Skocz do zawartości
IGNORED

24 Kt gold cd rock i blues z lat 60/70 .

AndrzejDobry

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

I ja dorzucę swoje: "Wesołych i bezstresowych świąt" :)

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

• 4 tygodnie później...

Witajcie w nowym roku,

zostało mi ostatnie złotko:

ROBERT JOHNSON- KING OF THE DELTA BLUES SINGER,

zakupiłem analog oryginał z Columbii (3 eye), nie da się prosto powiedzieć która wersja jest ( i tu problem} analog ma brzmienie archaiczne/autentyczne , złotko słucha się przyjemnie.

W moim rozwodzie z cd teraz pod nóż idą japońce ( mini , w pudełkach , blues i rock),

jeżeli ktoś z kolegów czytających ten wątek ma życzenie to mogę wysłać wykazy.

Andrzej

• 4 tygodnie później...

Witam, chciałbym się zapytać czy wydanie "The Beach Boys - Pet Sounds 24KARAT GOLD" z 2009r (AFZ031) jest dobre?

Prosiłbym o odpowiedź, gdyż byłoby to moje pierwsze złotko, i chciałbym nie żałować zakupu.

Pozdrawiam.

Chciałbym również wiedzieć czy poniższy sklep jest pewny, i czy są z nim jakieś problemy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Witam, chciałbym się zapytać czy wydanie "The Beach Boys - Pet Sounds 24KARAT GOLD" z 2009r (AFZ031) jest dobre?

Prosiłbym o odpowiedź, gdyż byłoby to moje pierwsze złotko, i chciałbym nie żałować zakupu.

Pozdrawiam.

Chciałbym również wiedzieć czy poniższy sklep jest pewny, i czy są z nim jakieś problemy.

http://www.ccd.pl

1. Club CD - sklep pewny, rzetelny, tylko ceny dość wysokie...

2. Akurat tego wydania The Beach Boys nie słuchałem, porównywałem - mam natomiast np. Scorpions "Love At First Sting" (Audio Fidelity) i nie żałuję dopłaty i podmiany ze standardowym wydaniem :)

3. W mojej ocenie lepiej jednak od Audio Fidelity brzmią wydania MFSL (Mobile Fidelity Sound Labs) - o takie chodzi:

http://www.discogs.com/Beach-Boys-Pet-Sounds/release/3585239

W tym przypadku jest to wydanie SACD.

PS Tutaj jest w fajnej cenie japońska edycja :)

http://allegro.pl/beach-boys-pet-sounds-japan-mini-lp-cd-nowy-i2984382243.html

Żadne MFSL, "Pet Sounds" to płyta która wyszła TYLKO MONOFONICZNIE, nie było żadnego innego mixu w 1966, ta oryginalna wersja jest na Audio Fidelity. Pod koniec lat 90-tych zrobiono remix w stereo i to jest na MFSL, a to dla mnie herezja i woda na młyn imperialistów z Bonn ;) No chyba, że ktoś lubi odświeżane kotlety :)

Oryginalny "japończyk" za 39 w foliji,no ino brać.No ja już taki zgrywus jestem.A tera na poważnie.O ile dobrze pamiętam Andrzej gdzieś na początku tego tematu bardzo dokladnie pisal o BEACH BOYS,musial byś przewrócić kilka kartek.

Gość

(Konto usunięte)

Oryginalny "japończyk" za 39 w foliji,no ino brać.No ja już taki zgrywus jestem.

Faktycznie, ale jaja! ;)

A tak na poważnie, to może zauważyłbyś, że sprzedaje to jakiś antykwariat...

I dla Ciebie każda okazyjna cena równoznaczna jest z tym, że to pirat?

Może za mało płyt jeszcze kupowałeś i nie trafiłeś po prostu na okazję? ;)

PS Sam kupiłem ostatnio prawie 10 CD - ORYGINALNE JAPOŃSKIE WYDANIA - w cenie po ok. 40,-/szt.

Likwidacja sklepu MultiZone...

A właściciel dodatkowo poinformował mnie, że to, co zostanie, pojawi się m.in. na Allegro w niskich cenach.

