Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz na GM70

Rekomendowane odpowiedzi

Grynio

pogadaj z kittipolem o tym kondensatorze, chetnie sie dowie jakie klienci robia upgrejdy zeby wycisnac wiecej z ukladu, dzisiaj pisal mi sporo o glosnikach do gm70, facet ma wiedze i jest naprawde w porzadku, pytalem sie go tez o final dac ciufollego, ale niestety nie mial doswiadczen....zastanawiam sie tez nad tym BLITZ siamese transformer tzn.zeby podlaczyc do tego preamp i cd

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Piękne te 300B.

Panowie naprawde po co te negatywne emocje ?

Chyba że to z przymrużeniem oka:)

Wracając do meritum to nastepnym krokiem będzie wymiana stopnia sterującego na coś ala Piwit1.

Tylko na razie gra tak dobrze, że cieszę się tym co mam.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Panowie chodzi mi tylko o to ze ktoś zagalopowany w swoim pseudoaudiofilskim bełkocie

wprowadza innych w bład.

Glowmaster to SRPP na 6N1P prąd 10mA bias 1.6V > kond > 6BL7 rownolegle ok 30mA bias 15V

pod specjalnym interstage > 2 x GM70 > trafo 3.5K > 4 albo 8 omów.

Ogolne wzmocnienie 26dB.

To tyle i jak to nie zagra z pasywka lub TVC jest poza moją percepcja.

I o to mi tylko w całym cyrku chodzi.

Dodam że wytwórca jest absolutnie niekuminikatywny dla wlasciciela wzmaka

z drugiej ręki.To ku przestrodze.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Raczej tak w przeciwieństwie do wielu innych producentów.

Mysle ze ten cały high-gain to pic na wode fotomontaż nie

da sie przy określonym anodowym GM70 wyciągnąc biasu jak gumy

a tylko wtedy wieksze wzmocnienie stopnia sterującego ma sens.

Chyba że chcemy sprzedać preamp wtedy każde pisanie ma sens :>)))

McGyver, 25 Lut 2010, 18:30

>-->jt211, czyli co? Gada tylko z tymi co kupili od niego, a z tymi co z rynku wtórnego to już nie?

no k... przeprosiny git....klasa znawcy...szkoda zeby jeszcze wam schemat przeslal na mejla, a wy bedziecie mądrych udawac...nedza umyslowa polaczona z bezczelnoscia....

Gość jt211

(Konto usunięte)

e tam taniocha spróbuj kupić 300A :>)

grynio, 25 Lut 2010, 18:50

>O'żesz w mordę ...

>Pierwszy wynik w wujku google:

>WE 437A Western Electric® 437A Vacuum Tube $750.00 In Stock

Gość jt211

(Konto usunięte)

za co mamy przepraszac ze zminiles 6N1P na ECC88 :>)))

weż miernik i pomierz napiecia wtedy może ...

i co z ta 6BL7 ???

electro, 25 Lut 2010, 19:21

>no k... przeprosiny git....klasa znawcy...szkoda zeby jeszcze wam schemat przeslal na mejla, a wy

>bedziecie mądrych udawac...nedza umyslowa polaczona z bezczelnoscia....

ale ja znam napiecia kmiocie, znam wszystkie parametry wzmacniacza i zaden nie jest taki jak podales dlatego tez sie zdziwilem jakis czas temu jak pisales , ze siedzisz nad tym schematem NAJNOWSZEGO glowmastera ....

• Redaktorzy

McGyver, electro - sugeruję zaprzestać pyskówek w wątkach merytorycznych bo obaj dostaniecie w promocji 2 tygodniowe wakacje.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

pwit1

wywalasz z watku konstruktora GM70 a pozostawiasz bande troli pieprzacych o niczym lub wrzucajacych zdjecia kolejnych skrzynek na jabłka

nic nie rozumiem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Grynio

pogadaj z kittipolem o tym kondensatorze, chetnie sie dowie jakie klienci robia upgrejdy zeby wycisnac wiecej z ukladu, dzisiaj pisal mi sporo o glosnikach do gm70, facet ma wiedze i jest naprawde w porzadku, pytalem sie go tez o final dac ciufollego, ale niestety nie mial doswiadczen....zastanawiam sie tez nad tym BLITZ siamese transformer tzn.zeby podlaczyc do tego preamp i cd

Nie wiem co się dzieje, ale dopiero teraz widzę ten post.

