Skocz do zawartości
IGNORED

Wypadek M. Zientarskiego

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

zyzio,

to nie wypadek to REZULTAT, że sparafrazuję klasyka

wypadek, to by był, jakby facet przyjechał z innego miasta, jechał 80 km/h i zaskoczyła go "hopka" na drodze

przywaliłby może w słup i obaj wylądowaliby w szpitalu z drobnymi obrażeniami

zyzio

no Ty jakbys nie daj Boze ze swojej hondziny przesiadl sie do ferari to trup by sie scielil gesto, bo dla Ciebie predkosc bezpieczna to jest 300 AMEN, dla tych co ujadaja i robia bledy sa przepisy...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Robert Gdansk, 1 Mar 2008, 14:11

>

>Najbardziej to widac na ul Slowackiego w gdansku (dwupasmowa dojazd od lotniska do centrum) -

>odcinek lesny.

>Na prostej postawili fotoradar (jest tam do 70 ograniczenie). Czesto sa tam wypadki bo pierdoły nie

>zwalniaja do 70 a do 50 albo 40 i Ci z tyl wala im po zadkach...(bezpieczne jak cholera).

Robert - z jakiegoś powodu ten fotoradar postawili - dlaczego ? Założę się że zapieprzali tam wszyscy i z powodu niebezpieczeństwa ograniczyli tam prędkość. Nie zadziałało to postawili fotoradar.

Najpierw zapieprzacie nie zważając na ograniczenie prędkości a potem się dziwicie że stawiają fotoradary ??

Gdzie tutaj jest sens i logika ?

zyzio, 1 Mar 2008, 15:17

>No przecież większość z tych co ujadają ma ucieche z tej tragedii....kolejnego debila mniej sobie

>myślą, a na drodze sami popełniają mnóstwo błedów, ale tego nie widzą, bo JA tak bym nie zrobił

>gadają, a gów... wiedzą jakby było gdyby ktos dał im Ferrari....i tylko to pietnuje w tym

>watku...smutne, ale Polak cieszy się z cudzego wypadku....ma z tego radochę i tyle.....

Zyzio, to trochę nie tak jest jak napisałeś.

Nie cieszę się z wypadku Ziętka, mam nadzieję że z tego wyjdzie bo śmierć jego i kolegi to za duża kara jak na głupi błąd. Cieszę się z tego że zatrzymał się na słupie a nie na przystanku, przypomnij sobie ostatnio wypadek w Wawie na moście grota, też gość zapieprzał, też było ograniczenie, tyle że nie znany dziennikarz jechał tylko zwykły kierowca. Wtedy wszyscy równo po nim pluli że morderca. A jaka jest różnica między nim a Zientarskim ? I jeden i drugi przekroczył prędkość, nie zapanował nad autem. Tyle że na moście więcej osób zginęło. I czemu nikt wtedy jego nie bronił ? Przecież to dokładnie taki sam przypadek tyle że ofiar mniej.

Kubek, 1 Mar 2008, 15:36

>Robert - z jakiegoś powodu ten fotoradar postawili - dlaczego ? Założę się że zapieprzali tam

>wszyscy i z powodu niebezpieczeństwa ograniczyli tam prędkość. Nie zadziałało to postawili

>fotoradar.

>Najpierw zapieprzacie nie zważając na ograniczenie prędkości a potem się dziwicie że stawiają

>fotoradary ??

Gdybys przeczytal ze zrozumieniem moja wypowiedz zobaczylbys prosta logike:

" fotoradar na zakretach " i ograniczenie do 50km.h zredukował by tam wypadki mysle o 50%

Tam gdzie stoi obecnie to jest tylko narzedziem trzepania kasy dla miasta.....

electro>

nie wiem chlopie co jadles ale Twoje wypowiedzi kwalifikuja sie do zgloszenia o naruszenie dobr osobistych

Wyluzuj bo jak spotkasz drugiego takiego pełnego temperamentu na drodze to mozesz w limo sierpowego wychaczyc.

Faktycznie electro to typowy przykład polskiego piekiełka - nienawiść, fanatyzm poprzekładany ekstremalnie posuniętym chamstwem - szkoda słów i fatygowania sądu forumowym szczekaczem :)))

=> jacch

Wręcz przeciwnie, bycie prawnikiem nie oznacza nieustannego wiatru w plecy :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - faktycznie, jest to stricte miasto, dosłownie centrum Katowiic z tysiącem pieszych wkoło :))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nic, jedynie to, że nie jest to stricte miasto i nic poza tym, 2 pasy ruchu z zerowym ruchem pieszych, powodem ograniczenia jest fatalna nawierzchnia nienaprawiana przez lata mimo wielu wypadków.

Nie latam szybko w miastach, ale tam na pewno 80-100 km/h mógłbym mieć.

zyzio,,

to jest stricte miasto

za kolejne 100-200 m od tego miejsca masz co 100 m wyjazdy z małych uliczek, posesji, stacji benzynowych i innych

to trasa na Piaseczno (które jest praktycznie przedłużeniem Warszawy) i wiele sypialnianych osiedli po drodze (potem na Konstancin albo Magdalenkę)

droga na wielkie centrum handlowe

o 22.00 jest tam ruch jak w innych miastach o 18.00-19.00

ja też w tym rejonie potrafię jechać 100-120

tylko dalej - gdzie jest szerzej, gdzie widzę, czy coś może mi wyjechać (i wcale nie jestem z siebie dumny z tego powodu)

ale 150 i więcej?!?!?!?!

