Skocz do zawartości
IGNORED

parę słów w imieniu SITE S.A.

wojprzy

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ nie! W przeciwieństwie do ciebie dupsko mam daleko od głowy.

A wykorzystany berecik porzucam. Zawsze się znajdzie ktoś, kto podniesie i założy.

Jestem Europejczykiem.

Jeśli przyrównać dotychczasową postać i formę forum właśnie do Debiana (niby wszystko działa lub może działać, ale uruchomienie i skonfigurowanie danej funkcji jest często baaardzo czasochłonne), to życzyłbym sobie, żeby nowi właściciele na tej bazie stworzyli coś podobnego do Ubuntu... Tyle, że site.pl jakoś nie wygląda mi na Ubuntu Foundation a Welc na Shuttlewortha ;)

>Jeśli przyrównać dotychczasową postać i formę forum właśnie do Debiana (niby wszystko działa lub

>może działać, ale uruchomienie i skonfigurowanie danej funkcji jest często baaardzo czasochłonne),

>to życzyłbym sobie, żeby nowi właściciele na tej bazie stworzyli coś podobnego do Ubuntu... Tyle, że

>site.pl jakoś nie wygląda mi na Ubuntu Foundation a Welc na Shuttlewortha ;)

ja jednak przychylił bym się do porównań aktualnego stanu forum do "Ubuntu" (skoro już przyjęlismy odniesienia do systemów operacyjnych)...

ja osobiście wolałbym aby forum było jak... Vista - optymalnie skonfigurowane i "zawracające dupę" użytkownikowi tylko z pobudek fobii bezpieczeństwa wywołanej przez szaleńców spod znaku pinwina ;)

Slav, 1 Mar 2008, 03:53

>Zaraz, czy Ubuntu to ta dystrybucja, która zrzyna z innych dystrybucji nic nie dając od siebie? ;)

Nie, to ta dystrybucja która ma takie fajooooooooowe tapety. :)

.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dudivan, 1 Mar 2008, 16:21

>Slav, 1 Mar 2008, 03:53

>

>>Zaraz, czy Ubuntu to ta dystrybucja, która zrzyna z innych dystrybucji nic nie dając od siebie? ;)

>

>Nie, to ta dystrybucja która ma takie fajooooooooowe tapety. :)

>.

>.

"Tako tapete to i na Winshit Viśta możno znajść". ;)

Gnome czy KDE?

wojprzy, 29 Lut 2008, 10:26

>Dzień Dobry :)

......

>Już w przyszłym tygodniu przedstawimy Wam nowy layout serwisu jak i redaktora naczelnego (osobę,

>którą znacie - a ja bardzo szanuję ), który będzie z Wami w stałym kontakcie, dzień po dniu

>reagując na Wasze sugestie i uwagi.

......

>

>Piotr Welc

>www.site.pl

>

>PS. Moja karencja trwa jeszcze 6 dni dlatego korzystam gościnnie z konta 'wojprzy'

Czy już wiadomo kiedy tzn. dzień tygodnia czy można śmiało czekać do niedzieli?

dudivan, 3 Mar 2008, 12:22

>dowoszek, 1 Mar 2008, 21:44

>

>>Gnome, KDE...? Tylko Fluxbox! :)

>

>Prorok czy co? :)

>Faktycznie - Fluxbox (screen wrzuciłem w jakimś wątku)!

Jak ktoś nie lubi cukierkowych zabawek i ceni sobie schludny, elegancki i szybki system, to prędzej czy później ląduje na Fluxboxie :) Swoją drogą menedżera logowania też mógłbyś zmienić, bo ten oryginalny straszy ludzi ;)

jak juz mowimy o "malutkich oknach" to zdecydowanie moim faworytem jest WindowMaker....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Xfce to jednak już nie ta "lekkość" - na słabszych sprzętach znaczna różnica.