Coś chyba dzieje sie silnikem forum...

Rozumiem , że kittipol to konstruktor? - jak możesz to podaj namiary na pw.

Uściślając to wymieniłem kondy, które nie były orginalne(orginały, które były u mnie to no name 0,22 micro).

Z moich pomiarów i doswiadczeń to można by było zmienić dławik na anodowym bo trochę napięcie anodowe jest modulowane sygnałem audio - mierzyłem to scopometrem fluke 123(sonda ustawiona na AC).

Wstawił bym tu dławik o mniejszej rezystancjii(na razie nie mam na to kasy, są to przecież tylko próby, ktore mogą nie wpłynąć pozytywnie na dźwięk)

I proszę tego nie traktować jako wyrocznię i mądrzenie się - są to tylko moje doświadczenia.

grynio

juz do niego napisalem, przesle Ci co odpisal na PW jak dostane odpowiedz, jeszcze raz mi napisz jakich zmian dokonales na PW i o jakich zmianach myslisz , a ja sie go spytam co on mysli i coby proponowal, po tym zamieszaniu sie gosciu moze wk***ic, ze ktos chce od niego jakies sekrety wyciagac jak dostanie sporo mejli z polski na ten sam temat takze moze lepiej ja juz to pociagne, a nuż cos ciekawego sie dowiemy....

'Jak się okazało na sprzegach były 2,2 mikro PIO(bez ojca) a w orginale 220 nano;(

Wstawiłem wreście teflony 0,47 mikro i nagle wszystko ożyło.'

przepraszam grynio , bo nie zauwazylem tego wpisu w watku, jakbym to zauwazyl to bym sie nie produkowal, nie wiedzialem , ze wzmacniacze byly grzebane i ,ze hmmm nastapila pewna pomylka przy 'apgrejdzie', efekty takiej zmiany to z tego co wiem moglo byc zmulenie , utrata analitycznosci i degradacja dzwieku, mysle, ze to jest wazna informacja dla wszystkich i pomoze w zrozumieniu tych rzekomych klopotow z dzwiekiem tego glowmastera, jakbys napisal od razu , ze poprzedni wlasciciel dokonal tego typu zmian to nie produkowalbym sie bez sensu w tym wątku, reszte zalecen producenta napisalem Ci na priva i mysle, ze kontynuujmy dyskusje na priva

cir 25 Lut 2010, 19:57

wywalasz z watku konstruktora GM70 a pozostawiasz bande troli pieprzacych o niczym lub wrzucajacych zdjecia kolejnych skrzynek na jabłka

nic nie rozumiem

W wątku zablokowanych jest dwóch uczestników. Obaj z dużą wiedzą, ale jakby to napisać... mało uspołecznieni.

W kwestii Audioaero - niezły CD z pełnowartościowym pre, do wyrwania już za ok. 10kzł.

Wpiąłem ostatnio TVC z DIY HiFi Supply i spodobało mi się. TVC nie kupuję, ale właśnie dotarły autoformer'y zza wielkiej wody:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . W sieci same "ochy" i "achy", zobaczymy jaka będzie rzeczywistość.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzisiaj mam dzień z lutownicą, więc kolejna porcja ochów i achów -:)

Za radą Jt211 pominąłem SRPP na 6N1P i podałem sygnał bezpośrednio na 6BL7...

Zalety:

1 banan od ucha do ucha

2 całkowita cisza(no prawie - jak wsadzę głowę w głośnik to coś słychać, ale to 99dB skuteczności i pozycja cokolwiek nie wygodna do odsłuchu)

3 "więcej powietrza", dźwięk gęstszy, ale jednocześnie wszystko czytelne i z dobrą "mikrodynamiką"

Wady:

1 małe wzmocnienie napięciowe

2 droga EML20B i nie wiem, czy możliwa do zastosowania z trafem międzystopniowym -:)

• Pokaż nowe odpowiedzi