPa fizycznie koło SQB i

>kabelkiem sieciowym (Ethernet) je połaczyć - bez routerów, ustawiania sieci wi-fi itd.?"

Teoretycznie powinno być OK.

Jak znajdę chwilę to sprawdzę.

w najnowszych dvd-rekorderach z hdd Sony zmieniono soft i dodano funkcje "music box" ( czy jakos tak ) wiec można ich używac do magazynowania muzyki - mysle ze to tania alternatywa dla cd z hdd .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

modele 680 , 780 , 1080 ( w Europie ) wyjscie coax , wejscie usb

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

funkcja "jukebox", ale tylko do 999 utworów

Ukryta Zawartość

wychodzi jakieś 80-100 CD

Ukryta Zawartość

Od początku tego wątku chodziło mi po głowie ,ze cały ten serwer to zwykła nagrywarka z pojemnym dyskiem twardym i wyjściem cyfrowym ,zakładając, że ma się przetwornik zewnętrzny !

I kupowanie tego typu klocka za ok.20 000- 45 000 zł to jakaś ciężka paranoja ;-)

gutek, no! a ja caly czas praktycznie od pierwszych wpisow w tym watku, staram Ci sie uzmyslowic, ze zwykly xbox (one) i zewnetrzny DAC wystarczy ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gutek, czy takie cus z LCD 7" wyglada zle? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.