No, ale może skończmy z tym off-topikiem, bo za chwilę zaczniemy rozmawiać o bangladeskiej gospodarce :)

wojprzy, 29 Lut 2008, 10:26

>Dzień Dobry :)

>

>

>Z uwagą czytam Wasze posty. Zwłaszcza te, dotyczące Waszych obaw, wątpliwości co do niezależności

>Forum. Otóż postawmy sprawę jasno, tak by do niej nie wracać w przyszłości.

>

>Forum było, jest i pozostanie niezależne.

>

>Nikt nie będzie przy Waszych wpisach manipulował, cenzurował, modyfikował, edytował, nagabywał,

>nakłaniał… itd. I tu mam wrażenie, że już napisałem za dużo. Bo prostota i szczerość tego

>jednego zdania, oddaje nasze intencje. A każde dodatkowe zapewnianie, argumentowanie: może rodzić

>niepotrzebne wątpliwości.

>

>Czy będzie prowadzona moderacja ? Tak. W takim samym stopniu jak dotychczas. Na Wasze życzenie i

>idąc za Waszymi radami: wulgaryzmy, chamstwo, ksenofobie, nakłanianie do czynów niezgodnych z prawem

> - nie będą pozostawiane bez reakcji. Reakcji zgodnej z Waszym oczekiwaniem i regulaminem . Forum

>było, jest i pozostanie niezależne.

>

>Site S. A. jest firmą która zajmuję się budową, integracją i rozwijaniem serwisów internetowych.

>Tworzą ją normalni i fajni ludzie, którzy mają swoje pasje, fascynacje. Oczywiście: można się

>czepiać każdego słowa: co to znaczy fajni? normalni? Nie wchodźmy w to, proszę. Nasze krótkie bio

>znajdziecie na naszej stronie - nie chce Was tym teraz zanudzać :). Sam nie lubię

>marketingowego żargonu, wolę wyrażać się jasno i precyzyjnie, tak by słowo było "proste jak

>dębowe krzesło".

>

>Tak jak już wczoraj napisałem, chcemy zbudować jak najlepszy serwis internetowy o tematyce Hi Fi ,

>Hi End i Video. Będziemy rozwijać sekcje tematyczne - zgodnie z logiką i tradycją podziału

>występującą na Forum ( Stereo, Lampa, Analog, Kino Domowe etc. ) Rozwijać : to znaczy dostarczać

>Wam informacji z w/w dziedzin, artykułów, recenzji sprzętu, testów, opisów itd. oraz narzędzi

>- zarówno tych poprawiających funkcjonalność serwisu - jak i okazji do samodzielnego

>testowania sprzętu czy uczestniczenia w zbiorowych prezentacjach vel odsłuchach. Ale, o tych

>planach szerzej poinformuje Was nowy redaktor naczelny, który będzie odpowiedzialny za rozwijanie

>części magazynowej serwisu www.audiostereo.pl . Forum było, jest i pozostanie niezależne.

>

>Już w przyszłym tygodniu przedstawimy Wam nowy layout serwisu jak i redaktora naczelnego (osobę,

>którą znacie - a ja bardzo szanuję ), który będzie z Wami w stałym kontakcie, dzień po dniu

>reagując na Wasze sugestie i uwagi. Żałuję , że nie mogę na razie aktywnie uczestniczyć (aktywnie

>to znaczy: przez parę godzin dziennie, nie odrywając się od komputera:)) w tej dyskusji. Chętnie

>odpowiem na wszystkie merytoryczne pytania - o ile tego sobie życzycie.

>

>Pozdrawiam i miłego dnia

>

>Piotr Welc

>www.site.pl

>

>PS. Moja karencja trwa jeszcze 6 dni dlatego korzystam gościnnie z konta 'wojprzy'

Panie Piotrze. Jako, że jest Pan w branży dość długo i powinien Pan być profesjonalistą, proszę przyjąć 2 uwagi:

1. Pański post nie brzmi szczególnie profesjonalnie, podobnie jak korzystanie z konta innego użytkownika nie wygląda profesjonalnie. Styl i składnia budzą wiele moich (i pewnie nie tylko) zastrzeżeń.

