Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Arcam Klub
IGNORED

Klub miłośników ARCAMA

Rekomendowane odpowiedzi

W godzinach wieczornych następuje spadek hałasu o kilkadziesiąt decybeli w stosunku np normalnego szumu ulicznego do ciszy wieczornej z 60 do ok 30 dB w zależności oczywiście od miejsca itd dlatego nasze ucho słyszy lepiej, łatwiej wyłapuje szczegóły, wzrost rozdzielczości itd. Druga rzecz to mniej śmieci w sieci zasilającej, mniej wysokich harmonicznych , tętnień ( tu również różnie bywa, zależy gdzie mieszkamy, co jest wpięte obok , firmy zakłady itd , mniej śmieci wpada do trafa i mniej z niego wychodzi na zasilacz w naszych urządzeniach itp .

kupię tez dobre paczki najlepiej podłogowe do niego ,tylko używka w dobrej cenie ,mam jeden warunek nie mogą to byc altusy :)) bo ten samogwałt juz popełniłem kiedyś ,myślę że to pytanie chyba do ciebie Krzysztof , kurna zapominam Krzysiuniuniu :))

Napisz mi jeszcze raz tak zdrobniale to .... wiesz co .... PW :)

Jestem Krzysiek .

Edytowane przez KrzysztofPL

W godzinach wieczornych następuje spadek hałasu o kilkadziesiąt decybeli w stosunku np normalnego szumu ulicznego do ciszy wieczornej z 60 do ok 30 dB w zależności oczywiście od miejsca itd dlatego nasze ucho słyszy lepiej, łatwiej wyłapuje szczegóły, wzrost rozdzielczości itd. Druga rzecz to mniej śmieci w sieci zasilającej, mniej wysokich harmonicznych , tętnień ( tu również różnie bywa, zależy gdzie mieszkamy, co jest wpięte obok , firmy zakłady itd , mniej śmieci wpada do trafa i mniej z niego wychodzi na zasilacz w naszych urządzeniach itp .

Napisz mi jeszcze raz tak zdrobniale to .... wiesz co .... PW :)

Jestem Krzysiek .

hee ok dobra już nie bedę krzysiu,,,rozumiesz cene robię hee

co do moich dziwnych zjawisk wieczornych , bravo ty- tak jest chyba bo to słychać zawsze ,tylko zawsze się wahałem że może to moja jakaś shizofrenia ,ale tak i tak sie dzieję

Mam ciąg zeby zweryfikowąc te marki , A90 był tez kiedys najwyższym modelem z Arcam jak hegel h200A tylko mój po małym modzie jest ,ale weryfikacja to uwzgledni , może mi ktos go wyślę z pobraniem bez modyfikacji na odsłuch ? dorzucę dobrą whysky :) tylko na tydzień

Edytowane przez freju

hee ok dobra już nie bedę krzysiu,,,rozumiesz cene robię hee

co do moich dziwnych zjawisk wieczornych , bravo ty- tak jest chyba bo to słychać zawsze ,tylko zawsze się wahałem że może to moja jakaś shizofrenia ,ale tak i tak sie dzieję

Mam ciąg zeby zweryfikowąc te marki , A90 był tez kiedys najwyższym modelem z Arcam jak hegel h200A tylko mój po małym modzie jest ,ale weryfikacja to uwzgledni , może mi ktos go wyślę z pobraniem bez modyfikacji na odsłuch ? dorzucę dobrą whysky :) tylko na tydzień

Jak masz możliwość zapraszam do mnie z heglem. Zrobimy sobie porównanie z a90 i z gryphonem. Być może Ci się granie arcama spodoba i drugi system, który chcesz zbudować oprzesz właśnie na tej marce.

Łódź, Tabu ta wersja dual mono.

Ja jestem z Lubina dolny sląsk ,także lipa ,aż takich ciśnień nie mam zeby pół Polski latać z gratami :) zaraz zobacze tego gryphona bo słyszałem juz gdzieś o tej marce .pewnie locha jakaś hee

Wyślij mi linka bo są chyba dwa typy tego modelu ?

Ja jestem z Lubina dolny sląsk ,także lipa ,aż takich ciśnień nie mam zeby pół Polski latać z gratami :) zaraz zobacze tego gryphona bo słyszałem juz gdzieś o tej marce .pewnie locha jakaś hee

Wyślij mi linka bo są chyba dwa typy tego modelu ?

Była wersja gryphon tabu oraz gryphon tabu at (at to wersja okrojona jedno trafo). Mój oparty jest na dwóch trafach.

