Skocz do zawartości
IGNORED

Reimyo CDP 777

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę być niegrzeczny ,ale mam dziwne wrażenie ,że wystarczy kupić Reimyo / DAP 777

cena 3.990,00 EUR ???

Czy ktoś próbował ten przetwornik z np. CD Accu ???

Miałem okazję niedawno sprawdzić jak sprawuje się transport Reimyo i jestem pod dużym wrażeniem.

Daje bardzo czyste, płynne i przejrzyste brzmienie z piękną barwą, fortepian na nim brzmi przepięknie.

makumba=>

na transport w dobie serwerów i dysków twardych złotówki nie wydam - wyrzucone pieniądze !!!

Ale ten przetwornik interesujący ,nawet bardzo , ma w środku moduł JVC K2.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

gutekbull, 1 Lis 2008, 00:03

>na transport w dobie serwerów i dysków twardych złotówki nie wydam - wyrzucone pieniądze !!!

Pamietam jak na początku lat 80-tych wiele osób tak reagowało na informacje o kupnie nowego TT.Jak się to skończyło widzimy teraz :)

O przyszłość transportów szczególnie takich jak Reyimio był bym na razie spokojny.

Pozdrawiam

P

Paweł Skurzewski+>

Oczywiście masz rację ,wszystko znajdzie swoich nabywców ;-)

Ja mam najnowszy ,transport Accuphase , ponoć niezła konstrukcja i dość droga ................... załatwił go dysk twardy za ok.300zł !!! ;-)

Dlatego bawią mnie takie zabawki za kupę szmalu ............

ale przetwornik to co innego, bardzo mnie interesuje !!!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

gutekbull, 1 Lis 2008, 12:25

>Ja mam najnowszy ,transport Accuphase , ponoć niezła konstrukcja i dość droga

Myślałem,że masz Dp-500,hm

Pozdrawiam

P

Paweł Skurzewski=>

No tak DP-500 w środku jest najnowszy wynalazek Accuphase, jak im się skończyły Sony to opracowali własny.

Cena klocka jest zmienna, jak go kupowałem oscylowała w okolicach 18 000zł.

A teraz słucham z dysku twardego za ok.300zł poprzez przetwornik Accu.

Czyli cały ten nazwijmy to "wyrafinowany transport" chluba Accuphase załatwił dysk twardy ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - faktycznie jednak chyba przyszłość to serwery czy to się podoba czy nie ortodoksom ;) Majik DS zbiera opinie lepsze od Accu, a kosztuje mnijszą połowę tego co trzeba wysupłać na DP 500......

Ukryta Zawartość

gutekbull,

Az tak bym sie tym dyskiem twardym nie podniecal. Jestem pewien ze caly ten "wyrafinowany transport", chluba Accuphase, załatwił by takze tani transport Sanyo za $15. Z tego mniej wiecej powodu, ja tez drogiego transportu juz nie kupie, ale jedynej slusznej drogi w serwerach jeszcze nie widze. It's just too fxxking complicated to get things right and organized. ;-)

Peter Daniel=>

Kompletnie nie interesuje mnie strona techniczna , a domyślam się ciebie tak ;-)

Dla mnie liczy się efekt końcowy - dźwiękowy !

Nie widzę dziś najmniejszego sensu inwestowania w drogie transporty,

Inaczej mając np. 40 000zł na przetwornik i transport .uważam ,że lepszy efekt się uzyska inwestując całą sumę w przetwornik ,niż transport plus przetwornik !!!

Niedługo stanieją dyski fleszowe - wtedy się zacznie.......... ;-)

Peter Daniel=>

Teraz zaskoczyłem co sugerujesz .......... no niestety muszę cię zmartwić ,

stoi u mnie tanie (ok.2000zł) DVD Pioniera ,wyprowadzając z niego cyfrowy sygnał na przetwornik Accu mam spora ,wyraźną różnice dźwięku co najmniej dwóch klas w stosunku do CD Accu.

gutekbull,

W pewnym wieku strona techniczna staje sie takze coraz mniej interesujaca i liczy sie wygoda.

Jak juz pisalem, mnie takze drogie transporty juz nie interesuja i to dlatego ze liczy sie efekt dzwiekowy.

Bez przesady, ale wydanie 40 000zl na przetwornik to nastepna paranoja z ktorej byc moze niektorzy wkrotce wyrosna ;-)

Pamieci fleszowe juz sa stosunkowo tanie: 8G/$20 co rowna sie mniej wiecej ilosci dobrych CD-ROM (MoFi Ultradysk)na ktorych tyle muzyki mozna zmiescic.

Peter Daniel, 1 Lis 2008, 16:18

>It's just too fxxking complicated to get things right and organized. ;-)

no tak trzeba się orientować w IP, dobrze zabezpieczyć dysk sieciowy przed dostępem z Internetu, skonfigurować firewall, skonfigurować LAN itd ale przed tym nie ma odwrotu, chyba że chcesz pozostać off-line

możesz podłączyć dysk bezpośrednio do urządzenia odtwarzającego, owszem, osobiście będę jednak inwestował w dysk sieciowy, który podłącze do lokalnej sieci z zachowaniem jednoczesnej możliwości dostępu z Internetu poprzez https, pobierania plików po ftp (ssl/tls) itp

Numer 55 - przyjemnej lektury :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzięki za link, genialny ten DAC K2 DAP-999...chociaż jak napisali 24/96 nie przyjmie a więc FLACi 24/96 odpadają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawa recenzja, bardzo podobnie odebrałem sposób w jaki transport kształtuje brzmienie, myślę że spora część tej "analogowości" całego zestawu pochodzi z transportu i chyba nie ma sensu łączyć przetwornika z innymi źródłami. Transport wymaga też bardzo dobrego kabla zasilającego ( oczywiście

Harmonix ) żeby rozwinąć skrzydła. Z kolei uważam że IC i głośnikowe Harmonixy są za słabe w stosunku do elektorniki Reimyo i nie pokazują w pełni na co ją stać, zmiana na srebrne Kondo pokazuje że Harmonixy mulą i trochę oszukują.

makumba=>

Recenzje są pisane po to ,abyś się zainteresował - kupił - to ich główny cel ;-)

Zwróć uwagę na jeden drobny szczegół - praktycznie nie ma złych recenzji , wszystko jest doskonale ,albo bardzo dobre ,a prawdziwe realia wyglądają zgoła inaczej ;-)

Oczywiście to nie znaczy ,że ta recenzja jest nieprawdziwa .

używany Reimyo DAP-777 w komisie audio hifido.jp kosztuje 180000jenów czyli 5286.96 PLN (bez cła i VATu)...

Ukryta Zawartość

post-17470-100002341 1225652257_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

napewno gra dobrze ze sobą, tak był testowany i konstruowany...z innymi elementami może być różnie, tak jak z każdym sacd/cd playerem i wzmacniaczem...

Chciałem się "szarpnąć" na tego Luxmana ale po przemyśleniu podzielam stanowisko gutka ,że z drogimi transportami /integrami CD/ trzeba dać sobie na "wstrzymanie" za za 2-3 lata stracą rację bytu.Pozostanę przy swojej Yamaszcze w roli transportu a i SACD-a można z niej posłuchać z przyjemnością.

• Pokaż nowe odpowiedzi