2. Jeśli forum będzie częścią portalu, który z kolei będzie własnością SITE S.A., to Z DEFINICJI nie będzie ono niezależne. W razie wątpliwości polecam skonsultować sprawę z polonistą :-) Możecie Państwo (SITE S.A.) się o możliwość istnienia na tym forum wpisów i treści niezależnych. To jednak coś innego niż niezależność forum.

Muszę przyznać, że byłem nastawiony przychylnie do nowej rzeczywistości forum, po Pańskim poście zaczynam mieć sporo uzasadnionych wątpliwości.

Mimo to, życzę powodzenia w budowie nowej jakości.

Pozdrawiam

Mamy już pierwsze fotki zrobione podczas przekazania kluczy do audiotereo.pl

Widać, że nowym właścicielom jest jednak trochę łyso.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

>Piotr Welc

>

Forum było, jest i pozostanie niezależne.

Nikt nie będzie przy Waszych wpisach manipulował, cenzurował, modyfikował,

edytował, nagabywał, nakłaniał itd. I tu mam wrażenie, że już napisałem za dużo.

Bo prostota i szczerość tego jednego zdania, oddaje nasze intencje.

A każde dodatkowe zapewnianie, argumentowanie: może rodzić niepotrzebne wątpliwości.

Czy będzie prowadzona moderacja ? Tak. W takim samym stopniu jak dotychczas.

Na Wasze życzenie i idąc za Waszymi radami: wulgaryzmy, chamstwo, ksenofobie,

nakłanianie do czynów niezgodnych z prawem - nie będą pozostawiane bez reakcji.

Reakcji zgodnej z Waszym oczekiwaniem i regulaminem .

Forum było, jest i pozostanie niezależne.

>

CZY NADAL PAN TO PODTRZYMUJE, PANIE PIOTRZE WELC ?!

Gdyz w tej chwili na Forum ma miejsce - TOTALNA MANIPULACJA,

TOTALNA CENZURA oraz TOTALNA ZAPASC WSZELKICH CYWILIZOWANYCH ZASAD !

Z powazaniem

atopos

.

>Piotr Welc

Panie Piotrze Welc

Czy sledzi Pan to, co sie aktualnie dzieje na Forum ?!

Moze zabrałby Pan na ten temat głos ?!

To co od kilku dni wyrabia Admin stoi w całkowitej sprzecznosci

z Pana zapewnieniami w pierwszym wpisie tego wątku !

Z poważaniem

foxbał

• 2 tygodnie później...

Czy Pan Piotr Welc gdzieś już na powyższy wpis odpowiedział ?

Bo jesli tak, to zanim się wypowiem chciałabym poznać Jego odpowiedz.

Czy mógłby mi ktoś wskazać wątek gdzie ją ewentualnie znajdę ?

• 6 miesięcy później...

>Forum było, jest i pozostanie niezależne.

>Nikt nie będzie przy Waszych wpisach manipulował, cenzurował,

>modyfikował, edytował, nagabywał, nakłaniał...itd.

>I tu mam wrażenie, że już napisałem za dużo.

>Bo prostota i szczerość tego jednego zdania, oddaje nasze intencje.

>A każde dodatkowe zapewnianie, argumentowanie: może rodzić niepotrzebne wątpliwości...

... a targany niepotrzebnymi watpliwosciami moze np. ...zapomniec hasla...

• 9 miesięcy później...

"Tak jak już wczoraj napisałem, chcemy zbudować jak najlepszy serwis internetowy o tematyce Hi Fi , Hi End i Video."

Te deklaracje mocno goloslownie wygladaja w kontekscie faktu, ze problem techniczny "900 sekund" zglaszany po wielokroc przez co najmniej kilku uczestnikow forum nie zostal rozwiazany. Wyslany przed tygodniem mail na cztery adresy /wszystkie z kontaktow/ pozostal bez odpowiedzi.

Pora albo na powaznie zajac sie tym tematem albo uzupelniac wstepniaka o fragment "Problemow technicznych nie zglaszajcie bo i tak ich usuwac nie bedziemy", bedzie pelna jasnosc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.