No napewno to nie je to tanie granie , jakie paczki masz do tego ?

tutaj nowy diablo 300 jest wygląda wybitnie dobrze :)

http://audioklan.pl/gryphon-audio/produkt/gryphon-audio-diablo-300.html

No napewno to nie je to tanie granie , jakie paczki masz do tego ?

tutaj nowy diablo 300 jest wygląda wybitnie dobrze :)

http://audioklan.pl/gryphon-audio/produkt/gryphon-audio-diablo-300.html

Były dynaudio confidence 3, sonus faber extrema teraz są magnaty 1005 i moim zdaniem w moim pomieszczeniu wypadają najlepiej.

Dynie nie przypadły do gustu ,czy zmiany ogólne były ?

Ogólnie grubo jedziesz :) c1 były bardzo blisko zakupu ale jakoś te contour s1,4 mnie wyleczyły dynek , nie wiem ale irytowały mnie czasami te kolumny , no i te przestery nie wiem czy hegelek :) sobie z nimi nie mógł poradzić czy co

Widziałem tez że miałeś nady ,bardzo długo latałem na nadach ,ba nawet mam jeszcze dwa na garażu i katuje je tam na starcyh kolumnach vintage na vifie nie pamietam nazwy ,ale gra to przyzwoicie jak na ten budżet , nady zawsze polecam wszystkim nowym na początek drogi bo to dobry kierunek i liznięcie tematu ,potem juz sobie każdy wybiera swój kierunek :) czyli NEONET ha

Ogólnie grubo jedziesz :) c1 były bardzo blisko zakupu ale jakoś te contour s1,4 mnie wyleczyły dynek , nie wiem ale irytowały mnie czasami te kolumny , no i te przestery nie wiem czy hegelek :) sobie z nimi nie mógł poradzić czy co

Pomiędzy tymi trzema kolumienkami minimalne. Bardzo wyrównany poziom.

Napisz że posiadasz wersję Century .

Mam pytanko , jesteś pierwszym właścicielem ?

Tak to gryphon tabu century.Jestem drugim właścicielem. Odkupiłem od znajomego cały zestaw gryphon, sonus faber extrema, clearaudio reference, forsell air reference, okablowanie p.s.c. Wszystko było zakupione w 1997 roku w Nieporęcie u Jasika. U mnie już w granicach 10 lat.

Widziałem tez że miałeś nady ,bardzo długo latałem na nadach ,ba nawet mam jeszcze dwa na garażu i katuje je tam na starcyh kolumnach vintage na vifie nie pamietam nazwy ,ale gra to przyzwoicie jak na ten budżet , nady zawsze polecam wszystkim nowym na początek drogi bo to dobry kierunek i liznięcie tematu ,potem juz sobie każdy wybiera swój kierunek :) czyli NEONET ha

Miałem dzielonego s100 (pre po tuningu w Niemczech) plus s200 oraz s300.

Nie wspominając już o 352 i 372.

Tak to gryphon tabu century.Jestem drugim właścicielem. Odkupiłem od znajomego cały zestaw gryphon, sonus faber extrema, clearaudio reference, forsell air reference, okablowanie p.s.c. Wszystko było zakupione w 1997 roku w Nieporęcie u Jasika. U mnie już w granicach 10 lat.

Zwolnij za dużo danych :)

a ten Nad 372 nie przypadł mi do gustu za ciemny w przekazie i za dużo dołu ,lepszy był wcześniejszy c370 , tego 372 zastosowałem na pre tez od nad z serii czerwonej znowu nie pamietam modelu ,ale wtedy to zaczęło coś grać ,a te twoje z wyższej półeczki po tiuningach jak sie sprawowały ?

Były dynaudio confidence 3, sonus faber extrema teraz są magnaty 1005 i moim zdaniem w moim pomieszczeniu wypadają najlepiej.

Teraz dopiero luknąłem na te magnaty twoje , he potwierdza sie przekonanie drogie nie oznacza że akurat lepsze u mnie , bo te magnaty 8tys nowe ,jak to sie ma do dynek za 25tys w torii powinna być przepaść ,ale jak widac nie zawsze tak jest ,ja tez zszedłem jak by z półki bo proac R1sc kupiłem za połowe ceny contour ,to uważam że w moim pomiesczeniu i moim hegelkiem sie zgrywają lepiej ,jak je tylko postawiłem a zakup był w ciemno bez odsłuchów to miałem banana i ulgę w końcu gra muzyka i nie musze sie bać dać głośniej :)

Zwolnij za dużo danych :)

a ten Nad 372 nie przypadł mi do gustu za ciemny w przekazie i za dużo dołu ,lepszy był wcześniejszy c370 , tego 372 zastosowałem na pre tez od nad z serii czerwonej znowu nie pamietam modelu ,ale wtedy to zaczęło coś grać ,a te twoje z wyższej półeczki po tiuningach jak sie sprawowały ?