= >maciek_m

No i o to mi tylko chodziło, teraz jeszcze weź pod uwagę późna porę, mały ruch....i tez byś tam dokładnie w tym miejscu miał tą 100-wę......a to, ze Zientarski przeholował nie kwestionuję....

>Nic, jedynie to, że nie jest to stricte miasto i nic poza tym, 2 pasy ruchu z zerowym ruchem

>pieszych,

Rzeczywiście z tymi prawnikami to jak blondynkami - zwyczajowa definicja niewiele mija sie z prawdą.

Pierdolnie jak chory w kubeł i jeszcze będzie próbował udowadniać, że ma rację :-)

Kompleksy, to szanowny kolega sam posiada - inaczej takich pierdół by nie wypisywał.

A dla spokojności niech sobie kolega spojrzy na mapę Warszawy:

Ukryta Zawartość

Może się stricte coś rozjaśni.

Ukryta Zawartość

=> jar1

Wow ! Coż za uprzejmość, normalnie pod wrażeniem jestem, choć wyczuwam nutkę zgryźliwości delikatnie mówiąc :))))

W kwestii pierdół, każdy moze mieć własne zdanie co nie upoważnia innych do obrażania go :).

zyzio,

ale też i o tym wszyscy mówią

czym innym jest pojechać 70-80 na ograniczeniu do 50, a czym innym 200,

w dodatku samochodem, którego się nie zna

(a z tego co wiem, to właściciel takiego cuda musi najpierw przejść specjalne szkolenie, zanim mu pozwolą nim odjechać)

ale to nadal nie jest wytłumaczenie

gdyby jechali tam 120, to pewnie obaj by żyli i leczyli teraz jakieś złamane kończyny czy wstrząsy mózgu

zatrważa mnie jedno, zyzio

że dla ciebie to co się stało, nie jest przestrogą

że dla ciebie najpierw winę ponosi tu państwo, a dopiero potem facet, który kilkukrotnie przekroczył dozwoloną prędkość

np. są kraje, gdzie z radarem na drogach policja nie stoi, ale jak dojdzie do wypadku ewidentnie z cudzej winy, a udowodnią ci, że jechałeś ponad prędkość dozwoloną, to masz przerąbane do końca życia

znasz najlepszą radę, jaką można dać innemu kierowcy?

jedź tak, jakby wszyscy chcieli cię zabić

to co się stało powinno uświadomić każdemu, że prowadząc samochód, tylko nam się WYDAJE, że jest jak w grze komputerowej, że nie ma zapasowych żyć

i że ryzykujemy nie tylko swoje życie, ale innych

nawet pilot samochodu rajdowego ma prawo przywalić w mordę kierowcy, jeśli ten przekracza pewne granice

a to nie było przekroczenie granic, tylko idiotyzm

jedno co go mogłoby go ewentualnie tłumaczyc, to że nie wyczuł pedału gazu i samochód "wyjechał" mu spod tyłka

tylko że do 200 km/h to minęło więcej niż 2-3 s i powinien już zdjąć nogę z gazu

ja bym tak zrobił

ty nie?

Ale ja tego nie kwestionuję, że Zientarski zawinił najbardziej, ja jedynie uważam że główną przyczyną wypadku był zły stan nawierzchni na odcinku drogi, na którym od lat dochodzi do śmiertelnych zdarzeń - nikt się tym nie zajął, natomiast grube miliony przeznacza się na fotoradary stawiane np. w takich miejscach o których pisał Robert - łatwego zarobku, w których nie było nawet stłuczki od xxxx lat........dlatego mam żal do państwa....bo fotoradary mozna stawiac w momencie gdy drogi są bez zarzutu, tak było w całej Europie, a u nas zabrali się za to od du.. strony :(

Gość

(Konto usunięte)

..Ale ja tego nie kwestionuję, że Zientarski zawinił najbardziej, ja jedynie uważam że główną przyczyną wypadku był zły stan nawierzchni na odcinku drogi, na którym od lat dochodzi do śmiertelnych zdarzeń ...

Zyzio mylisz się !

Głowną przyczyną wypadku była nadmierna prędkość "młodego boga" na odcinku drogi , gdzie z tych lub innych przyczyn było OGRANICZENIE PRĘDKOŚCI DO 50 km/h !

nie znam wiekszego skupiska nienawistnych ludzi,niz te forum.zazdroszczacych wszystkim ,wszystkiego,

sadzacych wszystkich,z monopolem,na jedynie sluszna opinie.nie znoszacych krytyki,znajacych sie doslownie na wszystkim.

a ostatnio tez wiekszosc z nich weszla w posiadanie metafizycznych zdolnosci okreslania predkosci z jaka jechal Zientarski

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.