Ale to pewnie "piraty", prawda? ;)

"Pet sound" jeśli już to tylko na DCC , niestety bolesne kwotowo , a na AF wydano alternatywną wersję i nie wszystkim się ona podoba/przypadła do gustu.

Okazje zawsze się trafiają , tylko trzeba całe dnie spędzać przed ekranem i polować , sam przez to przechodziłem (tak ok. 5 lat)

Gość

(Konto usunięte)

Okazje zawsze się trafiają , tylko trzeba całe dnie spędzać przed ekranem i polować , sam przez to przechodziłem (tak ok. 5 lat)

Hmm... Jakoś u siebie tego nie zauważyłem...

Szukam, czy też szukałem konkretnego tytułu - trafiłem na dobrą cenę, a przy okazji ten sam sprzedawca miał inne tytuły warte uwagi w atrakcyjnych cenach :)

Szukanie plus zakup zajęło mi ok. 20-30 min.... ;)

Gość

(Konto usunięte)

Antykwariat,sklep wędliniarski,drogeria nie ważne,śmierdzi to piratem na mile,chcę tylko ostrzec kolegę,który chce kupić sobie pierwsze zlotko.

Mam prośbę - zanim zaczniesz rzucać tak poważne oskarżenia (że ktoś handluje "piratami", a ja przecież podałem link do aukcji, więc oskarżasz tamtego Sprzedającego), zastanów się, albo przedstaw jakiś dowód na to - w przeciwnym razie jesteś tylko zwykłym kłamcą i oszczercą...

PS Rozumiem, że wszyscy, którym udało kupić się po okazyjnej cenie japońskie wydania (dot. to również osób, które wpisały się powyżej), nabyli wydania pirackie, a np. MultiZone takowymi handluje?

Tak właśnie brzmi Twoje wypowiedź...

emereko proszę wybacz mi,nie wiem co mną kierowalo żeby napisać te slowa,może mialem slabszy dzień,mam nadzieję,że nie czujesz z tego powodu urazy,dawno nie widzialem wnuczka i chyba zaczynam fiksować,serdecznie pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

emereko proszę wybacz mi,nie wiem co mną kierowalo żeby napisać te slowa,może mialem slabszy dzień,mam nadzieję,że nie czujesz z tego powodu urazy,dawno nie widzialem wnuczka i chyba zaczynam fiksować,serdecznie pozdrawiam.

Nie ma sprawy :)))

Również pozdrawiam!

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...

Hmm...

Andrzej sprzedał płyty cd i temat umiera...

Temat obserwuję i jeżeli potrafię to pomogę/podpowiem!!!

Złotka wyprzedałem wszystkie i teraz trochę mi smutno!!!

• 3 tygodnie później...

Andrzeju w takim razie pomóż/podpowiedz,czy spotkaleś się z taką folią na plytce AF bo ja nie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jeszcze pytanie o wydanie typu long box,czy pudelko z plytą byla fabrycznie foliowane,z góry dzięki.

Ukryta Zawartość

Mam tę płytę Ten Years After i rzeczywiście jest inaczej zafoliowana. Nie wiem i nie chcę snuć podejrzeń czy coś z nią może być nie tak. Mam jeszcze kilka innych płyt AF w folii i raczej na tylnej powierzchni folia położona jest "na zakładkę". Natomiast Bob Dylan Greatest Hits II z AF ale SACD zafoliowany jest podobnie jak ta płyta z aukcji. Myślicie, że ktoś się wziął za podrabianie złotek z AF?? Chyba rynek zbytu nie jest az taki duży a i same wydania AF są dostępne...

Płytek z AF nie miałem już wiele i były tak foliowane (kichowato), pod względem edytorskim AF nie umywa się do DCC , a longbox'a nie miałem żadnego ze względu na ceny (wysokie) i nie pasowały mi do regału!!!

Andrtzej

• 2 tygodnie później...

Deep Purple Box Set z Audio Fidelity

Planowany na koniec roku.

Nie wiem czemu to ma służyć.

Odgrzewane kotlety i tyle...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.