Skocz do zawartości
IGNORED

Czy da się zrobić tuning w JBL E90 ?

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli McGyver twierdzi, że kolumny są trudne w tuningu to pewnie ma rację

poza tym są inni użytkownicy, którzy uważają, że JBL nie brzmia najlepiej - niech odezwie się RADUL1 on ma z nimi pewne doświadczenie (chyba również mało pozytywne)

sam ich nie słuchalem, ale wg opinii, które czytałem, to kolumny te nadaja się raczej do "łupania" a bas jest pudełkowy i wcale nie schodzi zbyt nisko - to tylko z opinii, podkreślam - sam ich nie słyszałem

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Z tuningiem daj sobie absolutnie spokój. Można tam wymienić kabelki i elementy zwrotnic ale jaki to ma sens jak ogólnie przetworniki są kiepawe?! Jak już zaczynają Ci się nudzić te paczki/brzmienie, ogólnie oczekujeszcz czegoś nowego, innego to warto zbierać kaskę :)

Kiedyś przechodziłem przez podobny klimat. E80 miały być już dożywotnie, jednak odważyłem się na zmiany - początkowo nieudane i bolesne, ale z czasem naprawdę nie żałuję :)

Także moja rada - nie tuningować - słuchać E90 do bólu - jak już umęczą/znudzą się zmienić na inne.

Teraz ktoś sprzedaje XTi100 za 2600zł ! Tyle że raczej na Twój pokój są za duże :( Ale E90 to popierdułki przy nich :)

Nieprawda. Fakt posiadania gumowego zawieszenia nie świadczy o "lepszości" głośnika. Jest bardzo wiele znakomitych głośników z zawieszeniami piankowymi.

E nie ma co porównywać do XTi. Przewaga tych ostatnich jest dobitna.

McGyver, 5 Mar 2008, 15:03

>Nieprawda. Fakt posiadania gumowego zawieszenia nie świadczy o "lepszości" głośnika. Jest bardzo

>wiele znakomitych głośników z zawieszeniami piankowymi.

>E nie ma co porównywać do XTi. Przewaga tych ostatnich jest dobitna.

Zgadzam się. np. Vifa z seri TC z gumowym zawieszeniem jest gorsza od midwoofera lub woofera z piankowym zawieszeniem który jest montowany w AE Aegis series. I to się słyszy :) Serio.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

XTi100 nie ma jak porównać do E90. Tylko znaczek JBL na obudowie jest wspólny. Jednak XTi100 są zdecydowanie potężniejsze od E90 i jak już ci pisałem w twoim pokoju bym raczej ich nie widział. Ja męczyłem kiedyś XTi80 w 18m2 i było fajnie - jednak one muszą stać sporo od ściany i to może sprawić trochę problemu. XTi wg mnie jest też lepsza od studio L (tej nowej serii). Jakbyś był w okolicy to zapraszam na odesłucha moich padaczek :))

Kumpel po sąsiedzku ma E90, więc można też od razu posłuchać zestawienia tych dwóch serii.

XTi80 poszły niedawno za 2200 na Allegro - to wg mnie dużo lepsza opcja niż te L880 za 2200 !

Dzięki wszystkim za informacje, przydają się wyważone opinie.

u mnie od ściany jest miejsca około 0,5m do tylnej ścianki kolumny, może to wystarczy.

Kuszą mnie te XTi nawet 100, skoro teraz mam E90 w 18m2 to myśle że i XTi100 by tu zagrały a jak piszecie są lepsze wiec powinno być fajnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.