Teraz dopiero luknąłem na te magnaty twoje , he potwierdza sie przekonanie drogie nie oznacza że akurat lepsze u mnie , bo te magnaty 8tys nowe ,jak to sie ma do dynek za 25tys w torii powinna być przepaść ,ale jak widac nie zawsze tak jest ,ja tez zszedłem jak by z półki bo proac R1sc kupiłem za połowe ceny contour ,to uważam że w moim pomiesczeniu i moim hegelkiem sie zgrywają lepiej ,jak je tylko postawiłem a zakup był w ciemno bez odsłuchów to miałem banana i ulgę w końcu gra muzyka i nie musze sie bać dać głośniej :)

Bardziej 9 tyś ;)

Widzisz jak to jest czasami można się zdziwić. U mnie podobna była sytuacja do Ciebie. Tylko z magnatami 1005 jest tak, że z byle czym nie zagrają i moim zdaniem totalnie nie nadają się do wzmacniaczy lampowych. Podłączyłem je do swojego set 845 gdzie jak na lampę jest 20 W w klasie A totalnie to nie zagrało.

A no tak ,do lampy jescze nie dorosłem ,ale nie widzę tego za bardzo bo ja nawet tv oglądam przez dekoder -dac -piecyk ,także lampki bym wymieniał co pół roku :)

Wracając do tematu to oprócz arcama polecam coś ze stajni creek-a. Przerobilem evo oraz destiny.

Poczytałem o tym creeku destiny ,no fajny dobre recki ma ,ale kurde ja miałem to zrobic w mniejszych pieniądzach ,a to 3,5 kapcia w używce a gdzie reszta ,tez mnie intryguje xindak XA-6950 za 2,5 tys można mieć ,tylko to tez spawarka ,ale myślę że to może byc też dobry piecyk

http://allegro.pl/wzmacniacz-creek-5350-se-pilot-i6902604963.html

A ten wart uwagi ?

Poczytałem o tym creeku destiny ,no fajny dobre recki ma ,ale kurde ja miałem to zrobic w mniejszych pieniądzach ,a to 3,5 kapcia w używce a gdzie reszta ,tez mnie intryguje xindak XA-6950 za 2,5 tys można mieć ,tylko to tez spawarka ,ale myślę że to może byc też dobry piecyk

A ten wart uwagi ?

Niby wart uwagi, ale nie mogę tego potwierdzić bo niestety nie słuchałem. Mogę wypowiadać się tylko o tym sprzęcie, który gościł u mnie w domu.

A ten wart uwagi ?

yo!

kupuj a32....he he

moge Ci opierdzic moje focale.....

To były kolumny LukRina....a wiesz ze gosciu jest w temacie.....

yo!

kupuj a32....he he

moge Ci opierdzic moje focale.....

To były kolumny LukRina....a wiesz ze gosciu jest w temacie.....

sorry tomi ale jakoś ci nie wieże ,i co tzn kupuj A32 he he ? po za tym jakie focale ? jasniej sczerzej po prosze bo stary jestem i już znudzony :) więc konkret

Naprawde kupiłem je od LukRina....zapytaj Go....jmlab cobalt 816s wersja jubileuszowa na 25-lecie inacoustic.....pisze o a32 bo to fajny wzmak podobnie jak i a22 ....ostatnie porzadne arcamy ....popytaj i poczytaj....a czemuz to mi nie wierzysz hm??????

Naprawde kupiłem je od LukRina....zapytaj Go....jmlab cobalt 816s wersja jubileuszowa na 25-lecie inacoustic.....pisze o a32 bo to fajny wzmak podobnie jak i a22 ....ostatnie porzadne arcamy ....popytaj i poczytaj....a czemuz to mi nie wierzysz hm??????

podaj ceny na pw , nie wierze bo świeży jesteś na AS ,ale ok czekam na info

Swiezaki kłamia...hm ...skoro tak twierdzisz....ale Ty i tak gustujesz w monitorach...a ja tak naprawde nie wiem czy chce je sprzedac....bo sa na maksa odjechane:):):)):)

Niby wart uwagi, ale nie mogę tego potwierdzić bo niestety nie słuchałem. Mogę wypowiadać się tylko o tym sprzęcie, który gościł u mnie w domu.

jak tam Panie audiofil ?co taka cisza???zadnych postow????why????

Swiezaki kłamia...hm ...skoro tak twierdzisz....ale Ty i tak gustujesz w monitorach...a ja tak naprawde nie wiem czy chce je sprzedac....bo sa na maksa odjechane:):):)):)

Mój boże ,nie pomyliłem sie , całuski pa

W sumie chyba cos poszukam na aukcjach hee ,może łatwiej bedzie :)

Ale ja tylko oryginały nie przegrywam ...no chyba ze na dobrej nagrywarce audio :)

Dobrze już dobrze ,proponuje litr mleka guma turbo paciorek i luli :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.